Conecteaza-te cu noi

Politica

PNL ar vrea comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, în luna septembrie – surse

Published

on

PNL ar vrea comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, în luna septembrie, au precizat surse politice. Scenariul este în discuţie, potrivit jurnaliștilor de la news.ro, însă nu a fost agreat în cadrul coaliţiei de guvernare. Pentru a se putea pune în practică, decizia ar urma să fie luată până cel târziu în luna februarie.

Liberalii nu renunţă la ideea comasării alegerilor, în contextul celor patru runde de scrutinuri din anul electoral 2024 şi iau în calcul o comasare a primului tur al alegerilor prezidenţiale cu alegerile locale, în luna septembrie. Scenariul de lucru este în discuţie dar nu a fost agreat în coaliţiei. Pentru a putea fi constituţional, decizia trebuie luată până cel târziu în luna februarie.

În cazul unei comasări a celor două tipuri de alegeri, locale cu primul tur al prezidenţialelor, preşedintele în funcţie ar urma să rămână la Palatul Cotroceni până la finalizarea turului doi al alegerilor prezidenţiale, când noul preşedinte îşi va prelua mandatul.

Potrivit surselor, este singura variantă de comasare constituţională, în condiţiile în care data alegerilor parlamentare nu poate fi schimbată.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions