Connect with us

Politica

PNL are cea mai curată listă de parlamentari din județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

Conform analizei făcută de „Asociația Platforma Inițiativa România”, cea mai curată listă de candidați aparține PNL Constanța. Pe de altă parte, lista PSD conține cele mai multe probleme. Analiza a avut în vedere următoarele criterii: integritate, stat de drept și traseism politic. În secolul vitezei timpul nostru este limitat, iar cei de la Asociația Platforma Inițiativa România vin în sprijinul cetățenilor cu o analiză care oferă o modalitate rapidă de a ne informa pentru a vota în cunoștință de cauză. Analiza, lansată duminică pe site-ul www.alegeriparlamentare2016.ro, poate fi un ghid al alegătorului. Din cei 746 de candidați cu șanse de a intra în Parlament 352 de persoane au probleme penale, cele mai multe regăsindu-se la PMP (67,7%) și PSD (52,2%). Referindu-ne strict la județul Constanța, PNL este singurul partid ale cărui liste sunt alcătuite din oameni care au obținut calificativul „risc minim” la toate cele 3 categorii menționate anterior. Astfel, nici unul dintre candidații liberali nu are probleme penale, nu a votat pentru a bloca actul de justiție și nici nu a schimbat mai multe partide politice. Acest lucru se datorează faptului că PNL Constanța și-a asumat pe deplin reformarea clasei politice și a venit cu oameni 100% noi pe listele pentru aceste alegeri. La polul opus se află PSD Constanța. Aproape toți candidații au fost evaluați cu „risc ridicat” la cel puțin unul dintre criteriile menționate anterior. Cu alte cuvinte, candidații social-democrați au săvârșit cel puțin una dintre următoarele fapte: ilegalități, blocarea actului de justiție, traseism politic. Pe lista PSD regăsim o singur excepție: omul de afaceri Tit-Liviu Brăiloiu, cunoscut însă pentru averea impresionantă pe care o deține. „Campionul” este Iulian Iancu, care a fost evaluat cu „risc ridicat” la două dintre cele trei categorii: are probleme cu legea (fiind urmărit penal) și a votat cel puțin o dată pentru a bloca actul de justiție (și-a protejat colegii de partid). Vă invităm să consultați cu încredere această analiză înainte de a vota. Cel mai important lucru rămâne acela de a ne exercita dreptul la vot pe 11 decembrie, pentru că avem această ocazie doar o dată la 4 ani.

(Publicitate electorală)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP, și-a anunțat candidatura la Președinția României

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi ”la tarabă pentru un alt partid politic”. Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut. Acesta şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre modul în care arată acum scena politică românească. Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la Președinția României în 2024.

Delegaţii au votat de asemenea pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP își alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu, singurul candidat pentru funcția de președinte

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mişcarea Populară organizează, astăzi, la Sinaia, congres pentru alegerea noilor structuri de conducere. Numărul de participanţi afost dimensionat pentru a respecta măsurile impuse de pandemie, iar delegaţii PMP din întreaga ţară şi diaspora vor vota electronic. Alegerea noii conduceri se va face prin sistem online, iar la vot vor participa peste 530 de membri de partid. La Congresul PMP se va candida pe moţiuni, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă fiind prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu. Acesta va prelua mandatul de președinte de la Marius Pașcan, cel care l-a înlocuit pe Eugen Tomac, care și-a dat demisia după pierderea alegerilor.

În ceea ce privește Constanța, Claudiu Palaz, liderul PMP-iștilor de la malul mării, va candida pentru o funcție de vicepreședinte.

Amintim că PMP a ratat intrarea în Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereuşind să întrunescă pragul electoral de 5%. La Camera Deputaţilor PMP a obţinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: