Connect with us

Politica

PNL Constanța întră în campanie. Primul proiect: schimbarea Planului Urbanistic General al orașului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

PNL Constanța cere actualizarea Planului Urganistic General al municipiului Constanța. Primul demers făcut în acest sens este promovarea unei campanii în rândul constănțenilor.

Municipiul Constanța funcționează după PUG-ul din 1999 și, spun liberalii, din această cauză există probleme grave în gestionarea fiecărui metru de teren din oraș.

Astăzi, în cadrul unei coferințe de presă, coordonatorul organizației municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu (inițiatorul campaniei), alături de prim-vicepreședintele PNL Constanța, Vasile Delicoti, și președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, au prezentat campania pe care au intitulat-o “Orașul poartă semnătura ta”.

“Lansăm campania „Orașul poartă semnătura ta”, consultăm cetățenii municipiului în ceea ce privește actualizarea PUG – un instrument fundamental în exercițiul administrativ, pentru că prin intermediul acestuia se pot identifica proiectele majore și strategice pentru dezvoltarea municipiului în următorii ani. Se poate genera dezvoltarea economică, socială și culturală a municipiului. Odată acest PUG elaborat, stă la baza unor decizii majore pentru investiții publice și private și, în mod direct, duce la dezvoltarea municipiului. Nereglementarea lasă PSD posibilitatea unor PUZ-uri, nu la general, acest lucru a condus la o dezvoltare întâmplătoare și total neracordată la necesitățile de dezvoltare a municipiului. Avem un oraș cu foarte multe probleme urbanistice. Participarea cetățenilor la campanie este foarte importantă, care au posibilitatea să vadă ce înseamnă PUG și cât este de important pentru dezvoltarea ulterioară a municipiului. Prin participarea directă a cetățenilor, vom colecta datele care vor constitui baza unor proiecte de hotărâri în cadrul Consiliului Local. Este un prim pas pentru a pregăti Constanța pentru generarea unei viziuni alternative la actuala administrație. Noi considerăm că actuala conducere a administrației publice, inclusiv aparatul administrativ, nu au dorință reală de a consulta cetățenii în ce privește actualizarea PUG. Neactualizarea PUG menține imaginea unei birocrații complexe, dezorganizată, care duce în mod direct la izolarea și subdezvoltarea Constanței”, a spus Septimiu Bourceanu.

Campania, baza viitoarelor proiecte ale consilierilor liberali și startul viitoarelor campanii electorale

Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța, a explicat că această campanie va fi baza viitoarelor proiecte de hotărâre pe care consilierii locali municipali liberali le vor contura. De asemenea, tot ceea ce liberalii întreprind în această perioadă se va constitui în material de lucru pentru viitoarele campanii electorale ale PNL Constanța.

“Această campanie este una de feedback de la cetățean, pentru centralizare și transformare în proiecte după această colectare de informații. (…) Mie îmi place mult această campanie, cum a fost creat materialul. În chestionar avem un prim calup de informații care descriu cumva profilul celor care participă la această campanie, din toate zonele orașului. O altă parte a formularului ne ajută să identificăm problemele din perspectiva cetățeanului și viziunea lui. De asemenea, dăm posibilitatea cetățeanului să se exprime asupra celor mai importante proiecte și să ne enumere care consideră el că sunt cele mai mari probleme ale primăriei Constanța. Vom avea o evaluare a modului în care nu își desfășoară activitatea administrația publică, pe tot ce înseamnă urbanism în general, zone verzi ș.a.m.d. și ne va da posibilitatea să conturăm un program de campanie, dar și o serie de soluții la care recunosc că vom lucra cu primării care au identificat soluții de succes, cum ar fi de exemplu primăria Oradea. Toate aceste date se vor finaliza în proiecte de hotărâre și în noi campanii pe anumite proiecte”, a spus Bogdan Huțucă.

TomisOnline și campanie din om în om

Campania inițiată de organizația municipală a PNL a început marți, 29 mai a.c. și se desfășoară pe o perioadă de șase luni, cu o primă evaluare după prima lună.

Toți cei interesați pot studia proiectul în intregine pe un portal pe care liberalii constănțeni l0au creat special pentru această campanie. TomisOnline este locul de unde vă puteți informa despre campania PNL Constanța.

Comments

comments

Politica

Constantin Micu: “Candidez din partea PNL pentru Primăria Tuzla”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

De două săptămâni, Constantin Micu, fostul primar social democrat al comunei constănțene Tuzla este membru al Partidului Național Liberal. Informația a fost confirmată pentru “Ordinea.ro” chiar de Micu.

“Este adevărat că sunt membru al Partidului Național Liberal, este adevărat că voi fi candidatul partidului la Primăria Tuzla. Mai exact, de două săpămâni sunt membru al PNL și mi-am propus să continui proiectele pe care le-am lăsat nefinalizate în mandatul meu”, a declarat Constantin Micu pentru ziarul nostru.

Întrebat cum se împacă trecerea de la un partid la altul, în goana după funcția de primar, Micu ne-a răspuns:

“Poți să candidezi și la București, oriunde poți să câștigi. Nu știu dacă asta are vreo relevanță și nici formațiunea din care faci parte. Importante sunt intențiile.”

Adevărat, însă este esențial și ce își doresc cetățenii. Toate acestea, în contextul în care sunt de notorietate problemele cu legea pe care fostul primar din Tuzla le are, dar și declarațiile actualului președinte al PNL, Ludovic Orban, care repetă în mod obsesiv că niciun candidat liberal nu va avea probleme penale.

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea “Ordinea.ro” pentru a lămuri acest aspect.

În atenția DNA pentru cursuri de perfecționare în… Dubai 

Amintim că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au fost, la începutul anului 2018, și au verificat mai multe documente din Primăria Tuzla. Printre ele și vizite de lucru și cursuri de formare profesonală în… Dubai. Printre participanți s-a aflat și Constantin Micu, în calitatea sa de primar al comunei Tuzla.

Citiți detaliile verificărilor într-un articol “Ordinea.ro”.

Micu de la Tuzla este verificat pentru “cursurile de formare profesională a adulților” efectuate în Dubai

Condamnat la închisoare pentru delapidare

În anul 2011, în cadrul administrației locale din Tuzla s-a descoperit că primarul de atunci, Constantin Micu s-a folosit de cardurile primăriei pentru a alimenta cu combustibil autoturismele ce nu se aflau în proprietatea administrației. Potrivit informațiilor relatate de jurnaliști la acea vreme, împreună cu un consilier de-al său, Gheorghe Samoilă, primarul Micu şi-ar fi alimentat maşinile în repetate rânduri. Era vorba despre un prejudiciu de 5.000 de lei. Pentru aceste motive, procurorii au început urmărirea penală împotriva celor doi, au fost trimişi în judecată pentru delapidare. Atunci, primarul Micu a fost achitat şi obligat la plata unei amenzi administrative, în valoare de 1.000 de lei, întrucât fapta lui nu constituie gradul de pericol social al unei infracţiuni, şi-a motivat instanţa decizia achitării. Aceeași “pedeapsă” i-a fost aplicată și consilierului său. Surpriza vine abia la recurs, atunci când judecătorii Curții de Apel i-au aplicat primarului Micu pedeapsa de un an şi şase luni cu suspendare pentru delapidare.

Configurația politică a localelor din 2020

Pentru localele, Constantin Micu devine primul candidat al PNL care își anunță, oficial, intenția de a intra în competiție. Totodată, conducerea PNL Constanța ar trebui să explice dacă pentru Micu de la Tuzla, Orban face o excepție în ceea ce îi privește pe penali, pe condamnați și, în general, pentru cei certați cu legea.

NOTĂ! Sâmbătă, 23 februarie, Constantin Micu anunță, prin intermediul “Ordinea.ro” că se va desfășura o ședință de lucru în cadrul organizației PNL Tuzla. O intâlnire în cadrul căreia vor fi abordate teme de interes general, după cum ne informează viitorul candidat al liberalilor pentru Primăria Tuzla.

Constantin Micu a fost primar PSD în comuna Tuzla, după suspendarea din funcție în anul 2015 la momentul condamnării pentru delapidare, Micu s-a reorientat către ALDE. Din ALDE a plecat la Pro România și au existat informații că ar candida pentru Primăria Eforie din partea acestei formațiuni politice. De altfel, în 2018 acesta și-ar fi făcut și buletin de Eforie pentru a putea candida. Acum, Micu a redevenit locuitor al comunei Tuzla pentru a candida la funcția de primar al localității. Altfel spus, Micu de la Tuzla poate fi numit cu ușurință politicianul care își schimbă buletinul în scop electoral.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis NU va promulga bugetul: “Bugetul rușinii naționale are aspecte de neconstituționalitate”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Presedintele Romaniei a anuntat, vineri, ca nu va promulga bugetul Romaniei, numindu-l bugetul rusinii nationale. Klaus Iohannis a anuntat ca va sesiza astazi CCR, existand aspecte de neconstitutionalitate. Concret, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că guvernarea PSD a eşuat, nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul ruşinii naţionale”, care nu doar că pune în pericol economia naţională, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate. Preşedintele a anunţat că va sesiza CCR în privinţa bugetului.

”Un lucru e clar: guvernarea PSD a eşuat. În spitale, probleme peste probeleme, educaţia e subfinanţată, economia României e bulversată mai ales după odronanţa 114 dată în mare taină la sfârşitul anului trecut. De autostrăci nici nu poate fi vorba. Despre justiţie, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiţiei şi a statului de drept din România, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mâna pe justiţie. (…) De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români şi pentru România. PSD guvernează pentru Dragnea. PSD e incompetent şi incapabil să conducă România”, a afirmat peşedintele Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a numit bugetul propus pentru acest an drept „bugetul ruşinii naţionale”.

„E un buget nerealist, supraevaluat şi întârziat. Cu acest buget PSD încearcă să acopere nereuşitele multiple din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investiţiilor şi asta e prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat PSD bugetul 3 luni de zile (…) Ei nu vor să se realizeze investiţii, fiindcă nu au bani, de aceea au întârziat bugetul”, a precizat preşedintele.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, nominalizările PSD pentru Dezvoltare şi Transporturi

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comitetul Executiv al PSD a votat, marţi, după patru ore de discuţii, nominalizarea lui Daniel Suciu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Decizia referitoare la propunerea liderului deputaţilor PSD Daniel Suciu la Ministerul Dezvoltării a fost luată cu unanimitate de voturi, în timp ce un singur social-democrat a votat împotriva nominalizării lui Răzvan Cuc la Transporturi.

Răzvan Cuc a mai fost ministrul al Transporturilor în Guvernul Tudose.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, înaintea şedinţei CEx, că Răzvan Cuc este susţinut de PSD Neamţ pentru funcţia de ministru al Transporturilor şi a precizat că Felix Stroe, liderul PSD Constanţa, nu poate să fie ministru, fiindcă nu este parlamentar.

CEx al PSD se desfăşoară marţi la Parlament, de la ora 17.00. În şedinţă în care social-democraţii vor decide noile propuneri pentru Dezvoltare şi Transporturi, după ce Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici şi-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcţii.

Decizia social-democraţilor a fost luată în contextul în care Olguţa Vasilescu a anunţat, marţea trecută, că îşi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi. La patru zile distanţă şi Mircea Drăghici a spus că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care şeful statului nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb. Ele nu au miniştri plini de la finalul anului precedent, iar interimatul la acestea expiră pe 20 februarie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: