Connect with us

Politica

PNL Constanța întră în campanie. Primul proiect: schimbarea Planului Urbanistic General al orașului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

PNL Constanța cere actualizarea Planului Urganistic General al municipiului Constanța. Primul demers făcut în acest sens este promovarea unei campanii în rândul constănțenilor.

Municipiul Constanța funcționează după PUG-ul din 1999 și, spun liberalii, din această cauză există probleme grave în gestionarea fiecărui metru de teren din oraș.

Astăzi, în cadrul unei coferințe de presă, coordonatorul organizației municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu (inițiatorul campaniei), alături de prim-vicepreședintele PNL Constanța, Vasile Delicoti, și președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, au prezentat campania pe care au intitulat-o “Orașul poartă semnătura ta”.

“Lansăm campania „Orașul poartă semnătura ta”, consultăm cetățenii municipiului în ceea ce privește actualizarea PUG – un instrument fundamental în exercițiul administrativ, pentru că prin intermediul acestuia se pot identifica proiectele majore și strategice pentru dezvoltarea municipiului în următorii ani. Se poate genera dezvoltarea economică, socială și culturală a municipiului. Odată acest PUG elaborat, stă la baza unor decizii majore pentru investiții publice și private și, în mod direct, duce la dezvoltarea municipiului. Nereglementarea lasă PSD posibilitatea unor PUZ-uri, nu la general, acest lucru a condus la o dezvoltare întâmplătoare și total neracordată la necesitățile de dezvoltare a municipiului. Avem un oraș cu foarte multe probleme urbanistice. Participarea cetățenilor la campanie este foarte importantă, care au posibilitatea să vadă ce înseamnă PUG și cât este de important pentru dezvoltarea ulterioară a municipiului. Prin participarea directă a cetățenilor, vom colecta datele care vor constitui baza unor proiecte de hotărâri în cadrul Consiliului Local. Este un prim pas pentru a pregăti Constanța pentru generarea unei viziuni alternative la actuala administrație. Noi considerăm că actuala conducere a administrației publice, inclusiv aparatul administrativ, nu au dorință reală de a consulta cetățenii în ce privește actualizarea PUG. Neactualizarea PUG menține imaginea unei birocrații complexe, dezorganizată, care duce în mod direct la izolarea și subdezvoltarea Constanței”, a spus Septimiu Bourceanu.

Campania, baza viitoarelor proiecte ale consilierilor liberali și startul viitoarelor campanii electorale

Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța, a explicat că această campanie va fi baza viitoarelor proiecte de hotărâre pe care consilierii locali municipali liberali le vor contura. De asemenea, tot ceea ce liberalii întreprind în această perioadă se va constitui în material de lucru pentru viitoarele campanii electorale ale PNL Constanța.

“Această campanie este una de feedback de la cetățean, pentru centralizare și transformare în proiecte după această colectare de informații. (…) Mie îmi place mult această campanie, cum a fost creat materialul. În chestionar avem un prim calup de informații care descriu cumva profilul celor care participă la această campanie, din toate zonele orașului. O altă parte a formularului ne ajută să identificăm problemele din perspectiva cetățeanului și viziunea lui. De asemenea, dăm posibilitatea cetățeanului să se exprime asupra celor mai importante proiecte și să ne enumere care consideră el că sunt cele mai mari probleme ale primăriei Constanța. Vom avea o evaluare a modului în care nu își desfășoară activitatea administrația publică, pe tot ce înseamnă urbanism în general, zone verzi ș.a.m.d. și ne va da posibilitatea să conturăm un program de campanie, dar și o serie de soluții la care recunosc că vom lucra cu primării care au identificat soluții de succes, cum ar fi de exemplu primăria Oradea. Toate aceste date se vor finaliza în proiecte de hotărâre și în noi campanii pe anumite proiecte”, a spus Bogdan Huțucă.

TomisOnline și campanie din om în om

Campania inițiată de organizația municipală a PNL a început marți, 29 mai a.c. și se desfășoară pe o perioadă de șase luni, cu o primă evaluare după prima lună.

Toți cei interesați pot studia proiectul în intregine pe un portal pe care liberalii constănțeni l0au creat special pentru această campanie. TomisOnline este locul de unde vă puteți informa despre campania PNL Constanța.

Comments

comments

Politica

Cine ar dori MUȘAMALIZAREA cazului “averea senatorului Chițac”? Cu ce precizări vine Palaz

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a PMP, Claudiu-Iorga Palaz, a depus, săptămâna trecută, o sesizare la Agenția Națională de Integritate. Prin intermediul documentului remis și jurnaliștilor constănțeni, liderul PMP Constanța îl acuză pe senatorul Vergil Chițac că și-a depus declarația de avere la Senat, sustrăgând o pagină.

„În perioada campaniei electorale desfășurate pentru alegerile parlamentare din anul 2016, mai exact la data de 26.11.2016, domnul Vergil Chițac, candidat pe listele Partidului Național Liberal la funcția de senator, a dotat sediul din municipiul Constanța al partidului cu o serie de echipamente IT, echipamente ce au fost donate se pare de către societatea comercială Black Sea, prin administratorul John Skantzikas, nimeni altul decât cetățeanul grec căruia fostul primar, Radu Mazăre, i-a împrumutat suma de 600.000 euro. Aceste echipamente au fost restituite domnului Vergil Chițac (în prezent președinte al asociației CONSTANȚA ALTFEL) la data de 04.10.2017. Având în vedere faptul că aceste bunuri au fost declarate drept “inventar personal”, că au fost retrase ulterior de către Vergil Chițac, precum și că acestă donație nu a fost declarată de către Partidul Național Liberal în situația privind finanțările partidelor politice pentru anul 2016, rezultă fără echivoc faptul că echipamentele IT au fost donate domnului Vergil Chițac.  Consultând “Declarația de avere” a domnului senator Vergil Chițac, depusă la data de 06.06.2017 la Parlamentul României – Senat, disponibilă atât pe pagina de internet a Senatului României, cât și pe Portalul declarațiilor de avere al Agenției Naționale de Integritate, am constatat că lipsește pagina nr. 4 a documentului, adică exact capitolul unde ar fi trebuit declarată o astfel de donație primită în anul 2016, a cărei valoare depășește cu mult suma de 500 de euro“, a spus Claudiu Palaz săptămâna trecută în comunicatul de presă remis redacției.

Cine ar dori mușamalizarea cazului “averea senatorului Chițac”

Astăzi, liderul PMP Constanța a postat pe contul său de Facebook următorul mesaj:

“Să facem lumină în acest caz😉! Gurile rele spun că se va mușamaliza pentru că este vorba despre o faptă a unui SENATOR AL ROMÂNIEI (actual președinte la CONSTANȚA ALTFEL)! Eu totuși nu cred că va avea curaj cineva să mușamalizeze!!! Chiar dacă este vorba despre un fost AMIRAL AL ARMATEI ROMÂNE!😱 p.s. Dacă și ei fac “vrăji”din astea….vai mama noastră de țară!”

Mesajul este însoțit de următorul document:

Citiți și:

Chițac, acuzat că nu a declarat avantaje obținute de la un prieten de-al lui Mazăre

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Klaus Iohannis va fi primit, astăzi, de Donald Trump, la Casa Albă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit, marţi, la ora 21.00, ora României, de preşedintele SUA Donald Trump, la Casa Albă.

Klaus Iohannis va fi întâmpinat de omologul său american şi va semna în cartea de onoare a Casei Albe. Cei doi preşedinţi vor avea apoi convorbiri tete-a-tete în Biroul Oval.

Vor urma convorbiri oficiale ale celor două delegaţii.

„Cu prilejul întrevederii, Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea şi dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic şi dinamic dintre România şi Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar şi economic”, a anunţat Administraţia prezidenţială.

De asemenea, conform informării Administraţiei prezidenţiale, „preşedintele României va evidenţia, şi cu această ocazie, faptul că ţara noastră va continua să fie un partener strategic solid şi un aliat responsabil şi de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre priorităţile politicii externe a României fiind consolidarea relaţiei transatlantice şi a securităţii spaţiului euroatlantic”.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai făcut o vizită la Washington în iunie 2017, fiind primul lider est-european primit la Casa Albă de preşedintele Donald Trump.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Divorțul dintre Dăncilă și Tăriceanu, o chestiune de zile? Ponta bagă bățul prin gard

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ceea ce până acum părea doar un simplă amenințare, acum pare să se fi transformat într-o certitudine. ALDE se pregătește să iasă la guvernare. Și asta se va întâmpla, potrivit surselor din politică, din cauza negocierilor eșuate din cele două partide. Oficial, oamenii lui Tăriceanu sunt nemulțumiți că Viorica Dancilă nu dă curs cererilor celor de la ALDE, care ar dori, printre altele, un Guvern mai suplu, cu mai puține ministere, rescrierea programului de guvernare și, dacă se poate cooptarea Pro România la putere. Neoficial, cei de la ALDE nu mai vor să fie în aceeași barcă cu cei de la PSD din alte motive. Unul dintre acestea, care este și cel mai puternic, este acela că social democrații nu au acceptat ca PSD, ALDE și Pro România să desemneze un candidat comun la prezidențiale, în persoana lui Tăriceanu.

Semnele despărțirii. Țeapa lui Dăncilă!

Semne că drumurile PSD și ALDE se vor despărți erau încă de săptămâna trecută. Acum, a devenit însă tot mai clar că Tăriceanu și compania se pregătesc de ieșirea de la guvernare. Cel puțin din prima linie. Astăzi trebuia să aibă loc o întâlnire a liderilor celor două părți, însă premierul Viorica Dăncilă nu s-a prezentat la discuții, deși duminică seara a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că luni va avea o discuție cu Tăriceanu pentru a clarifica nemulțumirile acestuia.

„Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului“, a scris Varujan Vosnanian pe Facebook.

În condițiile în care Dăncilă refuză categoric să îi îndeplinească cererile lui Tăriceanu, printre care desemnarea acestuia ca și candidat unic și restructurarea Guvernului înainte de campania electorală, surse politice anunță că ALDE va ieși săptămâna viitoare de la guvernare, după care Tăriceanu va demisiona de la șefia Senatului, scrie newsteam.ro, care citează aktual24.ro.

Tăriceanu, între Dăncilă și Ponta

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, ar putea fi un alt motiv al ruperii alianței PSD – ALDE. Inițial, Tăriceanu îi ceruse Vioricăi Dăncilă ca Pro România să fie cooptat la guvernare, iar cele trei formațiuni, PSD, ALDE și Pro România să aibă un candidat comun la Cotroceni, adică în persoana lui Tăriceanu. Cum Dăncilă nici nu a vrut să audă de așa ceva, între liderul PSD și cel al Pro România s-a pornit un război al declarațiilor. Totul a plecat de la o postare de a lui Ponta pe Facebook, care notase că Dăncilă i-a cerut sprijinul pentru rămânerea la guvernare și că i-a transmis că dă afară ALDE de la guvernare. În replică, premierul a respins acuzațiile lui Ponta catalogând stilul liderului Pro România drept ”mincinos și duplicitar”. Dăncilă, a mai scris pe Facebook că ea nu fac astfel de trocuri politice: “intri tu și îl dăm pe celălalt afară”. Pentru a nu se mai lăsa mai prejos, liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat pentru G4Media.ro că premierul Viorica Dăncilă tocmai îl invitase la Congresul PSD și că acceptase.

Cum se vor așeza lucrurile în acest caz, rămâne de văzut. Cert este că, în momentul de față, guvernare PSD – ALDE este pe marginea prăpastiei. Pe de altă parte, se pune întrebarea: este dispusă ALDE să piardă beneficiile guvernării?

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: