Connect with us

Politica

PNL Constanța întră în campanie. Primul proiect: schimbarea Planului Urbanistic General al orașului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

PNL Constanța cere actualizarea Planului Urganistic General al municipiului Constanța. Primul demers făcut în acest sens este promovarea unei campanii în rândul constănțenilor.

Municipiul Constanța funcționează după PUG-ul din 1999 și, spun liberalii, din această cauză există probleme grave în gestionarea fiecărui metru de teren din oraș.

Astăzi, în cadrul unei coferințe de presă, coordonatorul organizației municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu (inițiatorul campaniei), alături de prim-vicepreședintele PNL Constanța, Vasile Delicoti, și președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, au prezentat campania pe care au intitulat-o “Orașul poartă semnătura ta”.

“Lansăm campania „Orașul poartă semnătura ta”, consultăm cetățenii municipiului în ceea ce privește actualizarea PUG – un instrument fundamental în exercițiul administrativ, pentru că prin intermediul acestuia se pot identifica proiectele majore și strategice pentru dezvoltarea municipiului în următorii ani. Se poate genera dezvoltarea economică, socială și culturală a municipiului. Odată acest PUG elaborat, stă la baza unor decizii majore pentru investiții publice și private și, în mod direct, duce la dezvoltarea municipiului. Nereglementarea lasă PSD posibilitatea unor PUZ-uri, nu la general, acest lucru a condus la o dezvoltare întâmplătoare și total neracordată la necesitățile de dezvoltare a municipiului. Avem un oraș cu foarte multe probleme urbanistice. Participarea cetățenilor la campanie este foarte importantă, care au posibilitatea să vadă ce înseamnă PUG și cât este de important pentru dezvoltarea ulterioară a municipiului. Prin participarea directă a cetățenilor, vom colecta datele care vor constitui baza unor proiecte de hotărâri în cadrul Consiliului Local. Este un prim pas pentru a pregăti Constanța pentru generarea unei viziuni alternative la actuala administrație. Noi considerăm că actuala conducere a administrației publice, inclusiv aparatul administrativ, nu au dorință reală de a consulta cetățenii în ce privește actualizarea PUG. Neactualizarea PUG menține imaginea unei birocrații complexe, dezorganizată, care duce în mod direct la izolarea și subdezvoltarea Constanței”, a spus Septimiu Bourceanu.

Campania, baza viitoarelor proiecte ale consilierilor liberali și startul viitoarelor campanii electorale

Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța, a explicat că această campanie va fi baza viitoarelor proiecte de hotărâre pe care consilierii locali municipali liberali le vor contura. De asemenea, tot ceea ce liberalii întreprind în această perioadă se va constitui în material de lucru pentru viitoarele campanii electorale ale PNL Constanța.

“Această campanie este una de feedback de la cetățean, pentru centralizare și transformare în proiecte după această colectare de informații. (…) Mie îmi place mult această campanie, cum a fost creat materialul. În chestionar avem un prim calup de informații care descriu cumva profilul celor care participă la această campanie, din toate zonele orașului. O altă parte a formularului ne ajută să identificăm problemele din perspectiva cetățeanului și viziunea lui. De asemenea, dăm posibilitatea cetățeanului să se exprime asupra celor mai importante proiecte și să ne enumere care consideră el că sunt cele mai mari probleme ale primăriei Constanța. Vom avea o evaluare a modului în care nu își desfășoară activitatea administrația publică, pe tot ce înseamnă urbanism în general, zone verzi ș.a.m.d. și ne va da posibilitatea să conturăm un program de campanie, dar și o serie de soluții la care recunosc că vom lucra cu primării care au identificat soluții de succes, cum ar fi de exemplu primăria Oradea. Toate aceste date se vor finaliza în proiecte de hotărâre și în noi campanii pe anumite proiecte”, a spus Bogdan Huțucă.

TomisOnline și campanie din om în om

Campania inițiată de organizația municipală a PNL a început marți, 29 mai a.c. și se desfășoară pe o perioadă de șase luni, cu o primă evaluare după prima lună.

Toți cei interesați pot studia proiectul în intregine pe un portal pe care liberalii constănțeni l0au creat special pentru această campanie. TomisOnline este locul de unde vă puteți informa despre campania PNL Constanța.

Comments

comments

Politica

(AUDIO) Senatorul obscen Liviu Brăiloiu, actor într-un nou scandal la nivel național

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Sindicaliştii din penitenciare depun plângeri penale împotriva senatorilor social-democraţi Şerban Nicolae şi Tit Liviu Brăiloiu. Aceștia îi acuză pe cei doi parlamentari că au avut un comportament abuziv şi injurios la o ședința de comisie din Senatul României, în care se dezbătea proiectul legii privind statutul polițiștilor din penitenciare. Vorbim aici de un proiect extrem de controversat, față de care au fost formulate 94 de amendamente de către Consiliul Economic și Social și Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Conform FSNP, marţi, cu doar o zi înainte de termenul de adoptare tacită a legii şi după ce preşedinţii comisiilor au schimbat sala de şedinţe pentru a fi evitată presa care aştepta declaraţii pe o altă temă, “o parte dintre senatorii social-democraţi, prin preşedintele de şedinţă, au decis eliminarea din sală a reprezentantului angajaţilor din penitenciare, iar ca reacţie la obiecţiile acestuia au proferat ameninţări şi injurii care se pot demonstra uşor cu înregistrările de şedinţă”.

Cu alte cuvinte, sindicaliștii care aveau pretenția ca amendamentele propuse de ei să fie discutate în prezența lor s-au pomenit cu pumnul în gură din partea iluștrilor senatori Șerban Nicolae și Tit Liviu Brăiloiu, care au și urlat ca la ușa cortului, somându-l pe reprezentantul federației sindicale să părăsească sala.

“Nu-i normal să discutați amendamentele în lipsa noastră. (…) Nu vă e rușine, ăsta e comportament de senator?”, a spus reprezentantul polițiștilor din penitenciare prezent în sala de ședință.

Iată și înregistrarea audio a momentului postată de sindicaliști:

Sindicaliștii condamnă lipsa de transparență și comportamentul celor doi parlamentari și anunță că vor depune, săptămâna aceasta, plângeri penale împotriva celor care se fac vinovați de infracțiuni de abuz în serviciu și limitarea exercitării mandatului de reprezentare sindicală.

“Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă lipsa de transparență şi comportamentul injurios şi abuziv al unor senatori social-democrați, printre care Şerban Nicolae şi Tit-Liviu Brăiloiu, în comisiile în care este discutat la Senat proiectul de lege privind Statutul polițistului de penitenciare. FSANP va depune în cursul acestei săptămâni plângeri penale împotriva senatorilor care se fac vinovați de infracțiuni de abuz în serviciu şi limitarea exercitării mandatului de reprezentare sindicală, şi ia in calcul acțiuni civile pentru insultele adresate de către aceştia în timpul şedinţei Comisie pentru apărare, ordine publică şi siguranță națională din 20 noiembrie 2019”, anunță sindicaliștii.

“Proiectul în cauză a primit aviz negativ de la Conisliul Economic şi Social, au fost formulate peste 50 de amendamente de la Consiliul legislativ şi 44 de amendamente din partea FSANP”, susţin ei, precizând că Legea 62/2011 a Dialogului social, la art. 218 alin. 2, sancţionează cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infracţiunea de limitare a exercitării atribuţiilor funcţiei membrilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, iar art. 297 din Codul Penal sancţionează infracţiunea de abuz în serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Reamintim că senatorul constănțean Liviu Brăiloiu a mai fost implicat și în alte scandaluri publice. Acesta a fost fotografiat în Senatul României arătând semne obsecene unor opozanți. De asemenea, a folosit expresii triviale la adresa unei colege din Senat

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu la Transporturi și a lui Ilan Laufer la Dezvoltare: “Le consider nepotrivite”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că remnanierea guvernamentală este o soluţie slabă şi că este în continuare de părere că soluţia corectă ar fi fost înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României. El a enumerat miniştrii revocaţi şi pe cei numiţi, însă în cazul Olguţei Vasilescu nu a fost semnat decretul de numire la Ministerul Transporturilor. Din lista celor numiţi lipseşte şi Ilan Laufer, popus la Ministerul Dezvoltării.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat scurt că nu acceptă numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe cea a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

“Celelalte două propuneri le consider nepotrivite si vor fi refuzate. Depunerea jurmanatului va avea loc astazi, la ora 15. 30”, in aceasta sala, a declarat Klaus Iohannis citat de stiripesurse.ro.

Citiți și:

Schimbarea la față a Guvernului Dăncilă. Cine sunt noii veniți la ministere și ce pesediști își fac bagajele

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Parcul ciuntit de biserici s-ar putea numi Trianon. Ce proiect are Palaz de la PMP

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președinele Claudiu Palaz, a depus în cursul zilei de ieri un proiect de hotărâre, inițiat de consilierii locali Secil Givan Cantaragiu, Cătălin Papuc și Alexandru Zabara, pentru acordarea denumirii “TRIANON” parcului de la Casa de Cultură din Constanța.

Totodată, Partidul Mișcarea Populară a solicitat Comisiei de Atribuire de Denumiri a Județului Constanța avizul pentru noua denumire, cerere ce a fost înregistrată la sediul Instituției Prefectului sub numărul 14578 din 19.11.2018.

Considerăm că este un gest firesc ca în anul centenar să acordăm această denumire unui obiectiv din județul Constanța, tocmai pentru a sublinia importanța Tratatului de la Trianon.

“Consider că este o onoare pentru noi, constănțenii, să facem acest demers. Partidul Mișcarea Populară este un susținător al unității naționale a României. Susținem astfel demersurile inițiate de Universitatea Andrei Șaguna, Colegiul Național de Arte “Regina Maria” și Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații. Atribuirea în an centenar a denumirii “TRIANON” este o normalitate pentru România și constituie un act de patriotism. Partidul Mișcarea Populară crede în ROMÂNIA ÎNTREAGĂ!” a declarat Claudiu Palaz într-un comunicat de presă remis redacției.

Iată documentul:

Download (PDF, 1.31MB)

IMPORTANT! Parcul de la Casa de Cultură are acum ca tematică Războiul de independență de la 1877. În parc sunt deja două lăcașuri de cult, după cum bine știu toți constănțenii; o capelă funcțională și o alta în construcție.

NOTĂ: Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.

Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia. Tratatul de la Trianon a făcut parte din seria tratatelor încheiate la finalul Primului Război Mondial, celelalte fiind tratatele de pace încheiate de Puterile Aliate cu Germania (la Versailles, în 28 iunie 1919), Austria (la Saint Germain en Laye, în 10 septembrie 1919), Bulgaria (la Neuilly, în 27 noiembrie 1919) și cu Turcia (la Sèvres, semnat la 4 iunie 1920 și repudiat apoi, fiind înlocuit cu tratatul de la Lausanne) – Wikipedia.

sursa foto: Ziua de Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: