Connect with us

Administratie

PNL Constanța: ”Serviciul Juridic al Primăriei Constanța este ineficient și incapabil”

Maria Ionescu

Publicat

la

Consilierul local PNL Adriana Arghirescu a transmis, în cursul serii trecute, un comunicat de presă prin care își manifestă nemulțumirea față de obiceiul Primăriei Constanța de a apela la avocați și juriști independenți.

”Este inadmisibil ca într-o administrație locală, Primarul și Consiliul local să nu știe despre acțiunile Serviciului Juridic al Primăriei.
Au fost prea multe greșeli și acțiuni care dovedesc lipsa de profesionalism și incapacitatea celor care fac parte din Serviciul Juridic al Primăriei Municipiului Constanța.
Să ne amintim că Primăria Constanţa trebuie să plătească penalități uriașe părinților fostei șefe a Serviciului Juridic, după ce a pierdut definitiv un proces în instanță despre care liderul administrației locale spune că nu a ştiut nimic.
Am solicitat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului local, să aibă loc o restructurare și o reorganizare a acestui departament care acum nu își justifică existența. Primarul Decebal Făgădău vrea ca el, Primăria și Consiliul Local să fie reprezentaţi de avocați și juriști independenți, care să le apere interesele.
Atunci de ce mai avem nevoie de un Serviciu Juridic la Primărie, ai cărui angajaţi sunt plătiţi din bani publici?”, precizează consilierul Arghirescu.

Comments

comments

Administratie

A fost emisă autorizația de construcție a sensului giratoriu de la Lumina

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Intersecția morții de la Lumina spre Ovidiu va avea, în sfârșit un sens giratoriu. Conducerea Primăriei comunei constănțene Lumina a anunțat că, după îndelungi demersuri și proceduri ce au trebuit urmate a fost emisă Autorizatia de construcție în vederea execuției lucrărilor de „Amenajare sens giratoriu intersecție DN 22 (km 286+050) cu DJ 226 (localitatea Lumina)”.

Primaria Comunei Lumina a emis Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Construire la cererea beneficiarului, DRDP Constanta, in conformitate cu Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform prevederilor legale DRDP Constanta a obtinut avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism de la institutiile abilitate. Totodata a fost obtinut si un Raport de Audit de Siguranta Rutiera.

De asemenea pentru a se putea emite o autorizatie de constructie, Primaria Comunei Lumina a obtinut Studiul Topografic vizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta.

Intersecția este una cu cântec, după ce mai mulți oameni au murit, alții au fost grav accidentați, petiții transmise și proteste, autoritățile au semnat pentru demararea lucrărilor.

Amintim și faptul că, în urmă cu 7 luni, la inițiativa unui locuitor al comunei Lumina, Nelu Mirea, a fost organizat un protest care a avut ca scop constientizarea pericolului pe care zona o reprezintă pentru șoferi.

Detaliile le găsiți într-un articol Ordinea.ro:

“Ne pasă de viețile noastre!” Cetățenii din Lumina ies în stradă: cer sens giratoriu la întersecția străzilor Năvodari și Tulcei

Implicarea prefectului Niculescu

În urgentarea procedurilor s-a implicat direct și prefectul județului Constanța, George Niculescu. În luna februarie a.c., prefectul Niculescu a purtat mai multe discuții cu factorii decizionali și anunța că sensul giratoriu de la Lumina va fi gata până la începerea sezonului estival de anul acesta.

Iată declarațiile:

Prefectul Constanței, vești bune pentru locuitorii din Lumina: sensul giratoriu, DISPONIBIL înaintea începerii sezonului estival

NOTĂ! Reamintim ca cele doua sectiuni de drumuri se afla in administrarea Companiei Nationale de Administrare a Infrastucturii Rutiere (prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta) si Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Primăria anunță investiții pentru modernizarea cartierului Compozitorilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța notează că se lucrează intens pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier din zona rezidențială. Echipele SC Confort Urban SRL acționează simultan în patru locații.

„Lucrările de consolidare a infrastructurii rutiere s-au extins pe aleea Madrigalului și pe strada Dimitrie Cuclin. Terenul este pregătit în vederea asfaltării prin lucrări de excavare. În același timp, echipele administratorului drumului public continuă intervențiile pe străzile Haricleea Darclée și Paul Constantinescu unde suprafața care urmează să fie asfaltată este amenajată prin turnarea mai multor straturi de piatră.

Facem apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța VINDE TERENURI din Mamaia. Cea mai mare suprafață are peste 1.300 mp

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Decebal, a convocat pentru vineri, 29 mai, o ședință ordinară a Consiliului Local Municipal. Printre proiectele pe care Făgădău le propune consilierilor locali se aprobare se numără vânzarea unor terenuri în stațiunea Mamaia. Dintre terenurile scoase la mezat de conducerea Primăriei, două atrag atenția. În primul caz vorbim de un proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în stațiunea Mamaia, în suprafață de 1.323 mp. Terenul este situat în zona hotelului Tomis (unitate deținută de omul de afaceri Nicolae Bucovală) și este proprietate privată a municipiului Constanța. Potrivit documentației, cererea de cumpărare a fost depusă de SC Parthis SRL. Tot documentația mai arată că cel care va cumpăra terenul va putea să amenajeze pe teren spații verzi, alei auto și pietonale, parcări, mobilier urban, panouri publicitare, corturi provizorii pentru diverse evenimente, locuri de joacă, lăcașe de cult. Potrivit documentației, sunt interzise orice funcțiuni, clădiri și amenajări care produc agresarea peisajului…

În cel de-al doilea proiect de hotărâre care implică vânzarea unui teren în stațiunea Mamaia vorbim de o suprafață de 814 metri pătrați, în zona hotelului Delta. Cererea de vânzare a fost depusă chiar de SC Delta Vacanța SRL, iar condiția impusă este de a menține funcțiunea urbanistică de spațiu verde amenajat.

Referitor la cele două proiecte, deputatul de Constanța al USR Stelian Ion spune că primarul Decebal Făgădău își continuă opera de distrugere a spațiilor verzi.

„El a propus vânzarea a peste două mii de metri pătrați de spațiu verde din stațiunea Mamaia. Vineri, 29 mai, consilierii locali sunt chemați să voteze această propunere. Terenurile se află în apropierea hotelurilor Delta și Tomis. Terenurile vor putea fi păstrate că spații verzi de către cei care le vor cumpăra la licitație publică, dar la fel de bine vor putea fi betonate sau folosite pentru ridicarea unor noi construcții. Am mai văzut această schemă de nenumărate ori. Dacă Făgădău lasă în paragină aceste terenuri și vrea să le vândă pentru a face rost de câțiva bănuți cu care să mai schimbe niște borduri sau să mai pună niște stâlpișori, consilierii locali ar trebui să fie mult mai responsabili și să se opună acestor înstrăinări de spații verzi.“, a declarat Stelian Ion.

Sursa foto: facebook.com/Stelian.Ion.pentru.Constanta

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: