Connect with us

Politica

PNL Constanța, sprijin pentru elevii și profesorii cu rezultate școlare deosebite. Ce proiect propune Bourceanu

Publicat

la

Consilierii locali municipali ai Partidului Național Liberal vor propune, spre aprobare, Consiliul Local Municipal Constanța un proiect de hotărâre privind premierea anuală a elevilor și a profesorilor îndrumători pentru rezultate școlare și sportive deosebite.

Investiţia în oameni, mai ales pentru creşterea performanţelor şcolare/sportive are drept consecinţă, conturarea unor categorii de tineri care vor contribui la creșterea economică și vor fi cei mai importanți ambasadori ai comunității locale. Creșterea nivelului educațional facilitează foarte mult procesul de inovare, dar dacă nu există recunoașterea meritelor acestor copii și dascăli, efectul inovaței va fi cu mult diminuat. Mai mult, aceste rezultate deosebite, în măsura în care sunt premiate, pot constitui o motivaţie solidă pentru cei în cauză, să continue în acelaşi mod în parcursul lor educațional, iar pentru ceilalţi colegi sau apropiaţi, pot reprezenta exemple stimulative. Susţinerea unui program de apreciere şi stimulare a elevilor, care au realizat  performanţe deosebite la învățătură, oferind din bugetul municipiului Constanța premii anuale, pentru elevii de nivel gimnazial şi pentru cei de nivel liceal care locuiesc şi studiază în unităţi de învățământ din Constanța, arată preocuparea CLM pentru dezvoltarea economico-socială a oraşului, prin crearea cadrului necesar pentru susţinerea actului educațional/sportiv în vederea obţinerii performanţelor şcolare”, afirmă coordonatorul politic al Organizației municipale PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.

Consilierii liberali propun ca elevii care au obținut premii la olimpiade sau concursuri școlare internaționale/europene să fie premiați cu 15.000 euro net (locul I), 10.000 euro net (locul II) și 7.500 euro net (locul III), la care se vor adăuga taxele, conform Codului Fiscal, iar elevii premiați la olimpiade sau concursuri naționale să fie remunerați cu 10.000 euro (locul I), 7.500 euro net (locul II) și 5.000 euro net (locul III), la care se vor adăuga taxele, conform Codului Fiscal. În cazul elevilor participanți la olimpiade sau concursuri școlare județene, consilierii locali liberali propun premierea cu 3.000 euro net (locul I),  2.500 euro net (locul II) și 1.500 euro net (locul III), la care se vor adauga taxele conform Codului Fiscal.

De asemenea, PNL Constanța propune ca toți elevii de gimnaziu şi liceu, care au obţinut media 10 la examenul de admitere în liceu şi, respectiv, examenul de bacalaureat, să fie recompensați cu 10.000 euro net la care se adauga taxele aferente conform Codului fiscal in vigoare.

Proiectul de hotârâre al consilierilor locali liberali are în vedere și suportarea cheltuielilor elevilor și profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora, dar și acordarea unor premii anuale și recompense bănești cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea copiilor premiati.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: