Connect with us

Politica

PNL, despre reforma lui Fifor la MAI: “O cârpeală sinistră”

Publicat

la

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, l-a atacat dur pe ministrul de Interne, Mihai Fifor, în contextul în care în spațiul public a apărut informația că Sebastian Cucoș va prelua conducerea Jandarmeriei Capitalei:

“Reforma promisă de Fifor la Ministerul de Interne se dovește deja o cârpeală sinistră. Responsabilii pentru reprimarea sângeroasă a protestelor din 10 august sunt mutați între ei pe pozițiile de răspundere de la Jandarmerie astfel încât tot ei să răspunda de eventuale noi intervenții brutale. În acest sens, este îngrijorătoare informația potrivit căreia Sebastian Cucoș va reveni la conducerea Jandarmeriei Capitalei, având în vedere că acesta este cercetat de DIICOT pentru violențele de la mitingul Diasporei. Raportul despre 10 august e în continuare secretizat, iar ministrul Fifor tace mâlc pe tema asta, pentru că transparența PSD se oprește acolo unde încep interesele partidului. În Poliție, cei care și-au dat demisia “de onoare” pentru gestionarea catastrofală a cazului Caracal au fost în realitate mutați în alte posturi de conducere, strict pentru a da impresia că “se iau măsuri dure”. Responsabilitate în regimul PSD înseamnă că dacă ai eșuat în fruntea Poliției ești numai bun de condus Poliția de Frontieră. Sancțiunile pentru polițiștii de la Galați care priveau cu melancolie, din mașină, o minoră plină de sânge, se reduc până acum la faimoasa “anchetă internă” și la ascunderea cheilor de la autoturism pentru câteva zile – până uită lumea… Nu trebuie să ne așteptăm, în concluzie, la nicio modificare de atitudine în intervențiile de ordine publică ale viitorului: în pozițiile de decizie vor fi aceeași oameni din ultimii ani, doar că vor acționa în zone diferite, conducând direcții diferite. Nimic nu se va schimba în mentalitate: important va rămâne “să nu răspund eu” și “să nu supăr conducerea de partid”. Dacă Fifor ar avea cea mai vagă dorință să reformeze sistemul – nu doar să dea impresia că lucrează luând mine încruntate în conferințe de presă, el ar trebui sa dispună imediat: 1. Desecretizarea raportului din 10 august; 2. Suspendarea din pozițiile de conducere a tuturor celor care au coordonat intervenția sângeroasa din 10 august – cel puțin până la finalizarea cercetărilor in curs; 3. Sancționarea reală a celor vinovați pentru intervențiile de la Caracal sau Galați, nu plimbarea lor pe funcții; 4. Promovarea în Ministerul de Interne a oamenilor valoroși, marginalizați până azi de sistemul Teleorman-Dragnea-Carmen Dan, aflați departe de suspiciuni de corupție, prietenii politice si doctorate plagiate”, a spus Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: