Connect with us

Actual

Poate sunteți interesați: Medicină militară în limba engleză! Se fac înscrieri și la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Începând de mâine, persoanele care doresc să devină medici militari vorbitori de limba engleză se pot înscrie la Institutul Medico Militar de la UMF Târgu Mureș. Sunt scoase la concurs 20 de locuri, iar durata studiilor este de 6 ani. Înscrierile se pot face până pe data de 24 august.

Cei interesați trebuie să se prezinte în vederea recrutării la sediul birourilor informare-recrutare din centrele militare județene/de sector pe a căror rază domiciliază.
Condiții de recrutare:
Vârstă maximă: 30 de ani împliniți în cursul anului 2018;
Studii: liceu cu bacalaureat sau promovarea examenului de bacalaureat pana la data concursului de admitere.

Pentru mai multe informații şi înscriere, cei interesați trebuie să se prezinte la biroul informare-recrutare care funcţionează în cadrul centrului militar din judeţul/sectorul în care domiciliază. Adresele birourilor informare-recrutare pot fi descărcate aici: https://goo.gl/nduabh

Selecție: 29-30.08.2018, în cadrul unuia din cele 4 centre zonale de selecție și orientare (Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc sau Constanța), în funcție de arondarea centrelor militare județene/de sector.

Probele de selecție constau în testare psihologică, parcurgerea unui traseu utilitar aplicativ și susținerea unui interviu de evaluare finală.
Mai multe detalii găsiți AICI: https://goo.gl/BWzEsi

Candidații admiși în urma participării la selecție se vor înscrie ONLINE, pe site-ul instituției de învățământ, în perioada 03-05.09.2018.

Prezentarea candidaților înscriși online pentru concursul de admitere, va avea loc în data de 06.09.2018, ora 07:30, la sediul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.
În data de 06.09.2018 candidații vor fi testați la limba engleză, această probă fiind eliminatorie.
În data de 07.09.2018 va avea loc examenul de admitere.
Mai multe detalii referitoare la admitere găsiți AICI: https://goo.gl/PZV1fC

Pentru obținerea unor informații detaliate vă rugăm să vă adresați birourilor informare-recrutare de care aparțineți cu domiciliul. Adresele și numerele de telefon sunt publicate AICI: https://goo.gl/nduabh

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

A început programul de pregătire la Școala de Aplicație a Forțelor Navale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O nouă serie de viitori soldați și gradați profesioniști, formată din 3 fete și 130 de băieți, a început luni, 17 decembrie, programul de pregătire la Școala de Aplicație a Forțelor Navale, care se va desfășura în două module, instrucția individuală de bază și cea de specialitate.

Scopul pregătirii viitorilor marinari militari este dezvoltarea deprinderilor individuale și colective necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor în timp de pace, în situații de criză și de război.

După finalizarea programului de pregătire, militarii vor fi repartizați în unitățile militare din Forțele Navale Române, unde își vor desfășura activitatea specifică funcțiilor pe care le vor încadra.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A fost identificat bărbatul bănuit că a agresat sexual o femeie din Năvodari. Are 18 ani și este din Vaslui

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de agresiune sexuală, identificat de polițiștii constănțeni

La data de 16 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați de o femeie, în vârstă de 37 de ani, din Năvodari, care a reclamat faptul că ar fi fost acostată de un tânăr necunoscut, în timp ce se deplasa pe bulevardul Năvodari, care i-ar fi făcut avansuri sexuale.

Polițiștii constănțeni au identificat autorul faptei, în persoana unui tânăr, în vârstă de 18 ani, din localitatea Blăgești, județul Vaslui, pe care l-au reținut pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, introducându-l în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

La data de 17 decembrie a.c., polițiștii constănțeni l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a dispus plasarea tânărului sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Arde acoperișul unei case din Medgidia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În această dimineață, ISU Constanța a fost solicitat să intervină la un incendiu care a izbucnit în localitatea Medgidia, pe strada Salcâmilor.

Se pare că flăcările au pornit din podul casei, la acoperiș. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Medgidia.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, nu sunt probleme deosebite.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: