Connect with us

Societate

Polaris. Lecția de educație ecologică, alături de elevi ai Școlii nr. 8 Constanța

Published

on

educatie ecologica

Ieri, reprezentanți ai companiei Polaris M Holding au fost în vizită la elevii clasei a II-a din cadrul Școlii gimnaziale nr. 8 din Constanța, coordonați de învățătoarea Ancuța Moflic, pentru a le împărtăși informații utile despre colectarea separată a deșeurilor și pentru a-i îndemna să se implice activ în protejarea planetei.

”Am fost bucuroși să găsim copii curioși, care ne-au asaltat cu întrebări precum: “Unde se duc sacii cu plastic și hârtie din casa noastră?” sau “Ce se întâmplă cu deșeurile din plastic și hârtie depozitate la grămadă, pentru că noi am văzut că mașina de gunoi le ia împreună”, ” Este adevărat că aluminiul se reciclează la infinit?” La toate aceste întrebări și la multe altele, copiii au primit răspuns.”, au precizat reprtezentanții Biroului de presă al companiei Polaris M Holding.

Ce au înțeles copiii

  • că deșeurile reciclabile sunt colectate cu aceeași mașină pentru că ajung la stația de sortare unde are loc, din nou, sortarea acestora pe tip de deșeu și culoare.
  • că nu e suficient să depozităm deșeurile reciclabile separt de cele reziduale, dacă nu am golit și clătit, în prealabil, deșeurile reciclabile
  • că hârtia și plasticul nu se reciclează la infinit și că este important să ne facem cumpărăturile responsabil
  • că putem proteja mediul dacă le dăm o altă utilitate deșeurilor.

Scopul acestor vizite în școli este de a-i încuraja pe copii sa adopte un comportament responsabil față de mediu, pentru că reciclarea nu este doar o practică a adulților. Educarea copiilor de când sunt mici este importanta pentru ca obiceiurile bune să le intre în reflex și să le aplice pentru tot restul vieții.

”Mulțumim doamnei învățătoare și elevilor pentru invitație!”, au subliniat reprezentanții Polaris.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!