Connect with us

Actual

Polaris M Holding explică ce înseamnă un comportament ecologic adecvat

Publicat

la

Ce înseamnă un comportament ecologic adecvat? Este întrebarea la care încearcă să ofere un răspuns compania Polaris M. Holding.

„Dacă deschidem televizorul sau telefonul, suntem asaltați de reclame care ne îndeamnă permanent să cumpărăm ceva. Trăim într-o societate de consum care, deși ne încurajează să achiziționăm bunuri, nu ne obligă să ne alegem principii de viață pe care să le urmăm. Consumul rațional de resurse este principiul după care ar trebui să ne ghidăm dacă ne preocupă mediul în care vor crește copiii noștri.

Mai jos regăsiți câteva modalități prin care puteți avea grijă de mediul înconjurător și de cei de lângă voi. Indiferent de cât de mici sunt pașii ecologici pe care îi urmați, dacă sute de oameni fac același lucru, schimbarea se va produce.

Evitați să produceți deșeuri. Nu mai cumpărați obiecte de unică folosință! Folosiți o sacoșă reutilizabilă! Folosiți prosoape reutilizabile! Colectați separat deșeurile pentru a putea fi reciclate!

Închideți lumina când nu vă mai folosește.

Folosiți dușul în detrimentul băilor în cadă.

Utilizați hârtie reciclată la birou. Tipăriți pe ambele pagini.

Evitați folosirea mașinii personale. Utilizați bicicleta sau mergeți pe jos.

Plantați copaci, absorb dioxid de carbon și oferă umbră.

Evitați plantarea gazonului. Costurile pentru întreținerea acestuia sunt mari si substanțele chimice necesare întreținerii acestuia sunt periculoase pentru sănătate și mediul înconjurător.

Acestea sunt numai câteva din modalitățile pe care le puteți adopta pentru a proteja mediul. La o simplă căutare pe internet veți găsi modalități nenumărate de a proteja planeta.“, notează Polaris.

Conducerea companiei mai spune că un comportament ecologic înseamnă responsabilitatea față de tine în primul rând, față de cei de lângă tine și față de mediu. Să protejăm mediul înconjurător nu este un lucru rușinos, nu este o simplă lozincă, ci ar trebui să fie un mod de viață pentru fiecare dintre noi, mai notează Polaris.

Comments

comments

Actual

(FOTO) Un autotren încărcat cu îngrășăminte bio s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

Publicat

la data de

Scris de

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pe Autostrada A2 București – Constanța la un accident în urma căruia un autotren s-a răsturnat.

În această după-amiază, în jurul orei 14.30, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină pe Autostrada Soarelui, calea 2, km 45, la un accident rutier, în urma căruia un autotren, încărcat cu 23 de tone de rocă fosfatică granulată (îngrășământ bio), s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului nu s-au înregistrat victime sau poluări ale mediului.

”La sosirea pompierilor militari la fața locului s-au identificat scurgeri ușoare de combustibil din rezervorul autovehiculului, însă pericolul a fost înlăturat urgent.

Salvatorii au asigurat măsuri de protecție pentru a înlătura orice pericol.

Circulația nu a fost întreruptă nici un moment pe respectivul tronson de drum.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Călărași.

Foto: Facebook/ISU Călărași

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Minor din Constanța, arestat pentru furt calificat

Publicat

la data de

Scris de

Un minor din Constanța a fost arestat pentru furt calificat.

Urmare a cercetărilor în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat 2 minori, de 13, respectiv 16 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 14/15 august a.c., cei doi au sustras o bicicletă, prin forțarea sistemului de asigurare al suportului de bicicletă, montat pe plafonul unui autoturism.

Totodată, la data de 15 august a.c., bărbații au sustras un telefon mobil, dintr-un rucsac lăsat nesupravegheat pe plajă.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și restituite persoanelor vătămate.

La aceeași dată, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea sesizării instanței de judecată.

Ieri, a fost admisă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu într-un apartament din Medgidia. O femeie a fost evacuată de vecini

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 16 august, în jurul orei 13.20, s-a declanșat un incendiu într-un apartament din Medgidia, situat pe strada Independenței, nr. 69, etajul IV.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului intervin 3 autospeciale de stingere, un SMURD B, un echipaj de Descarcerare de la Medgidia.

O persoană – femeie – a fost evacuată de vecini. Intervenția este în dinamică.

Se pare că incendiul s-a manifestat la tabloul electric.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: