Connect with us

Actual

Poliția Locală Constanța a dat ieri amenzi în valoare de peste 68.000 de lei

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, 16 ianuarie,  polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 248 amenzi contravenționale în valoare totală de 68.350 lei.

Dintre acestea, 27 de abateri au fost constatate pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale; 13 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice; 113 încălcări ale legislației rutiere; 66 abateri pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun, 13 abateri pentru fumat în incinta unei unități medicale de tip spital, 2 abateri pentru executarea de lucrări de construcții fără autorizație de construire și 4 abateri ale agentilor economici care nu și au îndeplinit obligațiile legale privind modul de comercializare a unor produse.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii locali au depistat în diferite zone din municipiul Constanța ( Piața Tomis 3 și Eden) 3 persoane care ofereau spre vânzare țigări fără timbru accizabil.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acestea dețineau în vederea comercializării nelegale 25 pachete de țigări.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru identificare, în baza prevederilor art.20 lit.h din Legea 155/2010, iar după stabilirea identității, acestea au fost sancționate contravențional cu suma de 1.000 lei, fiecare, fiindu-le dispusă măsura complementară de confiscare a bunurilor comercializate în mod ilicit și indisponibilizată suma de 109 lei, bani proveniți din acte de comerț ilicit.

Două dintre aceste persoană nu se aflau la prima abatere de acest gen, una a mai fost depistatată și sancționată contravențional de oamenii legii în cadrul unor activități similare de combatere a comerțului stradal neautorizat, iar pentru cea de- a doua s-au întocmit actele de constatare pentru infracțiunea prevăzută de art.270, alin.3 din Codul Vamal, faptă asimilată contrabandei, documente ce au fost inainte organelor judiciare în vederea continuării cercetărilor.

”Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale Constanța.

Comments

comments

Actual

Accident MORTAL la Eforie Sud

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un pieton a fost omorât de o mașină între stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud, în această seară.

Au intervenit echipele de intervenție din zonă, însă după mai multe minute de resuscitare, pietonul a fost declarat decedat.

Cum s-a petrecut nenorocirea: Un autoturism care se deplasa pe banda a doua de mers către stațiunea Eforie Sud a acroșat un pieton care ar fi traversat neregulamentar, din partea dreaptă a conducătorului auto, din primele informații. După ce au fost efectuate manevrele de resuscitare minute în șir, bărbatul a fost declarat decedat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, turist, din judeţul Buzău.

De asemenea, se cunoaște faptul că șoferul este din Mangalia și are 53 de ani. Identitatea pietonului din Bucău mort în accident nu a fost stabilită, până la aceasta oră, precizează oamenii legii.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Accident rutier lângă Gura Dobrogei. O mașină s-a răsturnat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în apropiere de Gura Dobrogei, pe DN 22 a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme și care s-a soldat cu rănirea a 2 persoane.

Potrivit IPJ Constanța, în data de 24 august a.c., în jurul orei 08:00, un bărbat de 35 ani a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către localitatea Lumina şi, ajungând la km 263+100m, nu a respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

La revenirea pe sensul de mers a acroşat un autoturism condus regulamentar, în aceeaşi direcţie, de către un bărbat, de 68 de ani.

În urma impactului, primul autoturism a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei, de 33 de ani şi a unui minor, de 5 ani, pasageri în primul autoturism.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, mama și copilul răniți au fost transportați la spital cu traumatisme cranio cerebrale.

Centrul Infotrafic a anunțat că circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Aglomerație la punctele vamale din județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Este aglomerație, de la primele ore, la punctele de trecere a frontierei spre Bulgaria. Chiar dacă în județul Constanța sunt 5 puncte de trecere, respectiv la: Vama Veche, Negru Vodă, Lipnița, Ostrov și Dobromir, timpii de așteptare la vamă sunt de peste o jumătate de oră.

Potrivit Biroului de presă al Gărzii de Coastă, ”Timpii de așteptare la Punctul de Trecere a Frontierei de la  Negru Vodă sunt de 30 de  minute pe sensul de ieșire din țară și de 20 de minute pe sensul de intrare în țaraă pentru toate categoriile. Nu sunt blocaje, dar în această perioadă punctele de trecere sunt tranzitate de un număr mare de persoane și autoturisme și de aceea timpii de așteptare cresc.”

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: