Actual

Poliția Locală Constanța, amenzi pe șantierele de construcții

mart. 17, 2018 Mihaela Tîrpan

În baza Planului de activități al Direcției Generale Poliția Locală, în perioada 01.02.2018- 02.03.2018, polițiștii locali din cadrul Serviciului control disciplina în construcții și afișajul stradal au efectuat un control tematic pentru verificarea respectării documentațiilor tehnice vizate spre neschimbare, aferente autorizațiilor de construire, emise de către unitatea administrativ teritorială pentru 21 de imobile aflate în curs de execuție în Statiunea Mamaia.
În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren au fost aplicate un numar total de 14 amenzi in valoare de 21.400 lei dupa cum urmeaza: 11 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, si 3 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.Cu ocazia activităților de control au fost deschise 21 fișe de identificare pentru fiecare imobil si au fost aplicate 14 sancțiuni complementare (11 masuri de acoperire cu plasă și împrejmuirea cu panouri aliniate si 3 masuri de oprire a lucrarilor nelegal executate cu obtinerea autorizatiei de construire in termen de 90 de zile, in caz contrar desfiintarea lucrariilor ). Reprezentanților legali ai șantierelor aflate în construcții în calitate de investitori li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal de constatare și sancționare a contravenției măsurile și recomandările organelor de control, stabilindu-se ca in termen de 7 până la 90 zile sa remedieze situațiile de fapt.
Ca măsură preventivă recomandăm persoanelor fizice sau juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la executarea lucrărilor de construcții și organizarea de șantier. (Comunicat de presa Poliția Locală Constanta)

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!