Connect with us

Actual

Poliția Locală Constanța, amenzi pentru nerespectarea normelor privind curățenia pe domeniul public

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

În data de 22.11.2018, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 216 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.235 lei.

Cele mai frecvente abateri de la legislația în vigoare au fost constatate pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale, tulburarea ordinii și liniștii publice în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, piețelor agroalimentare și în cartierele de blocuri sau case, încălcarea legislației rutiere, neasigurarea protecției mediului, nerespectarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța,etc.

De asemenea, poliștii locali au derulat în continuare activități specifice pentru eliberarea domeniului public sau privat al unității administrativ-teritoriale de construcțiile provizorii de tip garaj în scopul creării mai multor locuri de parcare sau după caz pentru aducerea terenului la starea inițială.

Campania s-a concretizat în identificarea deținătorilor legali ai garajelor și întocmirea somațiilor de conformare la măsurile dispuse de către polițiștii locali cu privire la construcțiile nelegale.

În acest sens, în perioada 10.11.2018- 22.11.2018, au fost desființate un număr 15 garaje din municipiul Constanța.
Precizăm că acțiunea vizează garajele din toate cartierele, amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Pe această cale, facem apel la persoanele care se află în această situație să se conformeze somațiilor emise de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța în termenul dispus, să desființeze garajul și/sau platforma acestuia în funcție de caz.

Neconformarea la aceste somații reprezintă o contravenție fiind sancționată cu amendă cuprinsă între 1.000-100.000 lei și cu măsura complementară de desființare, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Comments

comments

Actual

Un nou cutremur în România. Vezi ce intensitate a avut.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, la ora 6.08, în județul Vrancea a avut loc un nou cutremur. Acesta s-a produs la adâncimea de 131 km și a avut intensitatea de 3 grade pe scara Richter.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (40km), Panciu (46km), Râmnicu Sărat (51km), Onești (52km), Focșani (53km).

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A fost ridicată restricția de circulație pe Autostrada A2, între București și Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 a fost ridicată restricţia de pe tronsonul kilometric 74 – 84 (Dor Mărunt – Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi) , fiind reluată circulaţia atât pe sensul către Bucureşti, cât şi pe cel către litoral, pe câte două benzi.

Reamintim că, din cauza lucărilor la sistemul rutier, traficul a fost deviat, începând cu luna aprilie, de pe calea 1 pe calea 2 (sensul către Capitală) şi s-a desfăşurat pe câte o bandă pentru fiecare direcţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Accident rutier în Constanța. O persoană a fost rănită.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în Constanța a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Impactul s-a produs la intersecția străzilor Baba Novac și Aurel Vlaicu.

Potrivit primelor informații, o persoană a fost rănită ușor.

Știre în curs de actualizare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: