Conecteaza-te cu noi

Actual

Polițiștii de frontieră au încheiat o nouă misiune internațională sub egida FRONTEX

Published

on

În data de 18.08.2020, poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime MAI 1101, din cadrul Gărzii de Coastă, s-au întors acasă după o misiune de aproximativ patru luni, desfăşurată în Marea Ionică, sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

În perioada 16.04 11.08.2021, nava maritimă de patrulare și supraveghere MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă, a participat în cadrul operațiunii de intervenție rapidă la frontieră “THEMIS 2021”, organizată sub egida FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă).

Operaţiunea s-a desfăşurat în zona operațională Calabria-Crotone, Italia, iar echipajul navei Poliţiei de Frontieră Române, a executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterana, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

Pe durata operațiunii, poliţiştii de frontieră români au executat 80 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat peste 1000 ore de patrulare.

Advertisement

O misiune deosebită la care au participat polițiștii de frontieră a avut loc în luna mai, când au intervenit împreună cu o altă ambarcațiune a Gărzii de Coastă Italiene, pentru salvarea unui număr de 223 persoane, care erau transportate din Libia, cu un pescador.

”La bordul navei noastre au fost transbordate 110 persoane, cărora li s-au acordat îngrijiri medicale de urgență precum si hrană si apă până la preluarea acestora de către autoritățile italiene.

De asemenea, Poliţia de Frontieră Română a detaşat în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Roma un ofiţer de legătură, care a menţinut permanent legătura pe toată perioada desfășurării misiunii, între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Italiei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions