Connect with us

Actual

Pomacost toaletează copacii pe îngheț, încălcând reguli elementare

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Featured Image

În această dimineață, începând cu ora 8 fix, o echipă de lucrători de la Pomacost a descins pe Aleea Violetelor din Constanța cu scopul de a toaleta copacii. La fața locului a fost adusă o macara și o dubă pentru încărcarea resturilor vegetale. Angajații firmei spun că așa au primit ordin, după ce administratorul unei asociații de locatari ar fi cerut în mod expres compartimentului de spații verzi de la Primărie să taie crengile unui copac, pe motiv că acestea ating fațada blocului. În realitate, lucrarea nu este urgentă, iar starea vremii, în speță temperatura sub zero grade și faptul că ramurile sunt acoperite cu gheață, nu recomandă astfel de intervenții. În acest sens, numeroase articole de specialitate disponibile pe internet spun că tăierile pentru corectarea coroanei copacilor de aliniament stradal se efectuează fie primăvara, înainte de umflarea mugurilor foliari, fie toamna, după încetarea vegetației, respectiv căderea frunzelor. Tăierile în perioada de îngheț sunt dăunătoare și pot conduce la îmbolnăvirea sau chiar uscarea copacilor. Vorbim aici de reguli de manual… pe care Pomacost nu le citește și nu le aplică, fiind dăunătoare afacerii. Potrivit legii 24/2007, toate intervențiile Pomacost ar trebui înscrise în Registrul Local al Spațiilor Verzi, o ”chestie” care nici nu există la nivelul Primăriei Constanța. Spunem ”chestie” deoarece după unele interpretări, acest registru ar trebui să fie o instituție în sine, așa cum există registrul comerțului, în vreme ce alte interpretări, care prevalează, spun că el ar trebui să fie un program informatic de gestiune a spațiilor verzi. La Constanța, se lucrează în stilul caracteristic administrației Făgădău, iar până va fi gata registrul, se admite orice derapaj care permite acestei firme de casă să facă profit cu orice preț.

Citește și:

Scârbele de la Pomacost au tăiat doi tei viguroşi de pe strada Poporului

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tragedie în județul Constanța: Și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de azi, în localitatea Săcele din județul Constanța a avut loc o dramă. Un bărbat și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă.

În jurul orei 14.20, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la un eveniment petrecut pe raza comunei Săcele. Din primele informații se pare că un bărbat, de 47 ani, ar fi agresat-o pe fiica sa, de 14 ani, căreia, conform primei declarații, i-a injectat, posibil cu o seringă, o substanță, fapt ce a condus la decesul minorei.

Ulterior se pare ca a încercat să se sinucidă, tot prin injectare cu o substanță necunoscută.

Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă.

Se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un constănțean cu un cazier bogat a fost prins foarte beat la volan și fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism pe strada I.L. Caragiale din municipiu, având o alcoolemie de 0.76 mg/l alcool în aer pur expirat și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

La data de 18 ianuarie, conducătorul auto a fost reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul acestei după-amieze va fi prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. Nu este dificil de crezut că va fi arestat dat fiind cazierul pe care îl are bărbatul.

Furt, furt calificat, ultraj, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, tentativa de omor, trafic de minori și infracțiuni rutiere sunt infracțiunile pentru care, începând cu anul 1989, bărbatul a fost de mai multe ori la închisoare. În urmă cu câteva zile, de-abia ieșise din spatele gratiilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi hoți de combustibil din vagoane s-au predat Poliției Transporturi Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În urmă cu patru zile, polițiștii Serviciului Transporturi din Constanța au observat trei bărbați care furau combustibil dintr-un tren de marfă, în apropierea gării din Nazarcea.

Persoanele în cauză au aruncat din tren mai multe bidoane din plastic încărcate cu produs petrolier, după care au sărit de pe tren, deoarece în apropiere aștepta un autoturism cu care s-au deplasat către localitatea Poarta Albă.

Polițiștii din cadrul S.R.P.T. Constanța au depistat autoturismul în cauză parcat pe o stradă din localitatea Poarta Albă, iar în apropierea acestuia se aflau cele patru persoane.

Un minor, de 17 ani, a fost imobilizat, alți doi bărbați au fugit, iar cel de-al patrulea s-a urcat în autoturism și a încercat să se sustragă urmăririi.

Polițiștii de la transporturi au plecat în urmărirea autoturismului, folosind armamentul din dotare, fiind efectuate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și apoi către autoturism.

Unul dintre gloanțe l-a rănit ușor, în zona toracică, pe șofer, viața nefiindu-i pusă în pericol, iar ulterior a oprit autoturismul.

Urmare a acțiunii pe linia furturilor de combustibil din vagoane, prin care 4 persoane au fost surprinse în flagrant, în cursul zilei de azi, cei doi autori care se sustrageau urmăririi s-au predat la sediul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța, în jurul orei 12.00.

Cele două persoane au fost introduse în CRAP Constanța în baza mandatelor de arestare preventivă în lipsă emise pe numele lor, pe o perioadă de 30 de zile.

Detalii despre acest caz găsiți citind textul de mai jos:

Focuri de armă pentru prinderea unui hoț de combustibil din tren!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: