Connect with us

Actual

Pomacost toaletează copacii pe îngheț, încălcând reguli elementare

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

În această dimineață, începând cu ora 8 fix, o echipă de lucrători de la Pomacost a descins pe Aleea Violetelor din Constanța cu scopul de a toaleta copacii. La fața locului a fost adusă o macara și o dubă pentru încărcarea resturilor vegetale. Angajații firmei spun că așa au primit ordin, după ce administratorul unei asociații de locatari ar fi cerut în mod expres compartimentului de spații verzi de la Primărie să taie crengile unui copac, pe motiv că acestea ating fațada blocului. În realitate, lucrarea nu este urgentă, iar starea vremii, în speță temperatura sub zero grade și faptul că ramurile sunt acoperite cu gheață, nu recomandă astfel de intervenții. În acest sens, numeroase articole de specialitate disponibile pe internet spun că tăierile pentru corectarea coroanei copacilor de aliniament stradal se efectuează fie primăvara, înainte de umflarea mugurilor foliari, fie toamna, după încetarea vegetației, respectiv căderea frunzelor. Tăierile în perioada de îngheț sunt dăunătoare și pot conduce la îmbolnăvirea sau chiar uscarea copacilor. Vorbim aici de reguli de manual… pe care Pomacost nu le citește și nu le aplică, fiind dăunătoare afacerii. Potrivit legii 24/2007, toate intervențiile Pomacost ar trebui înscrise în Registrul Local al Spațiilor Verzi, o ”chestie” care nici nu există la nivelul Primăriei Constanța. Spunem ”chestie” deoarece după unele interpretări, acest registru ar trebui să fie o instituție în sine, așa cum există registrul comerțului, în vreme ce alte interpretări, care prevalează, spun că el ar trebui să fie un program informatic de gestiune a spațiilor verzi. La Constanța, se lucrează în stilul caracteristic administrației Făgădău, iar până va fi gata registrul, se admite orice derapaj care permite acestei firme de casă să facă profit cu orice preț.

Citește și:

Scârbele de la Pomacost au tăiat doi tei viguroşi de pe strada Poporului

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident cu doi răniți! Ambii șoferi declară că au intrat pe verde în intersecția de la Ion Rațiu!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 06:40,  la intersecția străzilor Ion Rațiu cu Mircea cel Bătrân a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea ușoară a două persoane. Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 60 de ani a condus autoturismul marca Opel Astra pe strada Ion Rațiu, dinspre bulevardul Mamaia către bulevardul Tomis.

La intersecția cu strada Mircea cel Bătrân a pătruns în intersecție, intrând în coliziune cu un autoturism marca Audi, condus de o tânără, în vârstă de 35 de ani. Aceasta rula pe strada Mircea, dinspre Nicolae Iorga către strada Soveja.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi a unui alt bărbat, de 40 de ani, pasager dreapta faţă în autoturismul Audi.

Ambii conducători auto declară că au pătruns în intersecţie pe culoare verde a semaforului electric.

Se fac cercetări pentru stabilirea vinovăţiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ambulanță lovită pe Șoseaua Mangaliei! Șoferul vinovat a fugit de la fața locului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, la ora 1.20, o ambulanță tip B2 a fost implicată într-un eveniment rutier pe Șoseaua Mangaliei.

Potrivit Biroului de presă al SAJ Constanța, ambulanța respectivă se deplasa regulamentar într-o misiune secundară prin care transfera un pacient de la Spitalul Județean Constanța către Spitalul de Pneumoftiziologie Agigea. Pe Șoseaua Mangaliei, în zona Doraly a fost acroșată de către un autoturism care circula cu viteză excesivă din sens opus și al cărui șofer pierzând controlul asupra volanului a pătruns pe contrasens unde a avut loc impactul.

De menționat este faptul că șoferul autoturismului a fugit de la locul accidentului și că, din fericire, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale. Imediat după incident ambulanța și-a continuat drumul spre spital unde a predat în bune condiții pacientul pe care-l transporta.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, este vorba despre un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Persoanele, conform legii, au la dispoziție 24 de ore pentru a se prezenta la Biroul Tamponări.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

E toamnă… Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 24 septembrie – 7 octombrie. Aceasta a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În  Dobrogea, intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu maxime de 15…18 grade și minime de 6…10 grade, mediat regional.

O creștere de temperatură este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat și ușor peste cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: