Connect with us

Actual

Porci sacrificați în gospodării aveau Trichinella. La Poarta Albă și la Adamclisi!

Maria Ionescu

Publicat

la

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 19.12.2016 – 24.12.2016, s-au materializat prin verificări la 164 obiective: 10 restaurante, 2 unităţi fast food, 1 bar, 1 pizzerie, 1 cantină, 2 unităţi catering, 2 unităţi tip bistro, 24 super/hipermarket-uri, 25 magazine alimentare, 26 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 piaţă agroalimentară, 2 unităţi procesare carne, 3 centre prelucrare lapte, 3 unităţi procesare produse din pescuit, 15 carmangerii, 11 măcelării, 1 producător particular, 3 mijloace transport, 11 depozite alimentare, 4 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 6 depozite seminţe consum, 2 unităţi de morărit, 3 unităţi fabricare vin, 2 unităţi fabricare produse congelate, 1 unitate fabricare produse conservate de patiserie, 1 unitate fabricare ambalaje, 1 unitate fabricare suc. În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la neîntreţinerea în condiţii corespunzătoare de igienă a spaţiilor de prelucrare, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  4 (patru) sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 5.200 lei. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4642 kg, lapte şi produse lactate – 1548 kg,  peşte şi produse din peşte – 545 kg, ouă – 38 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 81.980 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. În perioada 05.12.2016 – 24.12.2016, pentru decelarea prezenţei Trichinella spp., medicii veterinari oficiali au examinat un număr de 564 probe, iar 3192 probe au fost examinate de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi, probe provenite de la porcii din gospodăriile populaţiei sacrificaţi tradiţional pentru consum familial, depistându-se prezenţa parazitului la doi porci sacrificaţi pentru consum propriu în gospodăriile din localitatea Poarta Albă şi Adamclisi, judeţul Constanţa. Ca urmare a acestui fapt şi în urma reconstituirii animalelor în totalitate, s-a procedat la trimiterea acestora către o unitate specializată de neutralizare prin incinerare. Tot în această perioadă, respectiv 19.12.2106 – 31.12.2016, din dispoziţia Instituţiei Prefectului judeţului Constanţa, au loc controale comune împreună cu reprezentanţi ai DSPJ Constanţa şi CJPC Constanţa fiind verificate până în acest moment un număr de 18 unităţi de profil alimentar.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Zeci de angajări, FĂRĂ CONCURS, la Spitalul Judeţean Constanţa. Vezi pe ce posturi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, pe pagina oficială a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa a fost postat un anunţ potrivit căruia se fac zeci de angajări, fără concurs, pe perioadă determinată de cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Iată ce posturi sunt disponibile:

 • două posturi asistent medical – Secţia Nefrologie
 • două posturi asistent medical -Secţia Chirurgie Plastică
 • două posturi asistent medical – Secţia TBC Agigea
 • un post asistent medical – Secţia Chirurgie 2
 • un post asistent medical – Secţia Oftalmologie
 • 6 posturi asistent medical – Secţia Neonatologie
 • un post asistent medical – Secţia Urologie
 • 4 posturi registratori medicali – Secţia ATI
 • un post infirmieră – Secţia Chirurgie 2
 • un post infirmieră – Secţia Nefrologie
 • un post infirmieră – Secţia Pediatrie
 • 6 posturi infirmieră – Secţia Neonatologie
 • un post brancardier – Secţia Chirurgie 1
 • un post brancardier – Secţia Pediatrie
 • 2 posturi brancardier – Secţia ATI

În vederea ocupării, fără concurs, a posturilor vacante, candidatul va depune dosarul la sediul Registraturii spitalului, până în data de 27 noiembrie.

Din pdf-ul de mai jos puteţi afla toate datele referitoare la condiţiile generale precum şi la cele specifice pentru depunerea dosarelor.

Este important de precizat că NU se admit completări, iar dosarele incomplete vor fi respinse.

Proba de interviu va avea loc în data de 3 decembrie, ora 9.00, pentru asistenţii medicali, şi în 4 decembrie, pentru registratori, infirmiere şi brancardieri.

Rezultatul selecţiei va fi publicat în data de 7 decembrie.

Angajarea pe post se va face la finalizarea selecţiei, contractul individual de muncă fiind încheiat pentru cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Relaţii suplimentare  se pot obţine la Serviciul RUNOS, telefon 0241-503460.

Anunt Angajare Fără Concurs Asistenți Registratori Infirmiere Si Brancardieri

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mesaj nou de vreme severă imediată în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj nou de vreme severă imediată în Dobrogea. Este cod galben  de ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, în judeţele Constanţa şi Tulcea. Codul este în vigoare de la ora 10.00 până la ora 12.00.

Iată localităţile vizate:

În județul Constanta: Medgidia, Cernavodă, Ovidiu, Murfatlar, Hârșova, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Ostrov, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Lipnița, Ciobanu, Crucea, Peștera, Oltina, Aliman, Ciocârlia, Ghindărești, Cuza Voda, Saligny, Adamclisi, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Gârliciu, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Tortoman, Siliștea, Saraiu, Horia, Vulturu.

În județul Tulcea: Măcin, Jijila, Greci, Topolog, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Văcăreni, Peceneaga, Dorobanțu, Smârdan, I.C. Brătianu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A murit El Pibe de Oro!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A murit El Pibe de Oro. Legenda fotbalului argentinian și mondial, Diego Armando Maradona, a murit în urma unui stop cardiorespirator, la vârsta de 60 de ani, informează agențiile de presă internaționale. Informația a fost anunțată de presa argentiniană și preluată de presa europeană, printre care Marca şi L’Equipe. Infomația tragică a fost confirmată și de Matias Morla, avocatul lui Maradona. Maradona se afla de câteva zile în stare critică. La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: