Conecteaza-te cu noi

Actual

Portul Constanța, ÎNCHIS de ieri din cauza vântului puternic

Published

on

port constanta

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, respectiv vânt puternic, Portul Constanța este închis, începând din data de 25 iulie 2023. Din acest motiv nu se efectuează operațiuni de încărcare-descărcare a mărfurilor.

“Astăzi, 26 iulie 2023, situația s-a agravat deoarece vântul și-a sporit intensitatea. În aceste condiții, operatorii portuari care programaseră pentru operațiuni camioanele cu mărfuri (containere, cereale) nu își pot desfășura activitatea de încărcare-descărcare.
Precizăm faptul că macaralele folosite pentru acest tip de operațiuni sunt dotate cu senzori de vânt și se opresc automat în cazul în care vântul depășește o anumită intensitate.”, au precizat reprezentanții biroului de presă al APC.

În Portul Constanța își desfășoară activitatea 38 de operatori portuari privați care pot opera inclusiv cereale dacă situația impune. Dintre acești operatori, 13 dețin capacități de depozitare (silozuri și magazii).

În ceea ce privește cerealele, capacitatea de încărcare într-un interval de 24 de ore este cuprinsă între 3.000 și 30.000 de tone, în funcție de dotările tehnice de care dispune operatorul și de specificul cerealelor (grâu, porumb, floarea soarelui etc),precum și de tipul operațiunii (încărcare sau descărcare).

Operatorii de cereale se încadrează într-o medie de 12.000 de tone/24 de ore, în condiții meteorologice favorabile.

În prezent, sunt pregătite la dane, pentru a încărca din Portul Constanța, 22 de nave (cu o capacitate totală de aproximativ 200.000 de tone), iar în rada portului așteaptă alte 14 nave.

Acestea își vor relua operațiunile de încărcare, imediat ce vremea va permite. Administrația Porturilor Maritime a amenajat în zona porții nr. 7 a portului Constanța o parcare de 37 de locuri și în zona porți nr. 9 o parcare cu o capacitate de 100 de locuri, care a fost realizată în cursul anului 2022.

În plus, împreună cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să dezvolte noi capacități de staționare a autocamioanelor în afara Portului Constanța.

De asemenea, pe infrastructura Portului Constanța pot staționa aproximativ 2.500 de autocamioane, dar în situații extraordinare, precum cea din aceste zile, capacitatea este depășită, iar autocamioanele sunt forțate să staționeze și pe infrastructura rutieră exterioară portului Constanța.

Menționăm că Portul Constanța este un port de tranzit, iar intrarea și ieșire a mărfurilor este structurată preponderent pe linii de cale ferată, care sunt majoritatea operaționale.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions