Conecteaza-te cu noi

Societate

Portul Constanța, partener în cadrul proiectului european PIONEERS

Published

on

Portul Constanța face parte dintr-un consorțiu internațional format din 46 de parteneri care va derula proiectul PIONEERS, recent aprobat prin programul european Horizon 2020.

PIONEERS – Portable Innovation Open Network for Efficiency and Emissions Reduction Solutions este un proiect ambițios în domeniul producției și alimentării cu energie curată și a optimizării fluxurilor și transformării digitale, a inovării, parte a Green Deal (Pactul Ecologic European).

Acesta are ca obiectiv regândirea aspectelor legate de operațiunile portuare, de la operațiuni din terminale, la mobilitate, conectivitate, combustibili până la modele de cooperare și producție, stocare și utilizare a energiei.

Consorțiul este condus de portul Anvers și include porturi, operatori de terminale și transporturi, expeditori, dezvoltatori de tehnologie, institute de cercetare, inovatori și entități publice care vor prezenta soluții concrete pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Advertisement

Dacă portul Anvers este lider în acest proiect, porturile Constanța, Barcelona (Spania) și Venlo (Olanda), ca porturi partenere, vor juca un rol activ în maximizarea transpunerii soluțiilor și vor fi implicate să aplice cele mai bune practici rezultate din acest proiect, pași importanți spre transformarea în „porturi verzi“.

Acțiunile includ generarea de energie regenerabilă și utilizarea vehiculelor electrice, cu hidrogen și metanol; modernizarea construcțiilor și a rețelelor de încălzire pentru o eficiență energetică; automatizare, dezvoltarea de platforme digitale pentru a promova transportul intermodal și pentru a asigura deplasările optimizate ale vehiculelor, navelor și a containerelor.

Universitatea Maritimă din Shanghai, universitățile din Genova și Maastricht, sunt de asemenea incluse în acest proiect, alături de alți parteneri din Belgia, Germania, Marea Britanie, Spania, Olanda, Italia, România, Grecia, Franța, Portugalia.

Bugetul proiectului PIONEERS este de 25 milioane euro și are o durată de implementare de 5 ani.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions