Conecteaza-te cu noi

Actual

Povestea de succes a leilor de mare de la Delfinariu

Published

on

În ani trecuți, Delfinariul din Constanța a încercat să își diversifice oferta cu reprezentații ale leilor de mare. Exemplarele achiziționate atunci aparțineau unei specii care viețuiește pe coastele puțin populate ale Patagoniei. Din acest motiv, exemplarele în cauză erau mai timide și mai puțin receptive față de vizitatori.

Anul acesta, conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a găsit un parteneriat care a făcut posibilă aducerea la Constanța a trei lei de mare dintr-o specie care viețuiește în Oceanul Pacific, pe coastele intens populate ale Californiei. Vorbim în acest caz de un mascul și două femele, animale foarte inteligente, jucăușe și iubitoare de copii. Pe numele lor: Inuk, Sam și Kali. Toți trei s-au născut în captivitate, masculul la Nurenberg, în Germania, iar femelele la o grădină zoologică din Franța. Masculul are 9 ani, iar femelele, 5 ani. Mamiferele au venit la Constanța deja antrenate și au o experiență solidă în interacțiunea cu publicul.

Conducerea CMSN consideră că prezența leilor de mare la Constanța reprezintă și o temă de meditație față de poluarea cu deșeuri plastice a mărilor și oceanelor.

“Leii de mare sunt o noutate și o atracție: oamenii sunt foarte bucuroși și mulțumiți când pleacă de-acolo. Ei adaugă elementul de “fun”, de distracție – o educație distractivă. Vizitatorii râd și se bucură,  prezentarea este interactivă și se înțelege că trebuie să facem ceva cu poluarea și  cu plasticul. Plasticul face rău planetei. Planeta asta a suportat destule, multe: căldură, frig, dar cu pasticul nu s-a mai întâlnit și sperăm să găsim noi o soluție să nu se întâlnească în continuare, fiindcă avem un Everest în plus pe această planetă, din plastic. Un Everest: atâta plastic este “pierdut” prin oceane. Nu mai vorbesc de ce-i băgat prin gropi” declară Adrian Bîlbă, directorul Delfinariului.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions