Connect with us

Administratie

Prefectul a pierdut DEFINITIV procesul cu viceprimarul din Castelu. Suspendarea Antonetei Prodan a fost abuzivă

Published

on

Viceprimarul comunei Castelu, Antoneta Prodan, a câștigat, definitiv, procesul cu prefectul liberal al județului Constanța, Silviu Coșa. Acesta a atacat la instanța de contencios-administrativ a Tribunalului Constanța o hotărâre a Consiliului Local Castelu adoptată pe 6 noiembrie 2020. Este vorba de hotărârea prin care consilierii locali din Castelu și-au ales viceprimarul în persoana Antonetei Prodan (PMP).

„Solutia pe scurt: Dec.civ.nr./17.02.2022 Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurentul la plata către intimata Prodan Antoneta a sumei de 2380 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.02.2022. Red. jud. F. Nemeth Gref. T. Omer“, se arată în minuta instanței.

Prefectul a motivat că Antoneta Prodan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012-2016, atunci când a deținut concomitent calitatea de consilier local și de membru în consiliul de administrație al unei unități de învățământ din localitate. Prin urmare, prefectul a opinat că Prodan nu mai poate ocupa în condițiile legii funcția de viceprimar al comunei Castelu. În realitate, legea spune că sancțiunea pentru incompatibilitate se aplică în cuprinsul mandatului în care s-a constatat respectiva stare de incompatibilitate. Nu la distanță de două mandate! În plus, în 2020, Antoneta Prodan a fost aleasă legal consilier local, iar după validarea mandatului de către instanța judecătorească a avut dreptul să candideze, la fel de legal, și la funcția de viceprimar. De altfel, la alegerile locale din 2020, candidatura ei a fost contestată de liberali, tocmai pe motivul incompatibilității din 2012, însă o instanță a respins contestația liberală ca nefondată.

În tot acest timp, colegii de partid ai prefectului, respectiv liberalii din Castelu, s-au mobilizat încercând să voteze un nou viceprimar al comunei, în cadrul unor ședințe special convocate. Tentativele lor au eșuat, mai ales că locul de viceprimar nu era vacantat în condițiile legii.

Comments

comments