Connect with us

Politica

Prefectul Constanței cere șefilor de deconcentrate rapoarte de activitate săptămânale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a convocat Colegiul Prefectural. Ședința s-a desfășurat astăzi, de la ora 13.00, în sala sediului administrativ al Instituției Prefectului și a avut următoarea ordine de zi

   1. Informare privind acordarea beneficiilor de asistență socială în anul 2016 și semestrul I 2017, noutăți legislative începând cu 01.01.2017. Informare privind situația furnizorilor de formare profesională în anul 2016 și semestrul I 2017

Prezintă: Domnul Marin Țopai – Director General –  Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța

  1. Analiza activităților de prevenire și control desfășurate în sezonul estival 2017, până în prezent, de către instituțiile cu atribuții specifice

Prezintă: Domnul  Constantin Dina – Director executiv –  Direcția de Sănătate Publică Constanța

Doamna Silvana Diana Cristescu – Director executiv – Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța

Domnul Horia Constantinescu – Comisar Șef Adjunct – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța

Domnul Eugen Bola – Inspector Șef – Inspectoratul Teritorial de Muncă

Domnul Mircea Vizitiu – Comisar Șef de Poliție – Inspectoratul de Poliție Județean Constanța

Domnul Constantin Dima – Inspector Șef – Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța

Domnul Ionel Trușan – Director – Garda de Coastă Constanța

Domnul Daniel Gheorghe Popa – Inspector Șef – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța

Astfel, șefii instituțiilor deconcentrate au prezentat rapoartele de activitate de luna aceasta, controale efectuate, neregli depistate și sancțiunile aplice pe unități, toate fiind prezentate prin intermediul comunicărilor remise de către birourile de informare ale fiecărei instituții în parte. La finalul întâlnirii, prefectul Ioan Albu le-a cerut șefilor de la deconcentrate să prezinte rapoarte de activitate săptămânale. “Vă rog să îmi transmiteți săptămânal rapoartele de activitate ale instituțiilor pe care le reprezentați. Dorim să le analizăm și să monitorizăm dacă se remediază deficiențele constatate de inspectorii din cadrul instituțiilor pe care dvs. le reprezentanți”, a transmis prefectul Albu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(foto) Cortul ALDE din cartierul Poarta 6 a fost vandalizat

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Gabriel Daraban, președintele Organizației municipale ALDE Constanța, a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii prin care transmite că unul din corturile partidului a fost vandalizat.

“Fair play electoral. Cortul ALDE de la Poarta 6 distrus. Nu de vant. Haideti sa fim cetateni europeni si sa ne respectam intre noi”, este mesajul cu care liderul ALDE Constanța însoțește fotografiile.

Partidele politice strâng, în această perioadă semnături pentru alegerile europarlamentare, scrutin electoral care va avea loc la sfârșitul lunii mai a.c.

Amintim că Daraban și-a anunțat și intenția de a intra în competiția electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: