Connect with us

Actual

Prefectul Constanței critică Învierea cu repetiție stabilită de IPS Teodosie

Tatian Iorga

Publicat

la

Prefectul Constanței, George Niculescu, a criticat, pe Facebook, decizia IPS Teodosie de a repeta slujba de Înviere. Prefectul a precizat că nicio adunare, niciun eveniment nu se poate desfășura așa cum eram obișnuiți, pentru că încă ne aflăm sub amenințarea COVID-19. Niculescu le recomandă celor care, totuși vor merge la slujbă să respecte toate normele de distanțare socială, să poarte măști și chiar mănuși.

„În noaptea asta, bisericile care răspund direct Arhiepiscopiei Tomisului vor oficia o slujbă identică celei din Noaptea de Înviere. Acest demers a născut multe controverse în spațiul public, în special din cauza contextului în care ne aflăm. Astăzi, nicio adunare, niciun eveniment nu se poate desfășura așa cum eram obișnuiți, pentru că încă ne aflăm sub amenințarea COVID-19. Personal, consider că am primit Lumina Sfântă în noaptea de 18 spre 19 aprilie. În condiții noi, neobișnuite, chiar vitrege, credincioșii s-au simțit legați, prin credința lor sufletească, de Dumnezeu. Chiar dacă nu au fost respectate tradițiile bisericii, cu lăcașe de cult pline de enoriași, puterea sărbătorii pascale a fost simțită de fiecare dintre noi. Din acest motiv, nu consider oportună chemarea credincioșilor, în număr mare, pentru a asista la o slujbă care deja a avut loc. Nu o spun doar eu, ci și mai marii Bisericii Ortodoxe Române. „Reamintim că adevărata slujbă a Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română în noaptea de Paști și că, în ciuda contextului extrem de aspru pentru noi toți, mireni și clerici din toate eparhiile, lumina sfântă a ajuns atunci la cei mai mulți dintre credincioșii ortodocși”, se arată într-un comunicat trimis astăzi de BOR. Celor care în doar câteva ore vor merge la Odovania Învierii le transmit să respecte toate normele de distanțare socială, să poarte măști și chiar mănuși. Sănătate multă, tuturor!“, a scris prefectul pe Facebook.

Comments

comments

Actual

Comisarul șef Ciprian Sobaru NU mai este șef al Serviciului Rutier Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

După numirea comisarului șef  Adrian Glugă la comanda IPJ Constanța au loc schimbări la nivelul conducerii serviciilor. Comisarul șef Ciprian Sobaru nu mai este comandantul Serviciului Rutier. El a fost împuternicit la comanda Serviciului Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative. Împuternicirea este valabilă timp de trei luni.

În locul său, la conducerea Serviciului Rutier a fost împuternicit comisarul șef Constantin Stoian, șeful Serviciului Ordine Publică din IPJ Constanța.

Precizăm că cei doi adjuncți ai lui Adrian Glugă sunt comisarul șef Mircea Vizitiu și comisarul Marian Nucu, împuternicit.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) 7 persoane au fost scoase din apa mării, la Mangalia. Un bărbat și-a pierdut viața

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, echipaje ale ISU  Constanța au fost solicitate sî intervină pe plaja Laguna, din Mangalia pentru a salva mai multe persoane aflate în pericol de înec.

La locul solicitării au fost alocate 2 ambulanțe SMURD B, 2 ambulanțe SAJ B și o ambulanță SAJ C. Din primele informatii este vorba despre 7 persoane, respectiv 4 copii și 3 adulți care au fost scoși la mal.

Pentru un adult s-a efectuat protocol de resuscitare. Ceilalți nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Din păcate, bărbatul nu a răspuns la manevrele de resuscitare și a fost declarat decedat. Omul avea 47 de ani și era din Cluj Napoca.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Incredibil! Ce dezastru au făcut ploile pe plaja din sudul litoralului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ploile torențiale care au căzut ieri în județul Constanța au produs mari stricăciuni. Mai multe străzi au fost inundate, motiv pentru care s-a circulat cu foarte mare dificultate. De asemenea, apa a intrat în mai multe gospodării, iar la Dispeceratul societăţii RAJA SA s-au înregistrat zeci de reclamații, primite cu preponderență din sudul județului, respectiv din municipiul Mangalia.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a precizat, în urmă cu puțină vreme, că s-a înregistrat o nouă problemă specifică litoralului constănțean.

”În urma ploilor puternice de ieri, rețelele de canalizare nu fac față și refulează ape menajere amestecate cu ape pluviale. Așa s-a întâmplat și ieri la Cap Aurora, în Mangalia, unde rețeaua de canalizare nu este dimensionată la parametri optimi, pentru a prelua și debitul de ploaie. Iar din păcate, nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în zonă…

Din aceste motive, apele menajere și apa pluvială se revarsă pe plajă, provocând crearea de ravene și distrugând profilul litoralului nostru. În acest moment, am trimis o echipă de inspectori ABADL pentru a verifica, împreună cu reprezentanții RAJA, starea rețelei de canalizare și cum putem să oprim acest fenomen să se mai întâmple în acea zonă.

Vreau să menționez că echipele noastre de la ABADL au acționat încă de aseară pentru a aduce plaja la condiții normale de exploatare, pentru a nu exista inconveniente pentru operatorul de plajă.”, a postat Bogdan Bola pe pagina sa de socializare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: