Connect with us

Actual

Prefectul Constanței ÎI URECHEAZĂ pe turiști după carambolul de pe A2: “Este imperios necesar să-și adapteze viteza la condițiile de trafic, stațiunile îi așteaptă”

Publicat

la

Nu mai puțin de 50 de mașini au fost, vineri dimineață, implicate într-un carambol de proporții pe Autostrada Soarelui, pe sensul București – Constanța. Zeci de victime, printre ele și copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Se pare că ceața și neadaptarea vitezei la condițiile de trafic au fost cauzele principale. Cu toții veneau în vacanță pe litoral.

La nici două ore de la acest eveniment, un alt accident rutier grav în care au fost implicați și minori s-a produs tot pe A2, pe sensul de mers spre București. De data aceasta, viteza a fost cauza impactului celor trei mașini implicate.

La scurt timp după producerea evenimentelor rutiere, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, i-a urecheat pe turiști cărora le atrage atenția asupra faptului că este “imperios necesar” să adapteze viteza la condițiile de drum și trafic, că stațiunile nu pleacă nicăieri, îi așteaptă și le oferă oarece garanții că vor avea parte de zile minunate.

Iată mesajul complet:

“Vacanța, liniștea și relaxarea nu trebuie stricate de grabă și inconștiență. Evenimentele în lanț de astăzi, de pe Autostrada Soarelui, sunt o nouă dovadă a lipsei de respect față de ceilalți participanți la trafic. Câteva clipe de neatenție, neadaptarea vitezei la condițiile de drum (aglomerație și ceață densă), pot duce la accidente grave, cu număr mare de victime.
Sezonul estival trebuie să însemne o escapadă spre zile mai bune, fără griji, fără evenimente neplăcute, nicidecum un necaz pentru o familie care a plecat sănătoasă și fericită de acasă.
Astăzi, am văzut cum oameni care veneau la mare pentru a se încărca pozitiv, stăteau pe marginea drumului speriați, șocați, dezorientați. A trebuit să activăm Planul Roșu de intervenție, circulația a fost blocată trei ore, 16 persoane au ajuns la spitalele din județ. Toată această imagine negativă a fost conturată de grabă și inconștiență, elementele pe care le aminteam mai sus. Așadar, tuturor celor care vin în această vară la mare, le spun că este imperios necesar să-și 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐯𝐢𝐭𝐞𝐳𝐚 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦 𝐬𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜, că stațiunile îi așteaptă, vor avea parte de zile minunate, cu condiția să fie precauți, să fie răbdători și responsabili.”

Comments

comments

Actual

Electrocentrale Constanța oprește apa caldă în intervalul 25 – 27 mai

Publicat

la data de

Scris de

Societatea Electrocentrale Constanța va opri instalațua de producere a energiei termice, în intervalul 25 – 27 mai, din cauza lucrărilor efectuate de RAJA SA.

Potrivit unui comunicat de presă, directorul tehnic Monica Neacșu a anunțat că revenirea la furnizarea  agentului termic primar se va face etapizat, în data de 27 mai.

”Din cauza unor lucrări efectuate de operatorul de apă SC RAJA SA Constanța în perioada 25 mai, ora 2200 – 27 mai, ora 500, Electrocentrale Constanța SA informează abonații sistemului centralizat de alimentare cu energie termică din municipiu că va opri instalația de producere a energiei termice.

Revenirea la furnizarea agentului termic primar se va face etapizat, vineri, 27 mai a.c.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această perioadă.”, au precizat reprezentanții Electrocentrale Constanța SA.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Percheziții după un scandal într-un club din Mamaia. Doi bărbați au fost reținuți

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 25 mai, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Investigații Criminale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase.

În urma descinderilor, care au avut loc în județele Călărași, Ilfov, respectiv municipiul București, au fost descoperite mai multe arme albe, obiectele fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

2 bărbați au fost conduși la audieri, iar, în urma administrării probatoriului în cauză, aceștia au fost reținuți, pentru 24 de ore. Cei 2 au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

La activități, au participat și polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, respectiv ai inspectoratelor de poliție județene Călărași și Ilfov.

Reamintim că, în dimineața de 14 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un bărbat, care părăsea incinta unui club din stațiunea Mamaia, prezenta o rană la nivelul brațului.

Conform cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, patru persoane l-au bruscat pe bărbatul de 24 de ani, moment în care una dintre acestea l-a agresat fizic cu un obiect tăietor-înțepător.

Precizăm faptul că victima nu a formulat plângere până la acest moment.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați au ajuns, ieri, în spatele gratiilor de la Penitenciarul Poarta Albă. Vezi ce infracțiuni au comis

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, doi bărbați condamnați la închisoare au ajuns în spatele gratiilor de la Penitenciarul Poarta Albă.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 24 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 39 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Tot ieri, 24 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 35 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 4 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Persoanele în cauză au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.

În cursul zilei de azi, 25 mai, în Penitenciarul Poarta Albă sunt 931 de persoane private de libertate.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: