Connect with us

Actual

Prefectul Constanței: “Spitalele din județ, pregătite pentru lupta împotriva COVID-19”

Publicat

la

În contextul răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României, DSP Constanța a elaborat un Plan Alb de organizare a sistemului sanitar din județul Constanța, aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Cu ajutorul acestui plan, au fost desemnate unitățile medicale principale și cele suport de tratare a persoanelor confirmate cu COVID-19.

Astfel, în prima linie de combatere a noului coronavirus se află Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, dedicat exclusiv tratării bolnavilor COVID-19. Unitatea medicală are un număr total de 120 de paturi, dintre care ocupate sunt 98. Din acest număr, 95 de pacienți sunt confirmați, iar 3 prezintă suspiciuni. În Terapie Intensivă sunt ocupate, în acest moment, 8 dintre cele 10 paturi disponibile la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Spitalul secundar de tratare a bolnavilor COVID-19 este Spitalul de Pneumoftiziologie din Palazu Mare, cu un total de 88 de paturi disponibile. Dintre acestea, 14 sunt ocupate de pacienți care prezintă suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Spitalul Municipal Medgidia, considerat spital suport, are un număr total de 150 de paturi rezervate COVID-19. Dintre acestea, 17 sunt ocupate de pacienți care prezintă suspiciuni de infectare, după cum urmează: 7 paturi în Secția de Medicină Internă, 2 paturi în Secția de Chirurgie, un pat la ATI, 4 paturi în Secția de Pediatrie, un pat în Secția de Obstetrică-Ginecologie și două paturi în Secția de Neurologie. Spitalul Municipal Medgidia va trata, dacă situația o va cere, cazurile de coronavirus care prezintă patologii diferite față de cele respiratorii, dar și gravidele infectate.

Nu în ultimul rând, în schema de organizare a Planului Alb a fost luată în considerare și Secția Exterioară a SCJU Constanța din Agigea, unde au fost alocate 74 de paturi COVID-19. În acest moment, 43 dintre acestea sunt ocupate, dar de pacienți care provin din cazuri sociale, fără suspiciuni de infectare cu SARS-CoV-2.

În ceea ce privește spitalul militar mobil de pe stadionul „Portul”,dedicat exclusiv pacienților cu noul coronavirus, lucrările sunt pe ultima sută de metri. Unitatea va avea un număr de aproximativ 55 de paturi și va trata cazurile ușoare și medii. Totodată, sistemul prevede și un număr de 120 de paturi pentru carantină.

„Am încredere mare în specialiștii noștri din sistemul medical că vor ține această situație sub control. Planul Alb a fost gândit tocmai pentru a reduce presiunea de pe sistemul sanitar local, iar în acest sens consider că a fost găsită cea mai bună soluție. După finalizarea spitalului militar mobil, județul va avea aproape 500 de paturi, parte din acest Plan Alb. Sperăm să nu fie nevoie să le folosim pe toate, dar dacă situația o va cere, sunt sigur că vom găsi soluții chiar să suplimentăm numărul. Este foarte important să avem grijă de constănțeni, dar, în aceeași măsură, să protejăm și personalul medical, vital în această perioadă, pentru noi toți”, a declarat prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.

NOTĂ: Datele sunt actualizate în mod constant, iar numărul de paturi ocupate din unitățile desemnate în lupta anti-COVID-19 sunt în continuă dinamică. (comunicat Instituția Prefectului județului Constanța)

Comments

comments

Actual

Pește împuțit și depozitat în condiții improprii găsit de inspectorii ANPC la un furnizor cunoscut. Amenda este de peste 10.000 de lei!

Publicat

la data de

Scris de

Inspectorii de la Protecția consumatorilor au găsit peste 400 de kg de pește stricat și ținut în condiții improprii, într-un depozit al unui furnizor cunoscut de pește și produse din pește. Potrivit șefului ANPC, Horia Constantinescu, este vorba de Bistro Mar Timona SRL.

Astfel, la data de 24.06.2022 au fost identificate 444 kg diverse sortimente pește și fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rugându-se astfel lanțul termic care garantează calitate produsului congelat.

“A fost dispusă măsura amenzii de 10.000 lei și OD de produse în valoare totală de 8.880 lei. Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme la un operator economic în termen de 10 zile. Bistro Mar Timona SRL este furnizor pentru mai multe restaurante supermarketuri și magazine mai mici. Atâta timp cat ține marfa ce ar trebui să rămână congelată la temperaturi cu mult mai mari întrerupând lanțul termic iar apoi o livrează beneficiarilor pretinzând că aceasta este în regulă îi expune nu numai pe consumatori ci și pe operatorii economici beneficiari ai produselor pentru că vina va cădea asupra lor. Peștele este unul dintre cele mai periculoase alimente. Ori cantitatea descoperită de noi stătea la plajă nu la frig”, explică Horia Constantinescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați băuți, prinși la volan de polițiștii constănțeni. Unul dintre ei nu are permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii constănțeni au constatat două infracțiuni. Este vorba despre doi bărbați care au fost prinși la volanul unor autoturisme deși erau băuți bine. În plus, unul dintre ei nu deține nici permis de conducere.

Potrivit Bioroului de presă al IPJ Constanța, la data de 26 iunie a.c., în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 49 de ani, care a condus un autoturism pe strada Trandafirilor din localitatea Lipnița, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tot ieri, în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se adâncește criza energetică? În Franța, populația este îndemnată să limiteze consumul de energie

Publicat

la data de

Scris de

Locuitorii din Franța au fost îndemnați de șefii marilor companii energetice să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se profilează, transmite Reuters, citat de stiripesurse.ro.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne reduce consumul şi a recâştiga spaţiu de manevră”, au declarat directorii generali ai Engie, EDF şi Total, într-o scrisoare deschisă publicată înziarul săptămânal Journal du Dimanche, informează News.ro.

Scrisoarea semnată de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF şi Patrick Pouyanne de la TotalEnergies menţionează scăderi puternice ale livrărilor de gaze din Rusia, precum şi generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere.

Franţa intenţionează să-şi umple depozitele de gaze până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne. Presa franceză a relatat în martie că guvernul a purtat discuţii cu TotalEnergies cu privire la creşterea capacităţii de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să mărească livrările către Europa, mai arată sursa citată.

Pe de altă parte, o altă îngrijorare vine din Asia, unde în Sri Lanka, oamenii stau la coadă kilometri întregi pentru a umple un rezervor de combustibil. În Bangladesh, magazinele se închid la ora 20.00 pentru a economisi energie. În India și Pakistan, întreruperile de energie electrică obligă școlile și afacerile să se închidă și locuitorii să se sufoce fără aer condiționat, în timpul unor valuri de căldură mortale în care temperaturile depășesc 37 de grade Celsius, scrie CNN, citat de profit.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: