Conecteaza-te cu noi

Politica

Premierul Ciolacu vrea reorganizarea ministerelor. Se va crea un serviciu care să preia solicitări de la oameni – surse

Published

on

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu miniștrii, în ședința de guvern de marți, despre reorganizarea ministerelor, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit acestora, în paralel cu reorganizarea, va fi creat la nivelul fiecărui minister un serviciu unic de avertizare care să preia solicitări de la cetățeni, primării și persoane juridice, solicitări pe care apoi să le transmită spre soluționare agențiilor și instituțiilor subordonate.

În urmă cu o săptămână, Marcel Ciolacu spunea că reorganizarea ministerelor reprezintă o prioritate.

„Pentru mine, prioritatea – și aștept după promulgare propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile, după promulgare având cadrul legal pentru a se face acest lucru”, declara Marcel Ciolacu pe 20 octombrie.

„Este nevoie de soluții urgente pentru a nu mai pune oamenii pe drumuri. Cetățenii, oamenii de afaceri, primarii și toți cei care au nevoie de avize și autorizații trebuie să știe că le pot ridica adresându-se online unui singur serviciu din minister, ci nu ca acum, când sunt nevoiți să bată la ușa mai multor agenții sau structuri din subordinea ministerelor. Va exista o platformă electronică pe care o vom adapta în funcție de specificul fiecărui domeniu și pentru a pune punct contactului direct între funcționari și cetățeni și mediul de afaceri”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit mediafax.

Șeful Executivului a cerut ca fiecare ministru să transmită propuneri de restructurare în acest sens către șeful Cancelariei Prim-ministrului și către cei doi vicepremieri, Marian Neacșu și Cătălin Predoiu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions