Connect with us

Politica

Premierul Ciucă anunță salarii mai mari pentru angajații din sănătate și apărare națională

Published

on

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că OUG de creștere a salariilor din sănătate și ordine publică va fi adoptată astăzi, după ce sindicaliștii din sistemul sanitar au amenințat cu o grevă de proporțiile celei din educație.

“Toate categoriile profesionale din sănătate, apărare și siguranță națională sau ordine publică vor fi soluționate pe baza Legii 153. Am creat această premisă ca pe baza discuțiilor care au loc la Ministerul Muncii să finalizăm legea salarizării. Aprobăm această OUG prin care vom face în așa fel încât toate categoriile profesionale să beneficieze de închiderea prevederilor Legii 153”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în ședință de guvern.

Salariile de bază ale statisticienilor și registratorilor medicali, infirmierelor și brancardierilor, precum și ale altor categorii de personal din sistemul de sănătate vor fi aduse la grila din 2022 începând din această lună, potrivit unui proiect de ordonanță publicat de Ministerul Muncii, anunță Rador.

Aceeași prevedere se va aplica și pentru personalul din domeniul asistenței sociale și pentru cel din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Măsura implică un impact bugetar nesemnificativ care nu va dezechilibra țintele fiscal-bugetare pentru anul în curs, ci va elimina dezechilibrele de natură salarială din sectorul sanitar și va permite acordarea unor salarii corespunzătoare pregătirii și vechimii în muncă, subliniază inițiatorii proiectului.

Acestă măsura vine în contextul în care membrii Federației Sanitas vor declanșa, începând de miercuri, o grevă japoneză în toate unitățile sanitare și cele de asistență socială fără ca activitățile să fie întrerupte.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement