Connect with us

Politica

Premierul Ciucă: “Scenariul atacării României de către Rusia nu trebuie neglijat”

Published

on

Premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu difuzat miercuri de Antena 3 că probabilitatea ca Federația Rusă să atace instalații militare de pe teritoriul României este „mică”, totuși scenariul nu trebuie neglijat.

„Asa cum arata lucrurile acum acest scenariu nu poate sa fie neglijat, el trebuie sa reprezinte o ipoteza de analiza la nivelul specialistilor militari. Probabilitatea de a se intampla, din punctul meu de vedere, este una mica pentru ca am putut sa vedem in acest interval de timp, din februarie pana azi, ca nu a fost o dinamica a actiunii militare astfel incat sa poata sa dea incredere (armatei ruse, n.red.) ca poate sa angajeze dincolo de Ucraina si alte tari, or stim foarte bine ca orice lovitura pe teritorul unui stat membru NATO inseamna de la sine o actiune impotriva Aliantei, iar raspunsul este pe masura”, a afirmat premierul Ciucă citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

O eventuala folosire a armelor nucleare in razboiul din Ucraina este o decizie care nu ii apartine exclusiv lui Vladimir Putin, a adaugat premierul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!