Connect with us

Politica

Premierul Florin Cîțu, la discuții cu liderii PNL Constanța: “Sunt mai bun ca Orban!” Pentru ce proiecte a promis bani autorităților constănțene

Publicat

la

Premierul Florin Cițu, aflat în campanie internă pentru șefia PNL, a venit joi seară la Constanța pentru a prezenta proiectul “România liberală” colegilor a cărei activitate o coordonează deputatul Bogdan Huțucă. Deși liderii constănțeni ai PNL nu s-au exprimat direct despre cum vor vota la Congresul din 25 septembrie, Cîțu le-a promis bani pentru proiectele pe care municipalitatea, dar și Consiliul Județean Constanța le au în derulare. De altfel, în timpul discuțiilor pustate la șediul PNL din municipiul Constanța, în perzența colegilor, dar și a jurnaliștilor, Florin Cîțu a ținut să îi transmită contracandidatului Ludovic Orban următoarele:

“Sunt mai bun decât Ludovic Orban.”

În cadrul întâlnirii, premierul a punctat scurt că va câștiga alegerile pentru președinția PNL, că îl va învinge pe Ludovic Orban, actualul președinte al liberalilor, și că va acorda sprijin financiar pentru proiectele județului Constanța.

“Am văzut ca sunt etichetat ca un liberal, despre asta vom vorbi azi, despre liberalism și despre responsabilitatea de a moderniza România. Acesta a fost un început de campanie foarte bun și am continuat pe aceeași linie, o strategie politică ce va duce la câștigarea alegerilor. Vă informez că trebuie să îmbunătățim procedurile pentru investiții, astfel încât banii europeni să fie accesați mai sigur. Oamenii, primarii, au idei, au proiecte, vor să știe că proiectele nu mai sunt întârziate. Trebuie să facem rectificarea bugetară, să vedem ce resurse avem pentru investiții iar acolo unde sunt probleme să putem folosi bani din fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cât privește rectificarea bugetară mult discutată și analizată, premierul a transmis că a fost finalizată și este… pozitivă:

“A fost publicată execuția pe luna august. Aș vrea să mergem cu deficit sub 7%. Astăzi, Ministerul Finanțelor a reușit să se împrumute în euro la dobândă negativă, la o scadență de 2, 3 ani.”

Bani pentru Constanța

Întrebat despre cât de mult va susține județul Constanța din postura de șef al PNL, dacă va câștiga alegerile interne din 25 septembrie, și nu doar de premier în Guvernul României, Florin Cîțu a declarat:

“Alocările banilor nu se fac pe criteriile politice. Anul acesta am făcut un lucru pentru Constanța: 90% din cheltuieli sunt susținute de la buget. Pentru situații de urgență, pentru cheltuielile unor proiecte în derulare, finanțăm din fondul de urgență. Toate proiectele vor fi susținute.”

În ceea ce privește lucrările de reabilitare și restaurare a Cazinoului din Constanța, Cîțu a precizat următoarele:

 “Sunt proiecte care au fost începute și vor fi continuate. Cazinoul e unul dintre ele.”

Campanie ori interes?! Premierul cere CJC să asigure gratuitate pentru transportul elevilor

O altă problemă majoră a județului Constanța, una care a scos elevii în stradă, nemulțumiți fiind de deciziile luate la nivelul CJ privește gratuitatea pentru transport a elevilor. De altfel, premierul a fost și aseară întâmpinat la sediul de partid din Constanța de reprezentanți ai elevilor, aceștia aducându-i la cunoștință necazurile pe care le au. Despre acest aspect, șeful Executivului a spus:

“Mă voi asigura ca CJ să asigure gratuitatea și banii să fie decontați de la buget. La navetă, au fost alocați 11 milioane de lei, la începutul anului. Banii sunt în buget, nu este problemă.”

Bogdan Huțucă: Premierul cunoaște proiectele din județul nostru și dorește să se implice

La rândul său, Bogdan Huțucă, președintele Organizației Județene a PNL Constanța, a punctat următoarele:

“Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit astăzi cu liberalii constănțeni pentru a discuta despre candidatura sa pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, despre programul de guvernare și despre proiectele de dezvoltare de la noi din județ. M-am bucurat să văd că premierul Florin Cîțu cunoaște proiectele din județul nostru și că dorește să se implice în realizarea lor cât mai rapidă. Au fost discuții foarte bune cu primarii, care astfel au avut ocazia să prezinte nevoile comunităților lor. Cred că Florin are multe în comun cu liberalii din Constanța, cu toții ne dorim construcția unui stat sănătos, a unui stat minimal care să fie cât mai puțin intruziv în viața oamenilor, un stat care să nu-i mai penalizeze pe cei care fac performanță, ci să le respecte munca, determinarea și curajul. Majoritatea celor prezenți la întâlnirea de astăzi au rămas cu o impresie foarte bună și s-au declarat mulțumiți de rezultatele întâlnirii.”

sursa foto: Bogdan Hutuca / Facebook

Comments

comments

Politica

Judecătorul Cristi Danileț, exclus pentru a doua oară din magistratură. Stelian Ion: „Derapajul CSM este foarte grav“

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorul Cristi Dănileț a fost exclus a doua oară din magistratură, de această dată pentru activitate politică, decizia fiind luată, astăzi, de Consiliul Superior al Magistraturii. Aceeași instituție a stabilit și pe 13 decembrie 2021, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”. Dănileț susține că ONG-urile din care face parte nu fac politică, iar Consiliul Superior al Magistraturii nu ar fi competent să stabilească ce este o formațiune politică.

O reacție pe această temă a avut-o și fostul ministru al Justiției Stelian Ion.

„De fapt, nici de data asta, judecătorul Danileț nu a avut basca potrivită: apără independența magistraților, apără supremația dreptului european, este împotriva plagiatorilor din justiție și a legilor care permit hărțuirea magistraților.

Judecătorul nu face parte din niciun partid politic, ci doar din organizații neguvernamentale (ONG), dar pentru majoritatea din CSM acestea sunt „formațiuni politice”.

Derapajul CSM este foarte grav. De-a lungul timpului, CSM a fost încurajat, tacit sau printr-o atitudine de non-combat, și de ministrul Cătălin Predoiu, care a pactizat cu echipa antireformistă din CSM, a tăcut când magistrații care au protestat față de legile lui Dragnea și OUG 13 au fost pe rând luați în vizor de Inspecția Judiciară și care este mai mult preocupat de cum să-și păstreze funcția.

Cătălin Predoiu, care și-a clădit cariera politică pe cărămizile Elenei Udrea, este membru de drept al CSM și sub ochii lui se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva magistraților curajoși.“, spune Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Băsescu, SOMAT să părăsească vila de protocol în care stă

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) tramsmite, astăzi, într-un comunicat oficial, că luni a expirat termenul în care fostul preşedinte Traian Băsescu trebuia să elibereze vila de protocol, iar fostul Preşedinte al României a fost notificat de acest lucru. Regia spune că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vor demara procedurile de evacuare.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosința gratuită a imobilului- reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât și membrii familiei au obligația de a elibera și de a preda reședința oficială.

În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligația de a elibera și preda imobilul situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1.

Întrucât imobilul menționat nu a fost eliberat și predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Președinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc.“, notează RAAPPS în comunicat.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, astăzi, la ieşirea din vila de protocol, că nu s-a mutat încă pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cine își poate amâna plata ratelor la bănci? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, astăzi, cine își poate amâna plata ratelor la bănci.

„Această măsură de amânare a ratelor a rămas în analiză. În ultima ședință de coaliție a fost luată decizia să intrăm cu ea în implementare cu OUG pentru amânarea ratelor la credite atât pentru persoanele fizice cât și juridice. Evident nu e o măsură pentru toată lumea, ci pentru cei care au dificultăți în plata ratelor. Implică o analiză pe care fiecare dintre companii și-o face, fiecare dintre cetățeni. Asta pentru că așa cum a fost și măsura din pandemie la finalul amânării acestor rate se va prelungi scadența la creditul respectiv cu o perioadă similară, dar o să ai de plătit…Nu e o scutire de plată, e o amânare de plată.

Schimbarea de paradigmă față de moratoriu din 2020 va fi acela al creșterii cheltuielilor sau costurilor. În pandemie criteriul principal a fost scăderea veniturilor.  Acum vom avea la criteriu creșterea cheltuielilor / familie sau creșterea costurilor / companie cu 25% față de perioada anului trecut. La companii o să fie referința la costurile referitoare la utilități, pentru că ne situăm și la costul privind prețurile la energie și combustibil.

Procedura pentru cei care vor să beneficieze de amânare o să fie destul de simplă, dar acesta e sistemul agreat cu sistemul bancar. Această ordonanță o să fie aprobată și de BNR.”, a spus Adrian Câciu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: