Politica
Premierul Florin Cîțu, la discuții cu liderii PNL Constanța: “Sunt mai bun ca Orban!” Pentru ce proiecte a promis bani autorităților constănțene

Politica
Judecătorul Cristi Danileț, exclus pentru a doua oară din magistratură. Stelian Ion: „Derapajul CSM este foarte grav“

Judecătorul Cristi Dănileț a fost exclus a doua oară din magistratură, de această dată pentru activitate politică, decizia fiind luată, astăzi, de Consiliul Superior al Magistraturii. Aceeași instituție a stabilit și pe 13 decembrie 2021, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”. Dănileț susține că ONG-urile din care face parte nu fac politică, iar Consiliul Superior al Magistraturii nu ar fi competent să stabilească ce este o formațiune politică.
O reacție pe această temă a avut-o și fostul ministru al Justiției Stelian Ion.
„De fapt, nici de data asta, judecătorul Danileț nu a avut basca potrivită: apără independența magistraților, apără supremația dreptului european, este împotriva plagiatorilor din justiție și a legilor care permit hărțuirea magistraților.
Judecătorul nu face parte din niciun partid politic, ci doar din organizații neguvernamentale (ONG), dar pentru majoritatea din CSM acestea sunt „formațiuni politice”.
Derapajul CSM este foarte grav. De-a lungul timpului, CSM a fost încurajat, tacit sau printr-o atitudine de non-combat, și de ministrul Cătălin Predoiu, care a pactizat cu echipa antireformistă din CSM, a tăcut când magistrații care au protestat față de legile lui Dragnea și OUG 13 au fost pe rând luați în vizor de Inspecția Judiciară și care este mai mult preocupat de cum să-și păstreze funcția.
Cătălin Predoiu, care și-a clădit cariera politică pe cărămizile Elenei Udrea, este membru de drept al CSM și sub ochii lui se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva magistraților curajoși.“, spune Stelian Ion.
Comments
Politica
Băsescu, SOMAT să părăsească vila de protocol în care stă

Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) tramsmite, astăzi, într-un comunicat oficial, că luni a expirat termenul în care fostul preşedinte Traian Băsescu trebuia să elibereze vila de protocol, iar fostul Preşedinte al României a fost notificat de acest lucru. Regia spune că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vor demara procedurile de evacuare.
„Prin notificarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosința gratuită a imobilului- reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât și membrii familiei au obligația de a elibera și de a preda reședința oficială.
În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligația de a elibera și preda imobilul situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1.
Întrucât imobilul menționat nu a fost eliberat și predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Președinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc.“, notează RAAPPS în comunicat.
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, astăzi, la ieşirea din vila de protocol, că nu s-a mutat încă pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat.
Comments
Politica
Cine își poate amâna plata ratelor la bănci? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, astăzi, cine își poate amâna plata ratelor la bănci.
„Această măsură de amânare a ratelor a rămas în analiză. În ultima ședință de coaliție a fost luată decizia să intrăm cu ea în implementare cu OUG pentru amânarea ratelor la credite atât pentru persoanele fizice cât și juridice. Evident nu e o măsură pentru toată lumea, ci pentru cei care au dificultăți în plata ratelor. Implică o analiză pe care fiecare dintre companii și-o face, fiecare dintre cetățeni. Asta pentru că așa cum a fost și măsura din pandemie la finalul amânării acestor rate se va prelungi scadența la creditul respectiv cu o perioadă similară, dar o să ai de plătit…Nu e o scutire de plată, e o amânare de plată.
Schimbarea de paradigmă față de moratoriu din 2020 va fi acela al creșterii cheltuielilor sau costurilor. În pandemie criteriul principal a fost scăderea veniturilor. Acum vom avea la criteriu creșterea cheltuielilor / familie sau creșterea costurilor / companie cu 25% față de perioada anului trecut. La companii o să fie referința la costurile referitoare la utilități, pentru că ne situăm și la costul privind prețurile la energie și combustibil.
Procedura pentru cei care vor să beneficieze de amânare o să fie destul de simplă, dar acesta e sistemul agreat cu sistemul bancar. Această ordonanță o să fie aprobată și de BNR.”, a spus Adrian Câciu.
Sursa: stiripesurse.ro
Comments
-
Actual6 zile ago
S-a întâmplat la Constanța. Un tânăr cu permisul SUSPENDAT a schimbat locul cu pasagerul din dreapta
-
Actualo săptămână ago
S-a întâmplat la Constanța. Focuri de armă pentru prinderea unui bărbat care conducea drogat și fără permis
-
Administratie4 săptămâni ago
Primăria Constanța anunță că vrea să organizeze un festival de film de amploare
-
Administratie3 săptămâni ago
Primăria Constanța anunță că peste 1.000 de tone de deșeuri au fost strânse din oraș în campania „Curățăm România”
-
Exclusivo săptămână ago
Clienții avocatului Hașotti au pierdut cariera Sibioara. Justiția a constatat că retrocedarea s-a făcut cu acte FALSIFICATE
-
Societate4 săptămâni ago
Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța face angajări. Sunt vacante 22 de posturi
-
Administratieo săptămână ago
Autoritățile din comuna Lumina s-au alăturat campaniei ”Curățăm România!”
-
Societate3 săptămâni ago
Biblioteca Județeană Constanța face angajări. Vezi ce posturi sunt vacante