Connect with us

Politica

Premierul Florin Cîțu, la discuții cu liderii PNL Constanța: “Sunt mai bun ca Orban!” Pentru ce proiecte a promis bani autorităților constănțene

Publicat

la

Premierul Florin Cițu, aflat în campanie internă pentru șefia PNL, a venit joi seară la Constanța pentru a prezenta proiectul “România liberală” colegilor a cărei activitate o coordonează deputatul Bogdan Huțucă. Deși liderii constănțeni ai PNL nu s-au exprimat direct despre cum vor vota la Congresul din 25 septembrie, Cîțu le-a promis bani pentru proiectele pe care municipalitatea, dar și Consiliul Județean Constanța le au în derulare. De altfel, în timpul discuțiilor pustate la șediul PNL din municipiul Constanța, în perzența colegilor, dar și a jurnaliștilor, Florin Cîțu a ținut să îi transmită contracandidatului Ludovic Orban următoarele:

“Sunt mai bun decât Ludovic Orban.”

În cadrul întâlnirii, premierul a punctat scurt că va câștiga alegerile pentru președinția PNL, că îl va învinge pe Ludovic Orban, actualul președinte al liberalilor, și că va acorda sprijin financiar pentru proiectele județului Constanța.

“Am văzut ca sunt etichetat ca un liberal, despre asta vom vorbi azi, despre liberalism și despre responsabilitatea de a moderniza România. Acesta a fost un început de campanie foarte bun și am continuat pe aceeași linie, o strategie politică ce va duce la câștigarea alegerilor. Vă informez că trebuie să îmbunătățim procedurile pentru investiții, astfel încât banii europeni să fie accesați mai sigur. Oamenii, primarii, au idei, au proiecte, vor să știe că proiectele nu mai sunt întârziate. Trebuie să facem rectificarea bugetară, să vedem ce resurse avem pentru investiții iar acolo unde sunt probleme să putem folosi bani din fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cât privește rectificarea bugetară mult discutată și analizată, premierul a transmis că a fost finalizată și este… pozitivă:

“A fost publicată execuția pe luna august. Aș vrea să mergem cu deficit sub 7%. Astăzi, Ministerul Finanțelor a reușit să se împrumute în euro la dobândă negativă, la o scadență de 2, 3 ani.”

Bani pentru Constanța

Întrebat despre cât de mult va susține județul Constanța din postura de șef al PNL, dacă va câștiga alegerile interne din 25 septembrie, și nu doar de premier în Guvernul României, Florin Cîțu a declarat:

“Alocările banilor nu se fac pe criteriile politice. Anul acesta am făcut un lucru pentru Constanța: 90% din cheltuieli sunt susținute de la buget. Pentru situații de urgență, pentru cheltuielile unor proiecte în derulare, finanțăm din fondul de urgență. Toate proiectele vor fi susținute.”

În ceea ce privește lucrările de reabilitare și restaurare a Cazinoului din Constanța, Cîțu a precizat următoarele:

 “Sunt proiecte care au fost începute și vor fi continuate. Cazinoul e unul dintre ele.”

Campanie ori interes?! Premierul cere CJC să asigure gratuitate pentru transportul elevilor

O altă problemă majoră a județului Constanța, una care a scos elevii în stradă, nemulțumiți fiind de deciziile luate la nivelul CJ privește gratuitatea pentru transport a elevilor. De altfel, premierul a fost și aseară întâmpinat la sediul de partid din Constanța de reprezentanți ai elevilor, aceștia aducându-i la cunoștință necazurile pe care le au. Despre acest aspect, șeful Executivului a spus:

“Mă voi asigura ca CJ să asigure gratuitatea și banii să fie decontați de la buget. La navetă, au fost alocați 11 milioane de lei, la începutul anului. Banii sunt în buget, nu este problemă.”

Bogdan Huțucă: Premierul cunoaște proiectele din județul nostru și dorește să se implice

La rândul său, Bogdan Huțucă, președintele Organizației Județene a PNL Constanța, a punctat următoarele:

“Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit astăzi cu liberalii constănțeni pentru a discuta despre candidatura sa pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, despre programul de guvernare și despre proiectele de dezvoltare de la noi din județ. M-am bucurat să văd că premierul Florin Cîțu cunoaște proiectele din județul nostru și că dorește să se implice în realizarea lor cât mai rapidă. Au fost discuții foarte bune cu primarii, care astfel au avut ocazia să prezinte nevoile comunităților lor. Cred că Florin are multe în comun cu liberalii din Constanța, cu toții ne dorim construcția unui stat sănătos, a unui stat minimal care să fie cât mai puțin intruziv în viața oamenilor, un stat care să nu-i mai penalizeze pe cei care fac performanță, ci să le respecte munca, determinarea și curajul. Majoritatea celor prezenți la întâlnirea de astăzi au rămas cu o impresie foarte bună și s-au declarat mulțumiți de rezultatele întâlnirii.”

sursa foto: Bogdan Hutuca / Facebook

Comments

comments

Politica

Marcel Ciolacu: Nu avem o discuție ca PSD să intre la guvernare. I-am trimis premierului desemnat Ciucă cele 10 priorități ale PSD

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni dimineață, că PSD nu a negociat cu PNL pentru susținerea unui nou guvern și nu poate face acest lucru, deoarece liberalii au o decizie în acest sens, dar că social-democrații sunt obligați să discute cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Ciolacu a spus că i-a transmis lui Nicolae Ciucă cele 10 priorități ale PSD pe care „eventual să le prindă în programul de guvernare”. Șeful social-democraților susține că România are nevoie de un guvern stabil, altfel „cel mai bine este să ne întoarcem la români”.

„PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuție a fost telefonică cu prim-ministrul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD, eventual să le prindă în programul de guvernare și rămânând ca domnia sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuție ca PSD să intre la guvernare. PSD nu poate negocia cu PNL, deoarece PNL are o decizie în acest sens. PSD este obligat să stea de vorbă cu un prim-ministru desemnat. Cred că România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil pentru toate crizele pe care le are de înfruntat. În cazul în care nu se poate creiona un guvern stabil, cred că cel mai bine este să ne întoarcem la români. România a avut un singur guvern stabil, cel pe care și l-a dorit președintele Klaus Iohannis, cel de dreapta. Nu a dat șansa unui alt tip de guvern. Pe mine nu mă interesează nicio funcție, nici la Cameră, nici la Senat, nici în Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că este momentul ca partidele care au votat moţiunea de cenzură să susţină un guvern PNL-UDMR, după ce liberalii l-au susținut pentru funcţia de premier pe Nicolae Ciucă.

Discuțiile pentru formarea unei majorități în Parlament care să susțină Guvernul Ciucă au intrat în impas, după ce negocierile dintre PSD și PNL au eșuat. Liderii celor două partide au avut, duminică, o întâlnire la o vilă de protocol din București, în prezența premierului desemnat, însă, potrivit unor surse politice citate de Digi24.ro, PSD nu vrea să susțină guvernul în lipsa unor garanții clare: susținere doar până în februarie și preluarea în programul de guvernare a măsurilor propuse de PSD.

sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat. Cîțu le cere social-democraților și USR-iștilor să se predea fără condiții

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, se crede liderul suprem al politicii și bate cu pumnul în masa PSD și USR. După eșuarea negocierilor dintre PSD și PNL, liderul liberalilor spune că e nevoie de responsabilitate din partea social-democraților și useriștilor și că aceștia trebuie să lase deoparte interesele politice în această perioadă. Cu alte cuvinte, Cîțu le cere celor două formațiuni să voteze un guvern minoritar al PNL.

„Responsabilitate – aceasta este singura soluție în acest moment. Cei de la USR și PSD trebuie să înțeleagă și să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică. L-am propus pe Nicolae Ciucă pentru formarea noului Guvern, am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții. În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane. Și, mai important, trebuie să și arătăm că suntem dispuși să facem ceea ce spunem. Mesajul PNL este unul foarte clar: România are nevoie de responsabilitate, stabilitate și liberalism!“, a scris Florin Cîţu, astăzi, într-o postare pe Facebook.

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că nu va face parte din viitorul Executiv şi a exclus posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD. Pe de altă parte, Cîțu speră ca Guvernul Ciucă să pice la vot pentru ca Iohannis să îl propună tot pe el.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

TSD Constanța are un nou lider! Cosmin Ciobanu, ales președinte

Publicat

la data de

Scris de

Organizația de tineret a PSD Constanța și-a ales președintele pentru următorii doi ani. Au fost depuse candidaturi pentru cele 23 de funcții ale biroului TSD Constanța. Astfel, Biroul Organizației Județene a TSD Constanța este format din:

Cosmin Ciobanu – președinte – Constanța

Nicolae lascu – președinte executiv – Constanța

Ana-Maria Malciu – secretar – Constanța

Marian Șerbănescu – secretar – Constanța

Ana-Maria Oprea – vicepreședinte – Năvodari

Victoraș Bogdan Crăciun – vicepreședinte – Limanu

Silviu Șerbănescu – vicepreședinte – Medgidia

Bianca Mirea – vicepreședinte – Poarta Albă

Andreaș Călin – vicepreședinte – Mangalia

Elena Hodorogea – vicepreședinte – Cumpăna

Marian Alin Goidea – membru – Lumina

Ana-Maria Gherase – membru – Ovidiu

Mihai Butnaru – membru – Murfatlar

Roxana Gherghișan – membru – Grădina

Florian Cristian Bodea – membru – Saraiu

Andra Gurgu – membru – Ciobanu

Mihaela Botea – membru – Chirnogeni

Mihaela Gabriela Dia – membru – Hârșova

Sebastian Pislac – membru – Costinești

Ionela Cioacă – membru – Tuzla

Andrei Albu – membru – Nicolae Bălcescu

Victoria Soca – membru – Mihail Kogălniceanu

Răzvan Dan – membru – Deleni

Cosmin Ciobanu preia funcția de președinte al Organizației Județene Constanța a TSD de la Nicu Roșu, care a fost până acum liderul tineretului social-democrați. Alegerile au avut loc vineri, 22 octombrie, iar la Conferința de alegeri la TSD au participat 109 delegați. Noul președinte TSD, Cosmin Ciobanu a spus că are încredere în potențialul tinerilor PSD-iști și că se va implica în proiectele partidului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: