Connect with us

Actual

Premii în bani pentru liceeni! I-au primit de la universitate!

Maria Ionescu

Publicat

la

Cea de-a V-a ediţie a Sesiunii de comunicări științifice pentru elevi – „Noi și Economia”, organizată de Facultatea de Știinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC), a reunit, din nou, peste 60 de elevi şi cadre didactice provenind din 10 licee ale județelor Constanța şi Tulcea. Sesiunea s-a desfăşurat pe două secţiuni. Tinerii economişti au avut de optat între eseuri, care au presupus încadrarea în arii tematice specifice – antreprenoriat, marketing în afaceri, turism, banii şi economia, şi planuri de afaceri, destinate promovării și implementării unor idei inovative și viabile. Cele mai bune lucrări înscrise şi susţinute au fost recompensate, respectiv 300 lei – premiul I, 200 lei – premiul al II-lea și 100 lei – premiul al III-lea. Totodată, distincţiile au fost completate de reduceri la taxa de școlarizare aferentă primului an de studii universitare de licență pentru viitorii studenți ai Facultății de Științe Economice, respectiv 100% reducere – premiul I, 50% reducere – premiul al II-lea  și 25% reducere – premiul al III-lea. Clasamentul acestei ediţii este următorul:

  • Secțiunea I – Antreprenoriat; Marketing în afaceri; Turismul – provocări și perspective, Banii și Economia
  • Premiul I – Andreea Rebecca Alexandru și Nicolae Alexandru Liță, Colegiul Comercial „Carol I” Constanţa;
  • Premiul al II- lea – Miruna Elena Fogoroș, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari;
  • Premiul al III-lea – Roxana Odagiu, Colegiul Economic “Delta Dunării” Tulcea
  • Secțiunea a II-a – Planuri de afaceri
  • Premiul I – Diana-Ruxandra Jercea și Roxana-Ionela Mănăilă, Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” Medgidia;
  • Premiul al II-lea – Adelina Sonia Nicolae și Andrei Cătălin Popa, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța;
  • Premiul al III-lea – Ioana-Adriana Topliceanu și Sorana Brândușa Rida, Liceul Teoretic  „Ovidius” Constanța. Entuziasmul elevilor participanţi şi susţinerea profesorilor coordonatori au fost recompensate cu diplome de participare. Fiecare nouă ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”, organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice a UOC, reprezintă încă o confirmare a importanţei colaborării dintre învăţământul universitar şi cel preuniversitar din domeniul economic, care va fi dezvoltată şi în anii următori. La această ediţie, au participat elevi ai următoarelor licee: Colegiul Comercial „Carol I” Constanța, Liceul „Ovidius” Constanța, Liceul  Teoretic „Decebal“ Constanța, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol, Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” Medgidia, Liceul Teoretic Murfatlar și Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Percheziții într-un dosar de furt calificat. Doi bărbați au fost reținuți

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi bărbați din județul Constanța au fost reținuți sub acuzația comiterii infracțiunii de furt calificat.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au identificat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 28 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 4 martie a.c., bărbații ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din Murfatlar, de unde ar fi sustras 12 acumulatori de la utilajele de tip excavator, 100 de metri liniari de cablu de sudură cu patru fire, precum și mai multe piese metalice.

La data de 7 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, polițiști din cadrul S.R.P.T., cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al I.P.J. Constanța, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite bunuri cu valoare probatorie.

De asemenea, polițiștii au recuperat 600 de kilograme de fier (piese metalice provenite de la utilajele agricole), pe care bărbații l-ar fi predat la un centru de deșeuri fier vechi.

Doi dintre bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentați instanței de judecată, care a admis măsura arestului preventiv pentru unul dintre bărbați, respectiv măsura controlului judiciar pentru celălalt.

Cel de-al treilea bărbat este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! A fost eliminată restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca. Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului. Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză.

Info Background Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață. Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea

campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Năvodari. Un tânăr a fost înjunghiat în abdomen

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în orașul Năvodari a avut loc un conflict în urma căruia un bărbat a fost înjunghiat la nivelul abdomenului.

Militarii ISU Constanța au fost solicitați, prin apel 112, să intervină pe strada Mării,  nr. 24 din Năvodari, unde avusese loc un scandal în urma căruia un tânăr a fost lovit cu cuțitul de către colegul său de apartament.

La fața locului au ajuns rapid echipaje de intervenție pentru acordarea primului ajutor.

Tânărul înjunghiat, care are 17 ani – a fost preluat conștient, cooperant, de către un echipaj Saj B 2 pentru a fi transportat la unitatea spitalicească.

Agresorul său are 20 de ani și urmează a fi audiat.

Update: Oficial din partea IPJ Constanța.

Astăzi, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi fost înțepată cu un obiect tăietor – înțepător, în incinta unui bloc din orașul Năvodari.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o victimă, un minor de 17 ani, care a fost transportat la spital în stare conștientă. Acesta urmează a fi examinat medico-legal.

Presupusul agresor, în vârstă de 20 de ani, a fost condus la sediul Poliției orașului Năvodari pentru audieri.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: