Conecteaza-te cu noi

Societate

Premiu pentru actorul TSC Marian Adochiței la Festivalul Național de Comedie de la Galați

Published

on

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, ediţia XXXIII, a revenit actorului Teatrului de Stat Constanţa Marian Adochiței, pentru rolul Gaz din spectacolul „Goi puşcă” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache. Juriul a fost alcătuit din cronicarul teatral Mihai Brezeanu, actriţa Tania Popa şi regizorul Radu Nica.

Teatrul de Stat Constanţa a susţinut miercuri, 12 octombrie, o reprezentaţie a spectacolului „Goi puşcă”, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, într-o sală sold out, cu spectatori în picioare, care nu au mai prins locuri. Publicul festivalului de la Galaţi a fost extrem de generos cu aplauzele şi ovaţiile.

„GOI PUȘCĂ”, de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache, este un spectacol care va putea fi jucat la Constanța doar după terminarea lucrărilor de reabilitare la Teatrul de Stat Constanța sau, pe perioada sezonului estival, la Teatrul de vară Soveja, întrucât montarea nu poate fi adaptată pentru sala studio, singura de care TSC dispune în momentul de faţă.

Scenografia este semnată de Mădălina Niculae, coregrafia, de Ștefan Lupu, iar lighting design-ul, de Alexandru Bibere. Asistent de coregrafie este Florina Stănculeţ.

Advertisement

Pe scena Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi au urcat: Marian Adochiţei, Ionuț Paul Ștefan, Iulian Enache, Theodor Șoptelea, Florentin Roman, Ștefan Mihai, Matei Doreanu, Alina Manţu, Florina Stănculeţ, Liliana Cazan, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc, Cristiana Luca.

*******

Marian Adochiţei s-a născut la 30 noiembrie 1983, la Piatra Neamţ şi este absolvent al Facultății de Teatru a Universității de Arte „George Enescu” din Iași. A venit la Constanţa acum 17 ani, încă din 2005, şi a jucat în majoritatea producţiilor TSC, dintre care amintim doar câteva: „Bolnavul închipuit” de Moliere, regia Cristian Gheorghe, „Inimi cicatrizate” după Blecher, regia Radu Afrim, „Trei surori” de A.P. Cehov, regia Dominic Dembinski, „Petrecerea sufletelor” de Dimitre Dinev, regia Sorin Militaru.

În repertoriul actual al teatrului are roluri principale în spectacolele „GOI PUȘCĂ”, regia Vlad Cristache, „ZIUA Z”, regia Bobi Pricop, „CRIMA DIN STRADA LOURCINE”, regia Vlad Cristache, „BILLY ȘCHIOPUL” regia Vlad Massaci, „MENAJERIA DE STICLĂ”, regia Diana Mititelu, „NIȘTE… NĂROJI”, regia Iulian Enache.

A lucrat şi în cinematografie, iar una dintre cele mai bune realizări ale sale în acest domeniu este rolul Achim Moromete, în „Moromeții 2” de Stere Gulea. Având o curiozitate și o dorință de a experimenta indispensabile unui actor, a lucrat și în presă, a fost și taximetrist, și bucătar. În prezent, se împarte între prima sa pasiune, teatrul, şi hobby-ul pentru fotografie, multe dintre producţiile recente ale TSC fiind imortalizate de el în imagini statice.

Advertisement

Săptămâna viitoare, odată cu deschiderea stagiunii teatrale 2022 – 2023, Marian Adochiţei va juca din nou pe scena constănţeană, în premiera spectacolului „SEASIDE STORIES” în regia lui Radu Afrim.

*******

Vă aşteptăm foarte curând la teatru, în sala noastră studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. Biletele vor fi puse în vânzare online, pe platforma MyStage şi la agenţia de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97.

Sursa: Teatrul de Stat Constanța

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions