Connect with us

Politica

Președintele CJC, în prima zi de școală: “Vom acorda 32.000 de pachete cu rechizite școlare și continuă programul de burse pentru elevii din mediul rural”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a participat, astăzi, la festivitățile organizate cu prilejul începerii unui nou an școlar. Țuțuianu a fost în mai multe localități din județ și le-a transmis elevilor, cadrelor didactice, dar și părinților că administrația județeană va continua să acorde sprijin elevilor și în acest an școlar.

“Astazi a fost o zi importanta la nivel national: au inceput scolile! Dupa cum stiti, educatia reprezinta o prioritate pentru mine. Imi doresc ca toti copiii din judetul Constanta sa aiba o sansa prin educatie si sa avem cat mai multi studenti din randul acestora. Ca urmare, am militat pentru continuarea “Programului de sustinere a invatamantului prescolar si clasele O-VIII din mediul rural al judetului”. Si anul acesta, Consiliul Judetean Constanta va acorda 32.400 de pachete cu rechizite scolare. De asemenea, va continua “Programul de burse pentru elevii din mediul rural”, program de care vor beneficia 2.300 de elevi. Am tinut neaparat sa fiu prezent in judet la deschiderea anului scolar. Valu lui Traian, Tuzla si Chirnogeni au fost localitatile in care astazi am asistat alaturi de sute de copii la festivitatea de deschidere a anului scolar. Succes tuturor scolarilor si spor la invatat! Cadrelor didactice le urez putere de munca si multa dedicatie”, este mesajul pe care șeful administrației județene în transmite în prima zi de școală.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Tăriceanu și alți 21 de lideri județeni au demisionat din ALDE. Se vor înscrie în PRO România

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că el și alți 21 de lideri județeni au demisionat din partid și se vor înscrie în Pro România. Demisionarii vor fi toți candidați la alegerile parlamentare.

„Nu cred ca e pe nepusă masă, când am hotărât în structurile statutare să facem fuziunea cu PRO România am anunțat ca la parlamentare vom merge pe o lista comună sub titulatura comuna PRO Romania. Toți membrii ALDE care candidează la parlamentare vor fi membri PRO Romania pentru a putea candida. Pe 8 noiembrie vom avea Congresul ALDE prin care se va decide fuziunea, în aceeași zi va fi si ședința PRO Romania și după 8 încolo vom funcționa ca un singur partid. ALDE va rămâne până se va pronunța decizia definitivă a instanței pe fuziune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Este OFICIAL! Pe cine vrea PNL Constanța să trimită în Parlament

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În cadrul Biroului Național Permanent, Partidul Naţional Liberal a validat lista candidaților propuși de PNL Constanţa pentru alegerile parlamentare. Echipa noastră este pregătită și gata să lucreze pentru construirea unui viitor mai bun pentru Constanța și pentru țară, anunță conducerea PNL Constanța.

Astfel, lista candidaților pentru Senat este deschisă de Septimiu Bourceanu, prim – vicepreședintele PNL Constanța și este continuată de fostul prefect al județului, George Sergiu Niculescu. De asemenea, liberalii vor să trimită în Senat pe Dana Dima, Mariana Mitra, Alexandru Bobe, Bogdan Druga și pe Marius Ion Sponoche.

De partea cealaltă, la Camera Deputaților, lista este deschisă de șeful Organizației Județene a PNL Constanța, actualul deputat Bogdan Huțucă și este continuată de fostul lider ALDE Constanța venit în PNL, Mircea Banias. Pe poziția 3 în lista pentru Camera Deputaților se află consilierul județean Marian Crușoveanu, iar pe poziția nr. 4 îl regăsim pe directorul Administrației Apele Române – Dobrogea Litoral, fost consilier județean liberal, Bogdan Bola. Lista este completată de Sorin Mihai, Mihnea Drumea, Adriana Câmpeanu, Mihaela Scrieciu, Dorin Opreanu, Andrei Dimancea, Cristian Zahariuc, Dănuț Constantin Pata, Lucian Nichita și Elena Carmen Bratu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fostul judecător Mariana Pelelungă are votul hotărâtor în Consiliul Local Hârșova: „Este timpul pentru transparență

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deși a câștigat un nou mandat de primar, edilului orașului Hârșova, Viorel Ionescu, nu îi va fi ușor să gestioneze lucrurile, în condițiile în care configurația Consiliului Local arată o egalitate perfectă între PNL-ul primarului și PSD. Ambele formațiuni dețin câte opt mandate de consilier. Cea care poate înclina balanța în Consiliul Local este fostul președinte al Judecătoriei Hârșova, Mariana Pelelungă, care a câștigat un mandat de consilier local din partea PRO România. Mariana Pelelungă a declarat pentru Ordinea.ro că transmite atât primarului, cât și celor două formațiuni din Consiliul Local, PNL și PSD că va vota orice proiect bun pentru localitate, indiferent cine îl propune, dar nu studii de fezabilitate de zeci de mii de euro care nu au finalitate.

„Pe mine, actualul primar nu mă poate cumpăra cu nimic“, a spus Mariana Pelelungă.

Situația din Consiliul Local a fost comentată de reprezentantul PRO România și într-o postare pe Facebook.

„Mai mult ca niciodată sunt convinsă ca participarea mea la campania electorală, din partea partidului PRO ROMÂNIA, a fost o decizie foarte bună, în folosul cetățenilor hârșoveni. Observ, amuzată, că voi avea votul hotărâtor în deciziile ce privesc probleme de interes general și că acest lucru a produs mare neliniște. Este timpul să existe transparență în ceea ce privește modul cum sunt cheltuiți banii publici, cum se fac angajările în Primărie, cum se fac achizițiile de bunuri și servicii, cum sunt recuperați banii de la toți datornicii, inclusiv de la cei care se plimbă, fără drept, pe bani publici în America, refuzând să îi returneze, tergiversând executarea silită. Este timpul să cunoască și cetățenii orașului cât de ineficient se cheltuie banii publici. Continuați acțiunea de denigrare a mea, sunt dispusă să accept orice jignire, eu țin fruntea sus, nu am nimic să îmi reproșez sau ceva de care sa îmi fie rușine. Nimic nu îmi va schimba hotărârea de a demasca neregulile din administrația locala și a evita producerea altora. Ne vedem la ședințe, domnilor!“, a scris Mariana Pelelungă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: