Politica

Președintele Consiliului Județean Constanța, la întâlnirea Comitetului European al Regiunilor de la Bruxelles

nov. 24, 2017 Mihaela Tîrpan

In perioada 22 – 23 noiembrie 2017, Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta a participat, la Bruxelles, la intalnirea Comitetului European al Regiunilor. Discutiile s-au focusat pe doua teme principale, in cele doua zile ale delegatiei fiind intrunite “Comisia pentru mediu, schimbari climatice si energie” – (ENVE) si “Comisia pentru cetatenie, guvernanta, afaceri externe si institutionale” – (CIVEX). Principalele subiecte abordate au fost referitoare la sectorul energetic si la adaptarile la schimbarile climatice, respectiv la drepturile si libertatile omului si politici de relatii externe.

In calitate de membru stiu ca putem sa ne aducem contributia la imbunatatirea legislatiei comunitare in domenii precum sanatate, educatie, energie sau protectie sociala. Voi initia proiecte comune si strategii care vor avea efect pe termen lung. Imi doresc, prin propunerile noastre, sa devenim o voce puternica in randul regiunilor europene, iar proiectele demarate la initiativa noastra sa fie viabile si aplicate in spatiul comunitar”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a fost nominalizat de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania si numit, in luna septembrie, prin decizie a Consiliului Uniunii Europene ca membru al Comitetului Regiunilor. Comitetul European al Regiunilor este forul European prin care regiunile colaboreaza, dezvolta politici comune si care trebuie consultat atunci cand Comisia Europeana, Consiliul UE si Parlamentul European elaboreaza acte legislative in domenii care intra in competenta autoritatilor locale si regionale precum sanatatea, educatia, ocuparea fortei de munca, politica sociala, coeziunea economica si sociala, energia si combaterea schimbarilor climatice. Urmatoarea intalnire a Comitetului European al Regiunilor este programata in perioada 30.11 – 01.12.2017, cand are loc cea de a 126-a sesiune plenara a acestui for.

Comments

comments