Connect with us

Politica

Președintele Iohannis: Atrag atenţia PSD să nu introducă în negocieri chestiuni precum autonomia pe criterii etnice

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut PSD să îşi rezolve problema pe care singur a creat-o şi a avertizat acest partid să nu introducă în negocieri chestiuni care nu trebuie negociate, precum autonomia pe criterii etnice.

”Este natural să existe negocieri. Am fost în permanenţă informat. Nu e cazul să apară că nu ştiu ce se petrece. Aceste negocieri sunt în principiu normale. Vreau să pe această cale să solicit PSD să îşi rezolve problema pe care singur şi-a creat-o. Atrag atenţia PSD să nu bage în pachetul de negociere ce nu trebuie negociat. DE exemplu, nu trebuie să se negocieze vreun fel de autonomie pe criterii etnice. În România nu sunt dorite. Nu trebuie negociat aşa ceva sub presiunea unor voturi. Eu vreau să se rezolve criza să terminăm repede, să fie stabilitate şi să ducem România înainte. Situaţia foarte bună economică a României, suntem văzuţi ca parteneri seriosişi. Să nu dăm impresia că România întră într-o instablitate. Vreau o terminare urgentă a crizei și reluarea normalității. Într-o democraţie parlamentară, așa cum e România, viabilitatea unei majorităţi se testează prin vot. Asta vom vedea mâine, a declarat șeful statului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement