Conecteaza-te cu noi

Politica

Președintele Iohannis, despre organizarea alegerilor: “Pericolul este mic. Este foarte dăunător să amâni pe termen nedefinit alegerile”

Published

on

Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că organizarea alegerilor nu va duce la creșterea numărului de noi cazuri de infectări cu COVID-19, dacă se respectă normele sanitare. Președintele a cerut o sancționare drastică a celor care vor încălca legile și regulile de protecție sanitară.

Iată declarațiile:

Pe 27 august debutează campania pentru alegerile locale. Este pentru prima dată când campania și alegerile se vor desfășura în condiții excepționale. O premieră pe care nu și-a dorit-o nimeni, dar la care trebuie să ne adaptăm cât mai bine cu putință. Trebuie să le organizăm în condiții de maximă siguranță sanitară. Acest lucru este posibil, dacă vom respecta un set de reguli. Sunt țări care au organizat mai multe tipuri de alegeri în această pandemie, fără ca acest lucru să fi avut un impact negativ. Un scenariu cu risc zero nu există, trebuie să fim realiști. Dar, dacă se respectă anumite reguli, riscul poate fi redus la minim. Am solicitat Guvernului să demareze o campanie pentru informarea cetățenilor. Fac apel la responsabilitate: mă adresez celor care candidează și echipelor. Nu îi expuneți pe oameni!

Orice încălcare a normelor va trebui drastic sancționată.

Advertisement

Toate procedurile sunt gândite pentru a facilita accesul la urne a fiecărui cetățean cu drept de vot. Este foarte dăunător să amâni pe termen nedefinit alegerile. Ele reprezintă fundamentul democrației. Democrația nu poate fi suspendată sau pusă între paranteze. Să nu uităm că alegerile locale au fost deja amânate. Acum știm care sunt măsurile de protecția care limitează transmiterea, de aceea putem avea un proces electoral corect, care se poate desfășura în siguranță.

Dragi români, este important ca voi să decideți cine va conduce comunitatea. Este esențial să facem tot ce ține de noi pentru ca democrația să fie protejată în această perioadă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions