Conecteaza-te cu noi

Politica

Președintele Iohannis îi cheamă pe români în stradă: “Să protestăm cu fermitate”

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că societatea civilă trebuie să fie alertă şi în momentul în care apar ordonanţe de urgenţă care n-ar trebui să existe, cum a fost OUG 13, “să protestăm cu toată fermitatea”. De asemenea, șeful statului a criticat dur sistemul ordonanţelor de urgenţă.

“Eu cred că una din marile probleme din Constituţia noastră este reprezentată tocmai de posibilitatea absolut necontrolată de a da ordonanţe de urgenţă pe timpul vacanţei parlamentare. Toate partidele au criticat sistemul de ordonanţe de urgenţă, dar odată ajunşi la putere toţi au folosit acest sistem. E contraproductiv şi pericolul constă în faptul că Guvernul poate să dea ordonanţe de urgenţă fără ca cei vizaţi sau cei interesaţi să poată interveni măcar pentru un control de constituţionalitate. Bunăoară, la OUG dată de Guvern, preşedintele nu poate să solicite o verificare de constituţionalitate şi nici cei vizaţi nu pot interveni, cum se poate interveni de exemplu pe procedură parlamentară”, a declarat preşedintele Iohannis citat de jurnaliștii de la news.ro.

Conform aceleiași surse, Klaus Iohannis a transmis că trebuie să se termine cu sistemul ordonantelor de urgență.

“Personal, cred că odată şi odată trebuie să tragem linie şi să terminăm cu aceste ordonanţe de urgenţă, fiindcă în practică ştim: aproape toate guvernele le-au folosit cu precădere în vacanţele parlamentare pentru a rezolva probleme cu care poate n-ar fi avut şanse în sesiunea parlamentară. Deci trebuie mare grijă, societatea civilă trebuie să fie alertă şi în momentul în care apar ordonanţe de urgenţă care n-ar trebui să existe, cum a fost de exemplu acea nefericită OUG 13, să protestăm cu toată fermitea împotriva acestei chestiuni”, a mai spus președintele.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions