Connect with us

Politica

Președintele Iohannis: “România se confruntă cu o răspândire agresivă a virusului”

Published

on

Președintele Klaus Iohannis susține că se întrevede la orizont o ”rază de speranță și optimism”, asta pentru că avem vaccinul împotriva Covid-19, iar dacă vom atinge imunizarea de masă, atunci vom reveni la normalitate. Totodată, șeful statului transmite că România, la fel ca multe alte țări, se confruntă cu o răspândire adresivă a virusului.

Iată declarațiile:

”Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul. Foarte mulți alții se îmbolnăvesc și au nevoie de spitalizare. România, la fel ca și alte țări, se confruntă cu o răspândire agresivă a virusului. Sistemul medical este sub o presiune teribilă! Redeschiderea sustenabilă a societăților și economiilor noastre nu poate fi realizată fără respectarea unor măsuri extrem de necesare. Niciun sistem de sănătate și nicio economie nu au fost pregătite pentru a gestiona adecvat o criză de o asemenea anvergură. Fără să dispună de un sistem economic de magnitudinea altor țări și fără un sistem medical extrem de performant, România a reușit să țină sub control pandemia. Astăzi avem o rază de optimism și speranța revenirii la normalitate pentru că avem acces la vaccin. Sunt necesare eforturi pentru a menține pandemia sub control până vom ajunge la o imunizare vaccinală de masă.”, a spus Klaus Iohannis.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!