Connect with us

Video

Președintele Senatului, Anca Dragu: „Agigea are un buget de aproximativ 30 de milioane de lei. Ar putea fi un fel de Ciugud 2“

Publicat

la

Președintele Senatului Romaniei, Anca Dragu, a fost, vineri seara, în comuna Agigea la acțiunea de strângere de semnături pentru referendum în vederea demiterii primarului Maricel Cîrjaliu. Numărul doi din statul român a declarat că Agigea este o comună care merită să se dezvolte, mai ales că are un buget uriaș.

„Am fost la Agigea pentru a sprijini demersul de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului. De ce facem acest demers, pentru că noi credem că Agigea merită o șansă să de dezvolte, o șansă să devină o localitate de secolul XXI. Am văzut că mai sunt multe de făcut în comună. Am văzut străzi neasfaltate, zone în care nu există canalizare. Este o comună importantă și are un potențial uriaș. Din păcate, în 2021 acest potențial nu este exploatat. Vrem să dăm o șansă locuitorilor din cele două localități ale comunei, dar și constănțenilor care vor să se retragă în Agigea. Ne-am uitat pe cifre și am văzut că Agigea are un buget de aproximativ 30 de milioane de lei. Asta ar trebui să facă o localitate care să se învârtă după soare. Ar putea fi un fel de Ciugud 2 ( o comună din județul Alba formată din şase sate și care arată mai bine decât majoritatea orașelor din țară).. Nu este nici pe departe.“, al doilea om în statul român.

Mai multe detalii ale acțiunii de la Agigea puteți vedea în clipul de mai jos:

Comments

comments

Video

(VIDEO) Gunoiul îngropat de la Agigea

Publicat

la data de

Scris de

Cum se ecologizează un depozit necontrolat de deșeuri din comuna Agigea! Gunoiul a fost îngropat sub mii de tone de pământ aduse de pe șantierele de constrcuții din Constanța. Dezvoltatorii scapă de pământ. Primăria Agigea are cu ce să își îngroape deșeurile. Dezastrul ecologic fusese creat sub privirile primarului Maricel Cîrjaliu și ale administratorului public, Dan Chiru. Pentru merite… inexistente în materie de mediu, cel din urmă a fost numit de curând chiar secretar de stat la Ministerul Mediului. Un videoreportaj Ordinea.Ro. Invitat: Gabriel Ciobanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Video

Pădurea Comorova. Ultimul tun imobiliar și cel mai parșiv de până acum

Publicat

la data de

Scris de

Imagini de la conferința de presă susținută cu ocazia lansării campaniei USR – ”Uniți salvăm Pădurea Comorova”. Pădurea nu poate fi salvată decât într-un singur fel: prin trecerea terenurilor împădurite din domeniul privat al municipiului Mangalia în domeniul public de interes local. USR își propune să strângă semnături pentru a susține o inițiativă cetățenească în acest sens, care ar putea fi materializată într-o hotărâre de Consiliu Local, dacă aleșii locali din sudul litoralului vor achiesa la această idee. Prin acest demers s-ar putea aduce o reparație, deși doar parțială, unei golănii istorice, prin care Consiliul Local Mangalia a votat la începutul anilor 2000 ca aproximativ 300 de hectare din Pădurea Comorova să treacă în domeniul privat al localității în vederea dezvoltării turismului. Acea hotărâre fusese luată aproape imediat după ce Municipiul Mangalia primise întreaga pădure, de 519 hectare, printr-un transfer controversat din domeniul public de stat în domeniul public de interes local, cu destinața strictă de înființare a unui parc municipal. În loc să facă parc, politicienii locului au decis să împartă terenul în două. Partea mai mare a fost scoasă din domeniul public, aruncată în domeniul privat al localității, iar mai apoi vândută, retrocedată sau pusă la bătaie în proceduri de executare silită, în care datoriile au fost create premeditat de administrația Iorguș. Cât a mai rămas din bucata trecută abuziv, cu schimbarea destinației, în domeniul privat trebuie să revină în domeniul public al municipiului Mangalia, conform USR.

Pe de altă parte, probleme sunt și cu privire la partea rămasă în domeniul public de interes local, care măsoară puțin peste 200 de hectare. În cei 22 de ani care s-au scurs de la transferul pădurii de la stat la administrația locală nu s-a făcut niciun parc. Însă actuala administrație de la Mangalia are planuri în acest sens. Primăria Mangalia a primit, recent, de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, o decizie de încadrare în care se arată că proiectul înființării parcului Carol I în inima pădurii nu necesită evaluarea impactului de mediu. În documentația de la APM, studiată de deputatul USR Stelian Ion, se afirmă că autoritatea locală poate defrișa 10% din suprafață, ceea ce înseamnă peste 200.000 de metri pătrați. Or, din acest punct de vedere, încadrarea dată de APM este total inexplicabilă. Referindu-se la acest aspect, europarlamentarul Vlad Gheorghe spune că, sub lozinca salvării pădurii ca parc, se ascunde de fapt ultimul tun imobiliar și cel mai parșiv de până acum. Vorbitori: Vlad Gheorghe, Stelian Ion și Semiran Abdurefi (președinte USR Mangalia).

Comments

comments

Continuă să citești

Video

Nu l-au lăsat pe Grinch să le fure Crăciunul

Publicat

la data de

Scris de

Grinch e primar la Agigea de 13 ani. Și an după an, fură Crăciunul. Nicio luminiță, niciun bec, niciun cadou pentru copii! Anul acesta, cetățenii s-au mobilizat în jurul lui Gabriel Ciobanu (USR) și au organizat un parc de Crăciun, din sponsorizări, pe un teren privat. Cum a ieșit, vedeți în clipul nostru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: