Connect with us

Politica

Președintele și vicepreședinții CJC, stupefiați de ceea ce găsesc în județ!

Maria Ionescu

Publicat

la

Imediat după ce au fost concretizate nominalizările pentru funcțiile de conducere în Consiliul Județean Constranța, președintele Marius Horia Țuțuianu și cei doi vicepreședinți ai săi, Claudiu Palaz și Daniel Dumitru, au început să facă vizite la unitățile care se află în administrarea CJC. Au fost pe la Spitalul Județean, pe la Direcția de Asistență Socială, iar ieri au vizitat Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri. Cum se face nu-mi dau seama, dar peste tot ei au fost foarte contrariați de ceea ce au găsit. Tot timpul și-au manifestat nemulțumirea, demonstrând practic că nu știi cum stau lucrurile până când nu ești determinat să le vezi cu ochii tăi. (Lucru pe care ar trebui să îl facă toți directorii, de la mic la mare!) În urma acestei vizite neanunțate s-au descoperit mai multe nereguli dar și obiecte care nu țin de domeniul de activitate al RAJDP.

„Am rămas șocați de ce am găsit. Zeci de utilaje dezafectate și obiecte numai bune de dus la muzeu ”, a declarat președintele C.J.C., Marius Horia Țuțuianu.

La sediul central al RAJDP, dar și la Stația de Preparare Asfalt – Cuza Vodă s-a constatat că spațiile destinate reparării și întreținerii utilajelor erau folosite pe post de spații de depozitare a unor resturi de ajutoare, aflate într-o avansată stare de degradare. Conducerea CJC a mai descoperit și câteva piese de mobilier destinate petrecerilor câmpenești. De parcă regia se ocupa numai de petreceri!cjc3

La secția din localitate Cuza Vodă au fost găsite calești, hamuri, trăsuri precum și costume de călărie. “Ne putem deschide un centru de echitație, fără nici un fel de probleme”, au punctat cei doi oficiali ai județului.

În urma controlului la Stația de Preparare Asfalt – Cuza Vodă s-a constatat nefuncționalitatea acesteia de opt zile, din cauza unei piese ce poate fi reparată în cel mult 48 de ore. Adică delăsarea este la ea acasă!

“Este inadmisibil cum a fost condusă și gestionată această regie. RAJDP poate fi salvată dar cu multă atenție”, au conchis cei doi.

Președintele Marius Horia Țuțuianu și vicepreședintele Claudiu Iorga Palaz vor propune plenului Consiliului Județean Constanța constituirea unei comisii, din care să facă parte toate formațiunile politice reprezentate în consiliu. Scopul acestei comisii ar fi de a superviza activitatea si rentabilizarea RAJDP. Când se va întâmla acest lucru, rămâne de văzut, dar noi sperăm că nu va trece mult și vom avea parte de surprize. Că doar speranța moare ultima!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: