Connect with us

Politica

Președintele și vicepreședinții CJC, stupefiați de ceea ce găsesc în județ!

Maria Ionescu

Publicat

la

Imediat după ce au fost concretizate nominalizările pentru funcțiile de conducere în Consiliul Județean Constranța, președintele Marius Horia Țuțuianu și cei doi vicepreședinți ai săi, Claudiu Palaz și Daniel Dumitru, au început să facă vizite la unitățile care se află în administrarea CJC. Au fost pe la Spitalul Județean, pe la Direcția de Asistență Socială, iar ieri au vizitat Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri. Cum se face nu-mi dau seama, dar peste tot ei au fost foarte contrariați de ceea ce au găsit. Tot timpul și-au manifestat nemulțumirea, demonstrând practic că nu știi cum stau lucrurile până când nu ești determinat să le vezi cu ochii tăi. (Lucru pe care ar trebui să îl facă toți directorii, de la mic la mare!) În urma acestei vizite neanunțate s-au descoperit mai multe nereguli dar și obiecte care nu țin de domeniul de activitate al RAJDP.

„Am rămas șocați de ce am găsit. Zeci de utilaje dezafectate și obiecte numai bune de dus la muzeu ”, a declarat președintele C.J.C., Marius Horia Țuțuianu.

La sediul central al RAJDP, dar și la Stația de Preparare Asfalt – Cuza Vodă s-a constatat că spațiile destinate reparării și întreținerii utilajelor erau folosite pe post de spații de depozitare a unor resturi de ajutoare, aflate într-o avansată stare de degradare. Conducerea CJC a mai descoperit și câteva piese de mobilier destinate petrecerilor câmpenești. De parcă regia se ocupa numai de petreceri!cjc3

La secția din localitate Cuza Vodă au fost găsite calești, hamuri, trăsuri precum și costume de călărie. “Ne putem deschide un centru de echitație, fără nici un fel de probleme”, au punctat cei doi oficiali ai județului.

În urma controlului la Stația de Preparare Asfalt – Cuza Vodă s-a constatat nefuncționalitatea acesteia de opt zile, din cauza unei piese ce poate fi reparată în cel mult 48 de ore. Adică delăsarea este la ea acasă!

“Este inadmisibil cum a fost condusă și gestionată această regie. RAJDP poate fi salvată dar cu multă atenție”, au conchis cei doi.

Președintele Marius Horia Țuțuianu și vicepreședintele Claudiu Iorga Palaz vor propune plenului Consiliului Județean Constanța constituirea unei comisii, din care să facă parte toate formațiunile politice reprezentate în consiliu. Scopul acestei comisii ar fi de a superviza activitatea si rentabilizarea RAJDP. Când se va întâmla acest lucru, rămâne de văzut, dar noi sperăm că nu va trece mult și vom avea parte de surprize. Că doar speranța moare ultima!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ireal! Arafat NU l-a informat pe Voiculescu despre situația de la Victor Babeș

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Apar informații incredibile despre incidentul de la Spitalul Victor Babeș. Raed Arafat a declarat, în această seară, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că a aflat de tragedia de la Spitalul Victor Babeș în jurul orei 17:00, dar nu l-a informat și pe ministrul Sănătății. Mai mult, Vlad Voiculescu este cel care l-a apelat, în jurul orei 18:00 pe șeful DSU.

”Nu știu dacă în momentul în care reprezentantul firmei nu a dorit să intre în TIR pacienții mai erau în viață. Asta urmează să se stabilească. TIR-urile erau în garanție, au fost verificate o dată la 2-3 luni. Am aflat în jurul orei 17:20 că este o problemă, am aflat ulterior că sunt pacienți în stop și apoi că sunt pacienți în stop-cardiorespirator. Apoi a fost anunțată poliția, nu știu ora exactă, dar am vorbit personal cu adjunctul Poliției Capitalei, Gavriș. Știa deja de incident. Cadrele medicale au încercat o ventilare medicală, dar având în vedere starea pacienților era clar că orice dereglare ar fi fus la stop cardiac. Dânsul m-a sunat prima dată, dar după ora 18:00. Noi l-am informat până la ce nivel am ajuns și că au intervenit toate mașinile.”, a declarat Raed Arafat.

Sursa: stiripesurse.ro; sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu, după tragedia de la Victor Babeș: „Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a ieșit în această seară cu o declarație după tragedia de la Spitalul Victor Babeș, unde au murit trei pacienți cu COVID după ce au rămas fără oxigen. Cîțu a spus că a decis, după accidentul tragic de la Spitalul Victor Babeș, să convoace ziariștii la o conferință de presă în care a refuzat să preia întrebări. După 2 minute, premierul l-a lăsat pe Raed Arafat să explice ce s-a întâmplat la TIR-ul de ATI.

”Se pare că este un accident. A început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne. I-am cerut ca ancheta să fie rapidă și transparentă pentru că toți vinovații trebuie să răspundă. Suntem în luptă și război cu această pandemie de 1 an de zile., Presiunea pe spitale e mare, trebuie cu toții să ajutăm. De ce am ieșit în seara asta și era important? Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare. L-am adus pe domul Arafat să vorbească. Nu trebuie să mai fugim de comunicare. Sper să avem resursele să trecem cât mai bine. Trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes.”, a declarat Florin Cîțu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Măsură pentru proprietarii de la bloc: copiii mai mici de trei ani vor fi scutiți la plata întreținerii

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii, potrivit unei modificări făcută, astăzi, în plenul Senatului, informează Agerpres. Au fost înregistrate 134 voturi „pentru“ şi un vot „împotrivă“. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului. Iniţiatorul propunerii legislative, liberalul Florin Roman, a explicat în expunerea de motive a proiectului de act normativ că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”.

„Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, a transmis Florin Roman, potrivit Agerpres.

Măsura propusă a mai fost aplicată în trecut. Mai exact, posibilitatea de a scuti părinții copiilor cu vârsta de sub trei ani de la plata întreținerii blocului s-a aplicat între 2017 și 2018, anul în care a apărut actuala legislație a asociațiilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: