Conecteaza-te cu noi

Politica

Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, în vizită în România. Vezi ce a convenit cu președintele Klaus Iohannis

Published

on

zelenski iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitația șefului statului român.

Vizita reconfirmă continuarea sprijinului necondiționat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei țări, precum și caracterul special al relației bilaterale dintre România și Ucraina, potențialul acesteia și necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor și a temelor de interes comun, informează Administrația Prezidențială.

„Consultările politice aprofundate, la București, dintre Președintele Klaus Iohannis și Președintele Volodîmîr Zelenski permit, astfel, analizarea amplelor măsuri decise și puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei, în vederea consolidării acestora, precum și discutarea situației de securitate în regiune și la Marea Neagră și a demersurilor necesare pentru gestionarea acesteia. Totodată, Președintele României va pune accentul pe abordări constructive și pragmatice în domeniile prioritare de cooperare bilaterală și de interes comun, în special pe extinderea conexiunilor transfrontaliere, dezvoltarea relațiilor economice, integrarea europeană și euroatlantică ale Ucrainei, precum și respectarea deplină a drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.“, mai arată sursa citată.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Cotroceni, că România va continua să sprijine Ucraina  în ceea ce privește exportul de cereale.

Advertisement

„Am reafirmat angajamentul de a lucra alături de partenerii internaționali pentru a facilita exporturile de cereale ucrainene. S-a agreat deja dublarea capacității de tranzit prin porturile românești la 4 milioane de tone. De la începutul războiului, peste 27 de mil de tone de cereale din Ucraina au tranzitat România”, a spus Iohannis.

Șeful statului român a mai spus, într-o conferință de presă comună cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski, că la discuții a fost abordată problema drepturilor românilor din Ucraina.

„Am discutat pe larg despre protectia drepturilor persoanelor minoritatilor nationale. Noi ne dorim ca cele doua minoritati, cea romana si cea ucraineana, sa aiba drepturi similiare. In special ne referim aici la limba vorbita si la educatia primita in limba materna”, a declarat Iohannis.

Cei doi au fost întrebați despre „cine este în spatele Hamas”, în contextul războiului din Israel.

„Cei care ii sustin. Cei care ii sustin public, cei care ii sustin cu arme. Nu se intampla de ieri, e un proces indelungat si pe retelele de socializare puteti gasi raspuns la aceste intrebari. Consider ca Rusia este una dintre tarile care au ajutat Hamas si sta in spatele Hamas”, a raspuns Zelenski.

Advertisement

Iohannis a fost mult mai evaziv: „Cine si cum a actionat in spatele acestui atac vom afla pe masura ce aceste date vor deveni mai clare”.

Sursa foto: presidency.ro

Sursa: stiripesurse.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions