Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

PRESShub: Cercetătoare româncă, selectată de NASA pentru un experiment privind viața pe Marte

Published

on

anca selariu

O româncă, specialist în descoperirea și fabricarea vacciurilor, va participa la prima miniune a NASA prin care este simulată viața pe Marte.

NASA a selectat șase oameni de știință pentru a participa la prima misiune a agenției spațiale americane prin care este simulată viața pe Marte. Printre aceștia se numără și românca Anca Șelariu, microbiolog, scrie presshub.ro.

CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) este o misiune terestră, care va începe în luna iunie la Centrul Spațial Johnson al agenției din Houston, a anunțat NASA.

Misiunea este prima din cele trei care vor simula, timp de câte un an, viața pe suprafața planetei Marte, în timpul cărora membrii echipajului vor trăi și vor lucra într-un habitat de 1.700 de metri pătrați.

Cercetătorii vor simula provocările unei misiuni umane pe Marte, inclusiv limitările de resurse, defecțiunile echipamentelor, întârzierile de comunicare și alți factori de stres din mediul înconjurător.

„Simularea ne va permite să colectăm date privind performanța cognitivă și fizică, pentru a ne oferi mai multe informații despre impactul potențial al misiunilor de lungă durată pe Marte asupra sănătății și performanței echipajului. În cele din urmă, aceste informații vor ajuta NASA să ia decizii în cunoștință de cauză pentru a proiecta și planifica o misiune umană de succes pe Marte”, a declarat Grace Douglas, cercetător principal al CHAPEA.

Anca Șelariu este specializat în descoperirea și fabricarea de vaccinuri

NASA pregătește o prezență pe termen lung pe Lună pentru știință și explorare, prin intermediul programului Artemis. Cunoștințele dobândite pe și în jurul Lunii vor ajuta la trimiterea primilor astronauți pe Marte în viitor.

Informația completă este aici:

Cercetătoare româncă, selectată de NASA pentru un experiment privind viața pe Marte

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions