Connect with us

Actual

PressHUB. Cutremurele din Turcia și Siria NU au fost provocate de HAARP

Published

on

haarp

În ultimele zile, pe rețelele de socializare – Facebook, Twiter și Tik-tok – circulă mai multe videoclipuri și poze care susțin că înainte de cutremurele catastrofale care au avut loc în Turcia și Siria pe cer s-ar fi văzut un fulger, semn că acestea ar fi fost provocate.

Este vorba despre o teorie a conspirației, iar adepții săi spun că seismele ar fi fost provocate de americani, prin intermediul programului HAARP, pentru a-l pedepsi pe președintele turc Erdogan.

Conspiraționiștii aduc în discuție faptul că președintele Turciei a anunțat că se opune aderării Suediei la NATO și că acesta ar fi mai degrabă de partea lui Putin.

Cei care propagă această teorie a conspirației susțin că HAARP creează un fulger care lovește o anumită regiune, iar apoi, prin apăsarea unui buton, în zona fulgerată va începe un cutremur.

Specialiștii precizează însă că nu există tehnologie și nici capacitatea pentru a induce cutremure de peste 7,5 grade pe scara Richter.

Foto: WIRED

Continuarea în ziarul PressHUB:

Seismul din Turcia NU a fost provocat de undele HAARP. O conspirație demontată

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!