Connect with us

Politica

PRESShub: Memorandum | Guvernul se laudă că a consolidat o creșă cu 3 milioane de euro

Published

on

Guvernul Ciucă a găsit de cuviință să-și facă bilanțul cu marile realizări din eduație chiar în Memorandumul privind majorările salariale ale personalului din învățământ în noua lege a salarizării, prin care ar fi vrut oprească greva profesorilor.

Printre aceste mari realizări se regăsește și consolidarea a 102 de creșe de stat, care au costat statul român peste 279 de milioane de euro, prin programul derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cu alte cuvinte, guvernul Ciucă a plătit aproape 3 milioane de euro pentru consolidarea unei creșe.

Creșele nu sunt clădiri impunătoare, sunt de dimensiuni mici, având unul sau două etaje. Cu toate acestea, pentru consolidarea unei singure creșe, guvernul PNL-PSD-UDMR a plătit 2,7 milioane de euro. Interesant de văzut cine a câștigat aceste contracte.

Advertisement

Prin comparație, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, au construit de la zero, incluzândtoate echipamentele, plus centrala termică, cu aproape 43 de milioane de euro.Construcția arenouă niveluri, 187 de paturi și cinci săli de operații.

E primul spital de oncologie pediatrică din România, realizat din donațiile a peste 350.000 de persoane fizice și 7.000 de companii. Dacă acești bani ar fi intrat pe mâna guvernului PSD-PNL-UDMR s-ar fi pierdut în consolidările a zece creșe.

5,5 milioane de euro pentru o școală

La alte realizări la care se referă guvernul în memorandumul dedicat educației, tot cu bani de la bugetul de stat, este menționată și consolidarea a 82 de grădinițe, școli, licee, cămine studențești și instituții de învățământ superior au beneficiat de investiții în valoare totală de peste 450 de milioane de euro.

Ceea ar însemna în medie 5,5 milioane de euro pe o unitate de învățământ. Din nou, nu construite, ci doar consolidate.

Chiar dacă în România cutremurele sunt, de o vreme, pe bandă rulantă, guvernul nici măcar nu a început repararea, consolidarea, unităților de învățământ care se pot prăbuși peste copii, peste elevi, în timpul cursurilor. Ca de obicei, toate promisiunile guvernului după seria de cutremure din Gorj au rămas simple vorbe.

Advertisement

 „14 licee, 15 școli și 2 grădinițe încadrate în clasa de risc seismic I vor fi consolidate, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic, prin Programul Național de investiții „Școli Sigure și Sănătoase”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Unitățile de învățământ care beneficiază de investiții sunt din județele București, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Ilfov, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Tulcea, Timișoara, Teleorman, Vrancea și Vaslui”, se arată în memorandumul guvernului.

Acest document pe care l-a ticluit coaliția PSD-PNL-UDMR pentru a convinge profesorii să renunțe la grevă, și care nu are nicio valoare juridică, este mai degrabă o laudă a micilor măsuri cu bani mulți pe care le-a făcut acest cabinet, și multe promisiuni.

Ce presupune acest memorandum, citiți într-un articol presshub.ro:

Memorandum | Guvernul se laudă că a consolidat o creșă cu 3 milioane de euro

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement