Connect with us

Actual

Prichindeii de la „Baby Genius” au pus în scenă „Naşterea lui Isus”

admin

Publicat

la

În urmă cu peste două mii de ani, într-un orăşel din regatul lui Irod cel Mare, se năştea, într-o iesle umilă, pe un pătul de paie, Iisus. Regatul îşi număra supuşii. Îi inventaria sub cifre neutre. Îi punea pe drumuri, chemând pe fiecare la locul său de naştere. Aşa au ajuns Maria şi Iosif, din Nazaretul lor de domiciliu, în Bethleemul naşterii. În anul statisticii, s-a născut Isus. Cine ar fi crezut că pruncul din iesle va depăşi statistica? Cine ar fi crezut că istoria umanităţii se va reseta şi va porni din nou la drum, de la momentul naşterii din iesle? Modestia şi toleranţa, exemplul personal şi exerciţiul libertăţii sunt doar o parte din bunurile simbolice câştigate de umanitate la naşterea lui Isus.

Povestea naşterii lui Isus a fost pusă în scenă de prichindeii de la Centrul de Dezvoltare Timpurie, Educaţie şi Recreaţie „Baby Genius“, la sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa. N-au lipsit Maria şi Iosif, magii de la răsărit, îngeraşii îmbrăcaţi în costume populare româneşti. N-a lipist nici Moş Crăciun, darnic şi bun, cu vocea lui baritonală dar caldă, cu sacul plin de jucării. Genialii au cântat (inclusiv la instrumente muzicale), au dansat, au spus poezii şi au jucat teatru, cum au ştiut ei mai bine.

„Babay Genius” este un centru de dezvoltare timpurie, educaţie şi recreaţie, fondat şi coordonat de Liliana Naclad, cadru universitar şi mamă a două fetiţe. Centrul funcţionează pe strada Călăraşi la numărul 11. Activităţile desfăşurate aici pot fi monitorizate permanent de părinţi, din faţa computerului, accesând site-ul www. gradinita-genius.ro, care permite, cu parolă, accesul permanent la camerele video de supraveghere. Micuţii pot participa la ateliere de creaţie, cursuri de dans şi teatru sau cursuri de muzică. Din 2017, „Baby Genius” se va muta în zona Trocadero, într-un spaţiu generos.

Contact – 0733932824, 0760103506;

Site: http://www.gradinita-genius.ro/;

Facebook: https://www.facebook.com/BABY-Genius-356871611106824/.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Crimă macabră în Onești, sub nasul polițiștilor. Doi bărbați, OMORÂȚI după ce au fost sechestrați

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O crimă înfiorătoare a avut loc în cursul acestei după amiezi în orașul Onești din județul Bacău. Doi muncitori care lucrau la renovarea unui apartament au fost omorâți de către fostul proprietar.

Potrivit ziarului Deșteptarea, se pare că bărbatul – în vârstă de 67 de ani – pierduse locuința în urma unei executări silite, iar victimele ar fi fost plătite de către noul proprietar să renoveze apartamentul .

Bărbatul a sunat pe Poliție și a anunțat că i-a sechestrat pe cei doi meseriași și că îi va ucide dacă nu se va reveni asupra sentinței de evacuare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Bacău, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de polițiști, inclusiv un negociator. Accesul în zonă a fost blocat de oamenii legii.

Din păcate, după ore de negocieri, individul i-a înjunghiat mortal pe cei doi muncitori.

Iată comunicatul oficial al IPJ Bacău:

“Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale.

La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine.

În sprijinul peroanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit.

La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat.

În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjungheate.

Cele doua persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă urmare a leziunilor suferite, au decedat. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea de cercetări potrivit competențelor”.

Unul dintre bărbații răniți a fost transportat la spital și resuscitat. Iată ce precizări a făcut medicul Anca Băncescu, director medical, pentru jurnaliști:

“În jurul orei 17.00 a fost adusă în UPU o persoană în jur de 36 de ani, cu multiple plăgi înjunghiate, a fost adusă în stop cardiorespirator. Inițial s-a reușit resuscitarea pacientului, care ulterior a intrat din nou în stop cardiorespirator, iar în jurul orei 18.00 a fost declarat decesul. Apoi a fost adus agresorul, în jur de 68 de ani. Destul de agresiv. Cu multiple plăgi împușcate – toracice, membrele superioare, membrele inferioare -, care după investigațiile din Urgență a fost dus pe departamentul de Chirurgie. Despre a treia victimă nu pot să vă dau mai multe detalii, a rămas la fața locului, iar din discuția cu colegii de acolo am înțeles că se afla în curs de resuscitare”, a declarat Anca Băncescu, director medical la Spitalul municipal din Onești.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mangalia. Un copil în vârstă de 4 ani a fost accidentat pe strada Ion Creangă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.15, pe strada Ion Creangă din municipiul Mangalia a avut loc un accident rutier, în urma căruia un copil în vârstă de 4 ani a ajuns la spital.

Pompierii ISU Constanța au fost solicitați să intervină la fața locului, alături de polițiști ai Poliției Rutiere.

Potrivit primelor informații, un autoturism condus de o femeie de 36 de ani l-a accidentat pe copilul care intenționa să traverseze strada prin loc nepermis.

Micuțul a fost rănit ușor și a ajuns la spitalul din Mangalia, conștient și cooperant.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un șofer a condus cu viteză foarte mare pe DN 39. A rămas fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii formațiunilor rutiere din cadrul I.P.J. Constanța au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților, au fost aplicate 505 sancțiuni contravenționale, dintre care 240 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost reținute 40 de permise de conducere, dintre care 20 pentru depășirea limitei legale de viteză și 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Constanța, în cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 182 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: