Conecteaza-te cu noi

Societate

Prima navă militară românească integrată într-o Grupare Navală NATO în anul 2021

Published

on

Forțele Navale Române participă la efortul conjugat al Armatei României de a asigura o postură militară robustă a Alianţei Nord-Atlantice în zona Mării Negre, prin punerea la dispoziție a unor pachete de forțe flexibile și adaptabile, care sunt în măsură să contribuie la consolidarea măsurilor de apărare colectivă, pe flancul estic al NATO.

În conformitate cu planul de generare a forțelor care participă la misiuni în afara teritoriului național, echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) parcurge, începând din luna decembrie a anului trecut, un program complex de pregătire, pentru a participa la misiunile Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care va fi prezentă în Marea Neagră, în perioada 25 februarie – 17 martie.

În contextul epidemiologic actual, au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea și limitarea infectării echipajului navei cu noul coronavirus. Toți membrii echipajului au fost vaccinați împotriva COVID-19 și au fost carantinați, o perioadă de două săptămâni, în facilitățile Forțelor Navale din garnizoana Constanța, timp în care starea de sănătate a militarilor a fost monitorizată permanent.

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) urmează să plece joi, 25 februarie, din portul militar Constanța, pentru a desfășura misiuni de asigurare a securității colective a NATO, în Marea Neagră, ca parte a SNMCMG-2.

Advertisement

La începutul săptămânii viitoare, toți membrii echipajului vor fi testați prin tehnici RT-PCR pentru COVID-19 și, înainte de ambarcare la bordul navei, toate spațiile interioare ale dragorului maritim 25 vor fi dezinfectate. După terminarea misiunii și întoarcerea navei în portul Constanța, echipajul va fi testat RT-PCR, conform procedurilor în vigoare.

Nava este comandată de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și, pe timpul activităților pe mare, va avea ambarcat un echipaj alcătuit din 71 de militari, din care două femei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions