Connect with us

Administratie

Primăria a amenajat noi locuri de parcare în Constanța!

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța informează că, prin SC Confort Urban, a amenajat, astăzi, 18 locuri noi de parcare pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Ferdinand și strada Traian.

În acest weekend parcarea va fi gratuită, iar de săptămâna viitoare, taxarea se va realiza prin SMS, în intervalul 08.00 – 22:00, de luni până duminică. Tot de luni, parcarea de pe strada Decebal, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Alexandru Pușkin, va fi gratuită de luni până vineri, între orele 17.00 și 08.00 și în weekend. Taxarea prin SMS va fi necesară de luni până vineri, în intervalul 08.00 – 17.00. Plata prin SMS se va face la numărul 7475 . În funcție de zona în care se parchează și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit. Plata poate fi efectuată și prin aplicația Constanța Parking, o metodă simplă și eficientă. Aplicația este disponibilă și poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Administratie

Locuitorii satului Culmea au primit noi cărți de identitate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 22 ianuarie 2020, în satul Culmea a avut loc prima acțiune de înmânare a noilor cărți de identitate pentru locuitorii satului Culmea.

”Era o necesitate și totodată un lucru normal să facem acest proiect fiind destul de dificil pentru ambulanță, pompieri, serviciile de curierat și orice tip de corespondență să asigure servicii prompte și corecte, cetățenii neavând o stradă și un număr poștal arodat. În acest moment am demarat o acțiune de schimbare a cărților de identitate, care este suportată de primărie și nu de cetățean, deoarece am considerat că așa este normal având în vedere faptul că unele cărti de identitate încă sunt valabile. Cei care doresc să-și schimbe buletinul sunt așteptați la Serviciul de Evidență a Populației din cadrul primăriei Ovidiu. M-am consultat cu bătrânii satului și am stabilit de comun acord cum ar trebui să denumim străzile. Astfel, s-a considerat oportun ca tematica aleasă pentru atribuirea denumirilor de străzi sa fie axată pe domeniul agriculturii si al ramurilor ce derivă din acest domeniu, ca fiind specificul zonei și pe relatările  oamenilor referitoare la: locul unde era situată Crama – str. Cramei, eroi de razboi – str. Locotenent Barbat Spiridon și str. Plutonier Vucea Niculae, hramul bisericii din localitate – str. Sf. Ilie, locul unde este situată școala – str. Școlii, locurile unde functionau ateliere sau activități meștesugaresti – str. Atelierului, str. Olarului, str. Croitorului, str. Tâmplarului, str. Strungarului, str. Troiței, str. Morii, precum și referitoare la Halta Culmea – str. Feroviară, str. Gării.”, a precizat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

 La sfârșitul anului 2019, la inițiativa primarului George Scupra, primăria Ovidiu, odată cu aprobarea  Planul Urbanistic General al orașului Ovidiu, a atribuit  satelor Culmea Nord și Culmea Sud  noi denumiri de străzi, în conformitate cu specificul zonei.

Criteriile au fost stabilite în funcție de istoricul acestei așezări și de relatarile oamenilor din zonă, care conviețuiesc în comunitate de mai bine de 30-40 de ani.

Iată denumirea finală a străzilor:

  1. Cartier Culmea Nord:

Str. Cantinei, str. Strungarului, str. Troitei, str. Tâmplarului, str. Croitorului, str. Atelierului, str. Morii, str. Balanței, str. Gării, str. Olarului, str. Plutonier Vucea Niculae

  1. Cartier Culmea Sud:

Str. Fermierului, str. Școlii, str. Serelor, str. Piersicilor, str. Cireșilor, str. Caișilor, str. Tineretului, str. Sf. Ilie, str. Murelor, str. Pelinului, str. Mare, str. Magnoliei, Aleea Livezilor, str. Principală, str. Zmeurei, str. Fragilor, str. Bobocilor, str. Bujorului, str. Ogorului, str. Berzei, str. Cărăbușului, str. Cramei, str. Locotenent Barbat Spiridon.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Măsuri împotriva îmbolnăvirilor. Școlile și grădinițele din Constanța, dotate cu dezinfectanți

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță, că unitățile de învățământ din Constanța au fost dotate cu dezinfectanți și covorașe, pentru prevenirea riscului de îmbolnăvire la copii.

„Încă de la sfârșitul anului trecut, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a acordat sumele necesare pentru achiziția de materiale igienico-sanitare la toate unitățile de învățământ din oraș. Din acești bani au fost achiziționate covorașe, dispensere, substanțe dezinfectante, precum și soluțiile necesare împiedicării răspândirii virusurilor de sezon. Aceste materiale au fost instalate la toate intrările și ieșirile din unitățile de învățământ, astfel încât să fie luate toate măsurile necesare pentru protecția copiilor, a personalului și a părinților care îi însoțesc pe cei mici. Facem apel către conducerile unităților de învățământ, precum și către cadrele didactice pentru a-i educa, a-i sfătui și a-i învăța pe copii să le folosească și să respecte cu strictețe măsurile igienico-sanitare, astfel încât să diminuăm, pe cât posibil, riscul îmbolnăvirilor cu afecțiuni respiratorii, în special gripă. Medicii specialiști recomandă părinților să fie atenți la igiena celor mici iar la primele semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria a preluat rețeaua de termie de la CET. Popa de la RADET se plânge de starea proastă a țevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a reușit să preia de la Electrocentrale Constanța (CET) rețeaua primară de termoficare, pentru care a plătit aproximativ 2 milioane de lei. De la 1 ianuarie, rețeaua de termoficare este în administrarea RADET, care a preluat de la CET și 38 de oameni ce lucrează la întreținerea conductelor. Cum rețeaua este foarte veche, de mai bine de 40 de ani, evident și problemele sunt mari. Directorul RADET Constanța, Liviu Popa, a declarat pentru Ordinea.ro că, de la 1 ianuarie și până astăzi, angajații RADET au avut aproximativ 20 de intervenții asupra rețelei preluate.

„Sunt zile în care avem și câte 4, 5 sau 6 avarii. Lucrăm la foc continuu pentru a nu înregistra pierderi mari. Chiar acum aveam o avarie mare pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu“, a spus Popa.

Directorul RADET a dat ca exemplu strada Unirii, unde zile trecute s-a intervenit pentru o avarie, dar s-au descoperit la fața locului alte trei. Ordinea.ro a relatat în urmă cu două zile că pe strada Unirii, în dreptul grădiniței nr. 45, a apărut o avarie a RADET. Un constănțean a atras atenția asupra faptului că lucrarea este efectuată pe o stradă, care a fost recent asfaltată. Constănțeanul a mai spus că, anul trecut, în zonă au fost efectuate nu mai puțin de 20 de intervenții, iar problema nu pare să se rezolve prea curând. Contactat telefonic, dispeceratul RADET a confirmat, la vremea respectivă, că echipele lor intervin pe strada Unirii la conductele preluate de la CET.

Rețeaua va fi modernizată

Amintim că, municipalitatea va depune un proiect pentru obținerea de fonduri europene în vederea modernizarea și redimensionării rețelei de transport a energiei termice preluate de la CET. Modernizarea rețelei însemnă redimensionarea tuturor magistralelor, instalarea unui sistem de pompare a agentului termic în lanț și a unor senzori care să detecteze eventualele probleme.

„Proiectul, în situația în care va fi aprobat, el trebuie să se finalizeze în etape, pentru că în integralitate nu are cum să se finalizeze, până la încheiere actualului exercițiu financiar cu fonduri structurale. Adică, cu alte cuvinte, până în 2022, cel mult cu o prorogare până în 2023“, a declarat primarul Decebal Făgădău într-o conferință de presă.

O nouă companie – CT Heat & Energy

Tot primarul a precizat că municipalitatea are în vedere să înființeze o nouă companie a orașului în domeniul enerigie. Aceasta se va numi „CT Heat & Energy“ și care va avea cuprins în statul său atât procesul de transport și distribuție a energiei termice, cât și cel de producție. Cu alte cuvinte, municipalitatea dorește înființarea unei societăți, care să facă ceea ce fac acum CET și RADET. Bineînțeles că, în primă fază, noua companie se va ocupa doar de transportul energiei termice. Pe măsură ce lucrurile vor evolua, noua societate va prelua și distribuția de la RADET.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: