Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primăria anunță că a pus în consultare publică un nou PUZ pentru Palazu Mare. Construcția de blocuri continuă!

Published

on

palazu mare

Cartierul Palazu Mare este o radiografie aproape perfectă a modului cum a fost condus orașul Constanța în ultimii 20 de ani. Deși era stabilit ca în acest cartier să fie ridicate numai imobile de P+1+M, în ultimii 10 ani în Palazu Mare „au răsărit“ blocuri chiar și cu 10 nivele. Iar procesul de transformare a cartierului într-un Manhattan al Constanței pare să nu se oprească. Asta în ciuda numeroaselor voci, care spun că infrastructura zonei nu poate să facă față unor imobile sura etajate.

Pentru a le mai domoli vocea locuitorilor, Primăria anunță că a pus în consultare publică un nou Plan Urbanistic Zonal al cartierului Palazu Mare.

„În contextul demersului de informare și consultare a publicului pentru elaborarea documentației de urbanism Actualizare PUZ Palazu Mare, inițiat de UAT municipiul Constanța, publicul este invitat să completeze chestionarul ce vizează problemele specifice cartierului, accesând link-ul:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG5buJaQyoWyVqEDpBwYx4Lk_3flMIAbo4sURvYgwk4yUyMg/viewform

Chestionarul se adresează atât locuitorilor cartierului Palazu Mare, cât şi celor interesaţi de cartier. Documentația PUZ are ca obiectiv principal propunerea unei zonificări funcționale în teritoriul situat între bd. Tomis și malul Lacului Siutghiol,  delimitat de bd. Tomis, Lacul Siutghiol, incinta RAJA și limita UAT Ovidiu, în vederea actualizării și agrementării reglementărilor urbanistice în acord cu tendințele de dezvoltare ale zonei și cu dezideratele locuitorilor.

În prezent, documentația PUZ Palazu Mare se află în etapa de elaborare a studiilor de fundamentare, etapă în care vor fi realizate analize aprofundate asupra situației existente din zona de studiu PUZ, vor fi evaluate disfuncțiile și vor fi identificate posibile măsuri de eliminare ori diminuare a acestora.

Chestionarul se poate completa până la data de 20 august 2023.

Răspunsurile sunt anonime și vor contribui la procesul de actualizare a planului urbanistic zonal, urmând a fi contorizate, analizate și prezentate în etapele ulterioare de avizare a PUZ preliminar care va fi dezbătut public în anul 2024.  

Adresa de contact pentru sugestii şi întrebări: office@agorapolis.ro“, informează Primăria.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions