Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Primăria Cernavodă cumpără costume de dans din buric de la un independent al lui Vrabie. Chiriașul vicelui Șerif asigură potolul. Un alt politruc mulge din închirieri de microbuze

Published

on

De când este condusă de tandemul Negoiță – Iordache, Primăria Cernavodă nu contenește să uimească opinia publică. O simplă trecere în revistă a achizițiilor directe ale localității dunărene îți stârnește cel puțin o mare nedumerire. De unde vin aceste nevoi, unice în felul lor? Și cum au fost ele motivate? Numai în ultima lună calendaristică, în sistemul SEAP au fost publicate zeci de anunțuri de achiziție directă ale Orașului Cernavodă. Autoritățile de aici au decis să cumpere patru clești de unghii, două plasme, cu diagonala de 163 de centimetri, respectiv 124, o stație de călcat rufe, 50 de paturi cu saltele ortopedice și lenjerii, rafturi și fișete metalice de toate dimensiunile, prelungitoare de trei tipuri, 100 de metri liniari de draperii, un frigider și rechizite școlare… în miez de vară.

Urmează, în top, șase costume de Bellydance (dans din buric – n.r.) la 485 de lei bucata, 15 costume de Zombie la 160 de lei bucata, 6 rochii negre de tango cu aplicații argintii, la 300 de lei bucata. Aceste achiziții de garderobă au fost făcute de Primăria Cernavodă pe 11 august 2017. Cel mai probabil, dansul din buric, tangoul și ”invazia” de zombie urmau să se producă de zilele orașului, pe 15 august a.c.. Din nefericire, așa cum a anunțat Marian Iordache pe contul său personal de Facebook, vremea nefavorabilă și o avarie de la ENEL au transformat zona centrală a orașului într-un loc nepracticabil. Primăria anticipase, oarecum, bezna ce urma să se instaureze, de vreme ce, în aceeași zi de 11 august 2018, la pachet cu rochiile de dans din buric tocmai cumpărase și 1.000 de torțe de foc, de cinci lei bucata. Furnizorul este firma Softi Compact Activ SRL din Cernavodă. Din anunțurile de pe SEAP putem deduce fără grijă că aceasta este o abonată la banii public, beneficiind și de alte contracte de achiziție directă. Pe 9 august, Primăria a cumpărat de la această firmă 171 de tricouri personalizate de 32 de lei bucata, 21 de șepci de 16 lei bucata, 21 de medalii inscripționate de 12 lei bucata, două bannere publicitare de 700 de lei bucata, un bannere 1.600 de lei și un altul de 480 de lei, un trofeu muzical de 250 de lei, 9 plachete personalizate de 95 de lei bucata, 171 de căni personalizate de 23 de lei bucata. Firma care furnizează materialele promoționale și de recuzită aparține numiților Ionescu Bogdan-Laurențiu (foto) și Ionescu Mihaela, potrivit datelor disponibile în Vrăjitorul.eu. Capul firmei, Bogdan-Laurențiu Ionescu, a fost implicat și în politică. Acesta a candidat în anul 2016 la Primăria Cernavodă, ca independent, făcând parte din ”echipa de independenți a lui Valentin Vrabie”.

”Potolul” și protocolul pentru evenimentul stricat de avaria ENEL a umplut de bani o altă firmă cu ceva implicații politice. Este vorba de One Stop GSM SRL Cernavodă. Pe 10 august 2017, această firmă a beneficiat de o achiziție directă de la Primărie pentru următoarele produse: 10 platouri cu produse de patiserie și cofetărie de 31,5 lei bucata, 70 de cafele de 150 de mililitri, la 3 lei bucata, și 70 de sticluțe de apă plată de 2,5 lei fiecare. Pe 9 august, altă zi altă distracție: 21 de meniuri festive de 50 de lei bucata, trei platouri de desert festiv de 133,33 de lei bucata, 70 de cafele de 3 lei bucata, 70 de ape plate… De asemenea, la un alt eveniment ratat, respectiv Festivalul Dunării, care trebuia să aibă loc la sfârșitul lunii iulie, fiind aruncat în aer de o inundație fără precedent și de umplerea centrului civic al localității cu mâl, One Stop GSM SRL trebuia să livreze produse similare: un colac împletit pentru primirea invitaților, 70 de ape plate, 70 de cafele, 102 mic-dejunuri de 12 lei porția, 35 de sandwich-uri de 10 lei bucata, 105 meniuri de prânz de 30 de lei porția și 70 de meniuri de cină de 25 de lei porția. În Cernavodă, s-a acreditat ideea că firma îi aparține unui fost consilier local, însă patronul din actele oficiale este Ionuț-Daniel Bobârnac. Dincolo de aspectele netransparente, un lucru este cert: pe 1 octombrie 2016, societatea în cauză a semnat un contract de închiriere, pe un termen de zece ani, cu persoanele fizice Șerif Cârjali, Maurer Neghiar, Maure Dieter și firma Super Panistar SRL prin administrator special Ruusen Cârjali.  În acest fel, One Stop GSM SRL a ajuns să își desfășoare activitatea la restaurantul Șerif din centrul localității. Unul din co-proprietarii acestui imobil, Șerif Cârjali, este chiar viceprimarul orașului Cernavodă. Chiriașul său își alimentează acum conturile din banii publici.

În sfârșit, se cuvine să amintim alte interese de sorginte politică din tabloul achizițiilor directe, fără licitație publică, ale administrației Negoiță-Iordache. Astfel, așa cum rezultă din SEAP; pentru evenimentul ratat Festivalul Dunării, autoritatea a încheiat trei contracte de închiriere a unor mictrobuze cu firma Dan Autocond SRL.

Advertisement

Primul contract datează din 26 iulie, când Primăria s-a angajat să achite 6.244 de lei pentru închirierea unui microbuz de 54 de locuri cu șofer. Apoi, pe 28 iulie, autoritatea a mai luat de la Dan Autocond SRL un microbuz de 30 de locuri pentru 2.760 de lei și un microbuz de 60 de locuri pentru 10.697 de lei. În aceeași zi, administrația Negoiță-Iordache a cumpărat, tot de la aceeași firmă, o autoutilitară second-hand cu 66.125 de lei. Dan Autocond SRL este firma lui Liviu Dan (foto), fost consilier local, fost candidat la Primăria Cernavodă din partea PC, în anul 2012. O scurtă perioadă de timp, Liviu Dan a fost asociat cu una din firmele lui Adrian Iofcea, un alt afacerist al locului, care a beneficiat de contracte din partea Primăriei. Va urma!

 

Un text de Adrian Cârlescu și Mihaela Tîrpan.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions