Connect with us

Administratie

Primăria Cernavodă plătește 250.000 de euro pentru luminițe. Crăciunul a trecut, și luminițele încă se montează

Published

on

Cernavoda ghirlande dupa Craciun

Crăciunul a trecut, dar în orașul Cernavodă se montează de zor ghirlande.

Un cititor ne-a trimis, în această dimineață, fotografiile pe care vi le punem la dispoziție. Situația din Cernavodă este intens comentată în mediul online de cetățenii care au observat că încă se lucrează la montarea luminițelor de Crăciun, deși astăzi suntem în 29 decembrie.

Totuși, întârzierea are și o explicație: contractul a fost atribuit abia pe 22 decembrie 2022!

Așa se face că montajul se plătește din bugetul aferent anului 2022, iar demontarea ghirlandelor se va face din bugetul anului 2023, după cum puteți citi în documentele pe care vi le punem la dispoziție, cu o singură precizare: la licitație s-a prezentat un singur ofertant, Euro – Audit Service, firmă care se ocupă de această “operațiune” de mai mulți ani.

Altfel spus, valoarea contractului aferent ghirlandelor de Crăciun din 2022 pentru orașul Cernavodă este de 244.889 de euro (la rata de schimb euro – leu din 22 decembrie 2022), ceea ce înseamnă că… bucuria sărbătorilor de iarnă din acest an îi costă pe cernavodeni… 8.162 de euro / zi. La aceste sume se adaugă TVA.

Info! Patinoarul a fost montat după 1 decembrie și face obiectul unei achiziții separate. Primăria achită în acest an 260.000 de lei pentru patinoar.

Alte achiziții mărunte rotunjesc sumele plătite pentru bucuria sărbătorilor de iarnă de la Cernavodă, potrivit datelor din SEAP: 25.000 de lei pentru un spectacol pirotehnic, 3.288,04 lei – diverse decorațiuni pentru Crăciun; 5.026,83 de lei pentru coșuri cu produse de Crăciun; 12.120 de lei – vin; 1.497 de lei – articole decorative; 1.200 de lei – pungi de cadouri personalizate; 22.494 de lei – pachete pentru colindători; 155.107,96 lei – cadouri pentru elevi; 39.401,50 de lei – agende, calendare și instumente de scris; 6.000 de lei – alte pungi de cadouri.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!