Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primăria Constanța a achiziționat 20 de autobuze electrice. Vezi de ce stau încă în garaj

Published

on

În mai multe orașe din România circulă autobuze electrice, achiziționate din fonduri europene. Printre localitățile unde circulă aceste autobuze electrice se numără și Mangalia, care a început testele de traseu ale noilor mijloace de transport în comun,  ce vor asigura transportul public gratuit în municipiu și stațiuni.

Și Constanța a achiziționat 20 de autobuze electrice, dar, deocamdată, acestea stau încă în garaj. Purtătorul de cuvânt al Primăriei spune că, în prezent, „au ajuns cele 20 de autobuze de 12 metri, iar în perioada 27 iunie – 1 iulie este programată recepția tehnică cu punerea în funcțiune.

În paralel, se definitivează instalarea stațiilor de încărcare. Ulterior finalizării acestor operațiuni tehnice, dar și a celor administrative, precum înmatricularea, autobuzele vor ieși pe traseu.“, mai spune sursa citată.

Amintim că, Primăria Constanţa a achiziţionat 20 de autobuze electrice Granton de la BMC Truck & Bus din Ciorogârla, Ilfov, pentru care a plătit peste 40 mil. lei (8,1 mil. euro), fără TVA. Autobuzele măsoară 10 metri, fiind operabile în condiţii de deal, conform unui comunicat de presă al Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA). În cadrul proiectului de investiţii au fost achiziţionate şi 5 staţii de încărcare rapidă şi 21 staţii de încărcare lentă a autobuzelor electrice.

Advertisement

Finanţarea proiecului este asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e – ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare’’, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă“.

Sursa foto: Facebook/cristian.radu

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions