Connect with us

Administratie

Primăria Constanța achiziționează dezinfectanți pentru școli în valoare de peste 6 milioane de lei

Publicat

la

Deși pandemia de SARS COV-2 pare s-o fi lăsat mai moale, Primăria Constanța a publicat un anunț pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice privind achiziția de echipamente de protecție pentru 92 unități de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța aferentă proiectului ”Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiu în vederea gestionării virusului SARS-CoV-2”. Achiziția a fost împărțită pe trei loturi: lot 1 – Dezinfectant mâini pentru dispenser, lot 2 – Dezinfectanți pentru suprafețe, lot 3 – dezinfectant pentru covoraș.

„Achiziția se face în contextul situației de pandemie creată de virusul SARS-Cov-2, virus cu o contagiozitate extrem de înaltă, care a provocat deja o criză sanitară fără precedent și decesul unui număr mare de persoane la nivel global și în statele din Uniunea Europeană, printre care și România. Realizarea achiziției vine în întâmpinarea nevoilor unităților de învățământ în contextul actual, de aplicare eficientă a măsurilor minime sanitare și de protecție în vederea continuării desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar în curs. Obiectivul general vizează asigurarea unei capacități adecvate de gestionare a crizei sanitare la nivelul a 92 de unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța prin dotarea cu dezinfectant mâini pentru dispenser, dezinfectanți pentru suprafețe, dezinfectanți pentru covoraș, necesar pentru diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-Cov-2. Termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari in a 11-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.“, se arată în anunț.

Valoarea totala estimată a contractului este de: 5.223.243 de lei fără TVA sau 6.215.659 de lei cu TVA. Valoarea estimată pentru Lot 1: Dezinfectant mâini pentru dispenser este de: 2.936.671 de lei fără TVA sau 3.494.638 de lei cu TVA. Valoarea estimată pentru Lot 2: Dezinfectanți pentru suprafețe este de: 1.397.888 de lei fără TVA sau 1.663.486 de lei cu TVA. Valoarea estimată pentru Lot 3: Dezinfectant pentru covoraș este de: 888.683 de lei fără TVA sau 1.057.532 de lei cu TVA

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 20 iulie 2022, ora: 15.00.

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: