Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primăria Constanța, AMENDATĂ de Garda de Mediu pentru că a tăiat ILEGAL teii de pe bulevardul Ferdinand

Published

on

copaci taiati

Astăzi, Vergil Chițac,  primarul municipiului Constanța a semnat amenda de 10.000 lei aplicată de Garda de Mediu Constanța, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localitaților.

Urmare a verificărilor efectuate privind legalitatea tăierii teilor de pe fâșia plantată din bd.Ferdinand, s-a constatat că au fost tăiați 19 tei, din care doar trei cioate prezentau cavități în zona trunchiului. Reprezentanții primăriei nu au prezentat documente care să justifice tăierea arborilor sănătoși, motivând doar că era necesară intervenția imediată, întrucât arborii inventariați prezentau pericol de prăbușire.

Din documentele analizate a reieșit faptul că în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța” s-au realizat lucrări de corecție a rădăcinilor copacilor, ceea ce a condus la dezechilibre în viața arborilor, cu risc major de prăbușire prin modificarea centrului de greutate. Astfel, din totalul de 232 arbori predominant din specia tei, 104 au fost inventariați de primărie cu potențial pericol de prăbusire, din care 38 care ar necesita intervenția imediată.

Garda de Mediu Constanța a stopat tăierea arborilor, luându-se legătura cu primarul Vergil Chițac, care a reacționat pozitiv la solicitarea instituției.

Advertisement

”Prin actul de control încheiat ulterior de comisarii Gărzii Naționale de Mediu au fost stabilite măsuri care se referă la asigurarea integrității spațiilor verzi aflate în administrare, în conformitate cu prevederile Legii 24/2007. De asemenea, au fost solicitate și alte documente cu referire la arborii inventariați cu potential pericol de prăbușire, afectați de fapt de lucrările realizate. Această problemă rămâne în continuare în atenția noastră.”, a precizat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

copac taiat

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions